‘Anders kijken is scherper zien’ – het perfecte thema

Net iets voor Corona hielden wij een kort interview met programmacommissie lid René Lansink over zijn bevindingen wat betreft IT & Software Asset Management. Wat zijn volgens René bijvoorbeeld de meest belangrijke onderwerpen binnen de toekomst van IT Software Asset Management? En waarom is het essentieel voor deelnemers om naar deze editie van het IT & Software Asset Management congres te komen op woensdag 16 september?

René Lansink is al bijna drie jaar Software Asset Manager bij ProRail. René begon als techneut en is doorgegroeid in verschillende coördinerende en leidinggevende rollen. Van daaruit is hij rond 2008 definitief in aanraking gekomen met de boeiende wereld van licenties en het management daarvan.

Wat brengt de toekomst?

René vertelt dat het voor de toekomst voornamelijk belangrijk gaat zijn dat er voldoende bewustwording wordt gecreëerd en er beter wordt gecommuniceerd binnen organisaties wat betreft licenties en contracten. ‘Wanneer er meer bewustwording bij iedereen binnen de organisatie ontstaat, worden bepaalde implicaties ook duidelijker. Hebben we al een contract? Hoeveel betalen we voor bepaalde licenties? Bewustwording bij werknemers is de eerste stap’. Dit stukje bewustwording sluit dan ook naadloos aan bij het thema van dit jaar ‘Anders kijken is scherper zien!’

Ga met elkaar in gesprek

‘Toen ik net bij ProRail kwam werken, heb ik een tekening voor mezelf gemaakt met SAM als centrum en met daarbij de diverse connecties van alle partijen met wie ik praat en met wie ik vooral moet blijven praten.’ Door dit te doen kreeg René een duidelijk beeld van de gehele organisatie waar je een directe link mee hebt en waar je op de een of andere manier in gesprek mee moet komen. ‘Voor je het weet heb je een nieuwe werknemer die denkt, ‘Ik heb weer wat neergezet, dit is een goed idee!’, om er vervolgens achter te komen dat er nog licentieverplichtingen of contractuele verplichtingen zijn. Helaas gebeurt dit nog erg vaak binnen organisaties.’ Daarom is communicatie volgens René ook essentieel.

Anders kijken is scherper zien!

Het is belangrijk om met veel verschillende invalshoeken te kijken naar de onderwerpen gerelateerd aan IT Software Asset Management. Het IT & Software Asset Management congres is dan ook niet enkel interessant voor IT Asset Managers, maar bijvoorbeeld ook voor een Chief Information Officer, Compliance Manager of Hoofd IT inkoop.

Wij vroegen René waarom het nu zo belangrijk is voor geïnteresseerden om dit congres bij te wonen. ‘Ik zou willen weten of er door de aanwezigheid van verschillende functies daadwerkelijk andere dingen in het voetlicht kunnen komen. Met het thema, Anders kijken is scherper zien, kunnen er diverse partijen naar voren komen zodat er net een andere invalshoek kan worden benaderd.’ Volgens René is dit dan ook een belangrijke reden om het congres te bezoeken – ‘de dag is veel meer dan enkel een congresdag over licenties, het onderwerp heeft een raakveld met eigenlijk alle onderdelen binnen een organisatie. Soms is het ook goed om te zien wat er nu precies speelt bij de ander, om je eigen werk beter te doen.’ Kortom, met meer verschillende visies en ideeën wordt IT & Software Asset Management binnen organisaties tastbaarder voor iedereen.

IT & Software Asset Management 2020

Op woensdag 16 september vindt het IT & Software Asset Management congres plaats in Valk Exclusief in Utrecht. Om ervoor te zorgen dat de 1,5 meter maatregelen gemakkelijk kunnen worden gewaarborgd, bieden wij een ochtend- en middageditie van het congres aan. Deze edities hebben maar een beperkt aantal beschikbare plaatsen, dus zorg dat u er op tijd bij bent! Deel uw ervaringen met anderen en pak de mogelijk om kennis op te doen en te netwerken met vakgenoten.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!