Programma

Dit was het programma van 2021

Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR & VDO

Online presentator

Paul van Liempt | Journalist & Interviewer | BNR

BNR
John Jarec

John Jarec

Cloud Software Licensing Manager BeNeLux bij IBM

Diederik Van Der Sijpe

Diederik Van Der Sijpe

Partner bij Deloitte

Patrick van Hardevelt

Patrick van Hardevelt

Director bij KPMG

Talkshow: How do software vendors fit in the SAM journey? IBM IASP

JOHN JAREC | CLOUD SOFTWARE LICENSING MANAGER BENELUX | IBM | DIEDERIK VAN DER SIJPE | PARTNER | DELOITTE & PATRICK VAN HARDEVELT | DIRECTOR SOFTWARE ASSET MANAGEMENT | KPMG

Whereas the origins of many SAM programs lie within building a defense against software audits, the maturity journey of those programs pushes SAM to become embedded in the organisation, not only for its own purpose but to support other functions with its insights. The Software Vendors grasp this new focus as a chance to reposition themselves as a client partner to fulfill SAM’s new goals.

IBM’s IASP (IBM Authorized SAM Partner) program is launched with a client centric view, i.e. driving more value and improving relationships. This presentation focuses on why the program exists and what it brings to the table for different functions in the organisation.

IBM
Deloitte
KPMG
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services

TALKSHOW: Is cloud the biggest scam in the history of SAM?

Sebastiaan Keurs | Manager Services | Crayon

Het doel van de talkshow is om een gesprek op gang te brengen over de transitie van IT naar de Cloud en de uitdagingen die nog steeds relatief nieuwe technologie voor SAM experts met zich meebrengt. Er zijn namelijk nogal wat beloftes gedaan door vendoren met de introductie van Cloud. Makkelijkere afrekenmodellen, geen incompliance uitdagingen meer, flexibiliteit.. veel van deze beloften zijn niet ingelost.

Gespreksleider Paul van Liempt gaat aan de hand van deze stellingen in gesprek met Sebastiaan Keurs, Manager Services bij Crayon en Alexander Golev, Microsoft Licensing Expert:

 • Which promises were kept with the introduction of cloud technology, which were quickly abandoned?
 • What challenges do we face as a result of cloud? Which hurdles do we have to overcome in our discussions with internal stakeholders to keep adding value from SAM?
 • What is the relevance of the SAM manager today and in the future?
logo Crayon
Arthur Meulstee

Arthur Meulstee

Information Security Leader bij IKEA

Martijn Hulsman

Martijn Hulsman

Technical Account Director bij Ivanti

TALKSHOW: IT Asset Management, de sleutel tot een goed securitybeleid!

Arthur Meulstee | IT Security Lead | Inter IKEA en Martijn Hulsman | Technical Account Director | Ivanti

In deze talkshow bespreken Arthur Meulstee, IT Security Lead van Inter IKEA en Martijn Hulsman, Technical Account Director bij Ivanti, de relatie tussen de IT Asset Manager en de Security Lead.

Zij onderzoeken hardop samen hoe IT asset management bij kan dragen aan structureel security beleid. Wat zijn typische uitdagingen? Waar liggen de kansen en hoe dragen deze bij aan een beter security beleid?

Bent u benieuwd hoe een organisatie als IKEA kijkt naar de relatie tussen IT Asset Management en Security? Of hoe Ivanti haar klanten helpt vanuit IT Asset Management bij te dragen aan het security beleid? Bekijk dan deze talkshow onder leiding van Paul van Liempt.

Ikea
Ivanti
Jimmy Peree

Jimmy Peree

Senior Software & Cloud Analytics Consultant

Interview: Wat is er gebeurd met de SAM focus?

Jimmy Peree | Senior Software & Cloud Analytics Consultant | Crayon

In dit interview bespreken Paul van Liempt en Jimmy Peree wat er de afgelopen 2 jaar is gebeurd met de SAM focus.
Kan SAM dit nog wel bijbenen en waar ligt dan de meerwaarde? Aan de hand van praktijk voorbeelden deelt Jimmy zijn advies om de veranderende focus zo efficiënt mogelijk in te zetten!

logo Crayon
Anne Pietersma

Anne Pietersma

Software Asset Manager bij Royal BAM Group

Johan West

Johan West

CEO bij The ITAM-Unit

Philine Goldbohm

Philine Goldbohm

Manager Innovatie & Sr. Consultant (Asset)management bij DPI

Talkshow: Van besparing naar waarde creatie doe je samen!

Anne Pietersma, Royal BAM Group | Johan West, Vereniging ITAM.NL | Philine Goldbohm, Dutch Process Innovators

Hoe werkt u samen met andere disciplines in uw organisatie? Naast kostenbesparing speelt ook toegevoegde waarde van IT & Software Asset Management een grote rol voor de organisatie. Dit kan niet zonder samenwerkingen met andere stakeholders. Van besparing naar waarde creatie doe je samen! Tijdens deze online talkshow wordt er in een ‘Wereld draait door’ setting onder leiding van Paul van Liempt gediscussieerd over de toegevoegde waarde van IT & Software Asset Management binnen een multidisciplinaire organisatie.

BAM
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services

ROUNDTABLE: Unlock more business value while moving to the cloud.

Sebastiaan Keurs | Manager Services | Crayon

Aan de hand van drie stellingen zullen de belangrijkste ontwikkelingen worden besproken in Software Asset Management en het gebruik hiervan in de Cloud. Met voorbeelden van best practices wordt er inzicht gegeven welk Cloud Framework het beste bij uw organisatie past en hoe u deze best practices kunt toepassen in de praktijk.

Tijdens deze roundtable zoomen wij in op de manier waarmee Internationale SAM Frameworks omgaan met de Cloud, welke impact dit heeft op onze rol als SAM Manager en in hoeverre de komst van Cloud Platforms het onafhankelijke advies van SAM Services ter discussie stelt.

logo Crayon
Anne Pietersma

Anne Pietersma

Software Asset Manager bij Royal BAM Group

Implementatie van Software Asset Management - van Strategie naar Executie

Anne Pietersma | SOFTWARE ASSET MANAGER | ROYAL BAM GROUP

Een praktische presentatie voor het succesvol implementeren van Software Asset Management binnen uw organisatie. Wat vormt de basis voor SAM implementatie binnen uw organisatie? Waar begint u en wat is het vervolg? Op deze vragen en meer krijgt u antwoord van Anne Pietersma, Software Assetmanager bij de Royal BAM. Bekijk de online sessie en leer welke soft skills belangrijk zijn hoe je de implementatie tot een succes maakt.

BAM
Stefan Vos

Stefan Vos

Software Asset, IT Finance & Sourcing Manager bij ASML

A 5 years journey to highly effective Software Asset Management

Stefan Vos | Software Asset, IT Finance & Sourcing Manager | ASML

De SAM afdeling van ASML doorloopt een journey waarbij ze van een typische orderdesk naar een ‘’factfinding en decision supporting’ competentie zijn uitgegroeid. Behaalde successen als Cost avoidence- savings en control leiden intern tot aanvullende vragen en hoge verwachtingen vanuit de business. Een andere skillset is daardoor onmisbaar denk hierbij aan samenspraak met de business, bekrachtigd door de juiste data en financials. Het creëren van een synergie tussen Security en operationele IT processen kan niet onderschat worden. Stefan Vos vertelt u over zijn afgelegde journey en reikende horizon, over de rol van de service provider, sturing op KPIs, en praktische voorbeelden als financiële doorbelasting.

Deze sessie wordt u aangeboden door ITAM Solutions.

ASML
ITAM solutions
Rick van Haaren

Rick van Haaren

Information Security Officer

ROUNDTABLE: Inzicht doet pijn, zo zet SAM de organisatie op scherp!

Rick van Haaren | Information Security Officer | Nederlandse Spoorwegen

Het op scherp zetten van de organisatie is toch helemaal niet nodig? Alles is prima belegd bij IT Service Management, Security en Inkoop. Bij deze afdelingen weet men precies hoe we er voor staan en wat er nodig is in de toekomst. Daar hoeft SAM niet op de acteren. Of zit dat anders? Kan SAM niet zeer waardevolle input geven aan bijvoorbeeld heronderhandelingen, aanbestedingen of risico inschattingen? SAM kan met deze informatie weldegelijk de organisatie op scherp zetten, als de organisatie maar luistert. Met Rick van Haaren bespreken we op donderdag 1 april hoe SAM de organisatie op scherp kan zetten.

logo NS
Matthias van Beeren

Matthias van Beeren

Practice Manager ITAM

Containers en software; gemakkelijk te verplaatsen, moeilijk te traceren?

Matthias van Beeren | Practice Manager ITAM | Softline Solutions

Naarmate er nieuwe IT technologien opduiken, worden ITAM afdelingen keer op keer weer uitgedaagd. Nu software containers steeds gebruikelijker worden en vooral van toegevoegde waarde zijn in onder andere DevOps-omgevingen, moeten ITAM professionals zichzelf de vraag stellen hoe groot de uitdaging zal zijn en hoe deze golf van technologie het hoofd kan worden geboden. Heeft u meer grip nodig?

Softline Solutions
Hans Vandewijer

Hans Vandewijer

Director | Deloitte

Level up your ITAM!

Hans Vandewijer | Director | Deloitte

Level-up your ITAM focust zich op het aanleveren van algemene ITAM inzichten en voorbeelden hoe klanten ITAM uitdagingen overwinnen en deel zijn van gerelateerde bedrijfsinitiatieven.

Deloitte
Johan West

Johan West

CEO bij The ITAM-Unit

IT Asset Management: het Oneindige Spel van waardemaximalisatie, kostenreductie en risicomitigatie

Johan West | CEO | The ITAM-Unit

IBM dacht in 1943 ‘wereldwijd misschien 5 computers’ te kunnen verkopen. Nu zijn er 5 computers voor ieder mens op aarde. Vroeger stond je werkcomputer op een vaste plek. E-mail las je alleen tijdens kantooruren – als je niet te druk was met de fax. Zeg nu ‘computer’ of ‘fax’ tegen een Millennial en ze lachen je uit.
Er is dus veel veranderd. Maar toch ook weer niet. In onze ‘technology driven world’ – waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen – is de mens immers de constante. Zo ook het streven om al die technologie optimaal in te zetten met minimale kosten en risico’s. IT asset management (ITAM) is daar een krachtig middel in.
Om voortdurend het maximale uit IT-investeringen te halen is het zaak om de lat steeds hoger te leggen. ITAM kent daarom geen einddoel en geen slot: het laat zich het best spelen als een ‘oneindig spel’. Aan de hand van anekdotes en praktijkvoorbeelden helpt deze sessie om ITAM binnen de eigen organisatie in stand te houden – en uit te breiden.

logo the itam unit
Brandon Smeets

Brandon Smeets

Team Lead User Services bij Canon

ROUNDTABLE: Meest gestelde vragen over IT & SAM

Brandon Smeets | TEAM LEAD USER SERVICES | CANON

Andere SAM professionals worstelen net als u dagelijks met verschillende vraagstukken over beleid, implementatie en optimalisatie. Tijdens uw aanmelding voor dit event vroegen wij op welke vragen u graag antwoord wilt. Tijdens deze talkshow worden onder leiding van Brandon Smeets de meest gestelde vragen behandeld.

 • Hoe flexibel gaan licentie partners om met op- en afschalen?
 • Moeten we SaaS applicaties apart managen en hoe zit het met de traditionele licenties in combinatie met PaaS/IaaS?
 • Welke invloed heeft Covid gehad op Software Asset Management?
 • Hoe ga je om met auditing?
 • Met welke nieuwe ontwikkelingen moeten SAM’ers rekening houden in 2021?

Deze roundtable vindt plaats op donderdag 15 april. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het event, kunt u vanaf 12 maart uw plekje voor deze workshop via de EventManager reserveren.

Canon
Jeroen van Driel

Jeroen van Driel

Sales Manager Benelux

Blinde vlekken zijn niet alleen lastig, ze kunnen zelfs ontwrichtend werken

Jeroen van Driel | Sales manager| Snow Software

In deze sessie biedt Jeroen van Driel, Sales Manager bij Snow Software u inzicht in de visie van Snow Software op de uitdagingen waar moderne IT-afdelingen gedreven door wensen van de business en CIO’s tegenaanlopen. Het Technology Intelligence Platform van Snow kan helpen om uw kosten, risico’s en governance over uw gehele IT omgeving, dus zonder blinde vlekken, op een efficiënte manier te managen. Door deze inzichten ondersteunt IT uw business een optimale marktpositie in te nemen door agile, efficiënt, betrouwbaar en innovatief te zijn.

Snow Software
Lennart Martens

Lennart Martens

Key Account Manager Europe bij Prego

ROUNDTABLE: Stairway to Cloud: No matter on which stage you are, you can still benefit from pre-owned Software

Lennart Martens | KEY ACCOUNT MANAGER EUROPE | PREO SOFTWARE AG

Tijdens deze roundtable gaat Lennart Martens het gesprek met u aan over de volgende onderwerpen:

– Analysing license situation and developing a license strategy (main focus Microsoft)
– How to reduce IT costs or generate more budget especially in times of Covid-19
– Best practises

Deze roundtable vindt plaats op donderdag 15 april. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het event, kunt u vanaf 12 maart uw plekje voor deze workshop via de EventManager reserveren.

Preo
Patrick Heinrichs

Patrick Heinrichs

Business Value Advisor

Een Nieuwe Aanpak voor een Nieuwe Wereld!

Patrick Heinrichs | Business Value Advisor | Flexera

Jaarlijks doet Flexera onderzoek naar ITAM ontwikkelingen en publiceert hierover een rapport.

Het Flexera 2021 State of ITAM rapport laat zien hoe organisaties de digitale transformatie willen versnellen en cloudmigratie gebruiken om beter in te spelen op COVID-19 en andere externe factoren. In de visie van Flexera speelt  ITAM hierin een cruciale rol voor de onderneming. Er is nieuwe dimensie van IT beheer nodig.. die de kloof overbrugt tussen operationele en financiele opvattingen over IT: Technology Value Optimization (TVO). Maar wat weerhoudt ons vandaag de dag om de meerwaarde te realiseren binnen de organisatie?

Nieuwe technologieen zorgen voor nieuwe concepten en uitdagingen.

Patrick Heinrichs zal Flexera’s visie en de launch van Flexera One presenteren. Hoe Flexera One vandaag de dag de mogelijkheid geeft om een holistisch, intellligente, nauwkeurig en up to date overzicht te geven van uw IT assets van zowel onpremise als vanuit een cloud perspectief zodat u de waarde van TVO kunt maximaliseren.

Flexera
Lennart Martens

Lennart Martens

Key Account Manager Europe bij Prego

How to Cut Licensing Costs With Your Existing Assets

Lennart Martens | Key Account Manager Europe | PREO Software AG

This session shows you how to benefit from pre-owned software by either recycling unused assets or by cost-efficient sourcing.

Preo
Dennis Montanje

Dennis Montanje

Managing Director bij Softline Solutions Northern Europe

Robert Jonkman

Robert Jonkman

Major Account Manager bij Flexera Software

TALKSHOW: 5 misvattingen over SaaS

Dennis Montanje | Managing Director | Softline Solutions Northern Europe

Samen met Paul van Liempt gaan Dennis Montanje (Managing Director Softline Solutions) en Robert Jonkman (Major Accountmanager Flexera) in gesprek over vijf belangrijke misvattingen over SaaS en hoe een organisatie hiermee om kan gaan.

Softline Solutions
Flexera
Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR & VDO

Online presentator

Paul van Liempt | Journalist & Interviewer | BNR

BNR
John Jarec

John Jarec

Cloud Software Licensing Manager BeNeLux bij IBM

Diederik Van Der Sijpe

Diederik Van Der Sijpe

Partner bij Deloitte

Patrick van Hardevelt

Patrick van Hardevelt

Director bij KPMG

Talkshow: How do software vendors fit in the SAM journey? IBM IASP

JOHN JAREC | CLOUD SOFTWARE LICENSING MANAGER BENELUX | IBM | DIEDERIK VAN DER SIJPE | PARTNER | DELOITTE & PATRICK VAN HARDEVELT | DIRECTOR SOFTWARE ASSET MANAGEMENT | KPMG

Whereas the origins of many SAM programs lie within building a defense against software audits, the maturity journey of those programs pushes SAM to become embedded in the organisation, not only for its own purpose but to support other functions with its insights. The Software Vendors grasp this new focus as a chance to reposition themselves as a client partner to fulfill SAM’s new goals.

IBM’s IASP (IBM Authorized SAM Partner) program is launched with a client centric view, i.e. driving more value and improving relationships. This presentation focuses on why the program exists and what it brings to the table for different functions in the organisation.

IBM
Deloitte
KPMG
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services

TALKSHOW: Is cloud the biggest scam in the history of SAM?

Sebastiaan Keurs | Manager Services | Crayon

Het doel van de talkshow is om een gesprek op gang te brengen over de transitie van IT naar de Cloud en de uitdagingen die nog steeds relatief nieuwe technologie voor SAM experts met zich meebrengt. Er zijn namelijk nogal wat beloftes gedaan door vendoren met de introductie van Cloud. Makkelijkere afrekenmodellen, geen incompliance uitdagingen meer, flexibiliteit.. veel van deze beloften zijn niet ingelost.

Gespreksleider Paul van Liempt gaat aan de hand van deze stellingen in gesprek met Sebastiaan Keurs, Manager Services bij Crayon en Alexander Golev, Microsoft Licensing Expert:

 • Which promises were kept with the introduction of cloud technology, which were quickly abandoned?
 • What challenges do we face as a result of cloud? Which hurdles do we have to overcome in our discussions with internal stakeholders to keep adding value from SAM?
 • What is the relevance of the SAM manager today and in the future?
logo Crayon
Arthur Meulstee

Arthur Meulstee

Information Security Leader bij IKEA

Martijn Hulsman

Martijn Hulsman

Technical Account Director bij Ivanti

TALKSHOW: IT Asset Management, de sleutel tot een goed securitybeleid!

Arthur Meulstee | IT Security Lead | Inter IKEA en Martijn Hulsman | Technical Account Director | Ivanti

In deze talkshow bespreken Arthur Meulstee, IT Security Lead van Inter IKEA en Martijn Hulsman, Technical Account Director bij Ivanti, de relatie tussen de IT Asset Manager en de Security Lead.

Zij onderzoeken hardop samen hoe IT asset management bij kan dragen aan structureel security beleid. Wat zijn typische uitdagingen? Waar liggen de kansen en hoe dragen deze bij aan een beter security beleid?

Bent u benieuwd hoe een organisatie als IKEA kijkt naar de relatie tussen IT Asset Management en Security? Of hoe Ivanti haar klanten helpt vanuit IT Asset Management bij te dragen aan het security beleid? Bekijk dan deze talkshow onder leiding van Paul van Liempt.

Ikea
Ivanti
Jimmy Peree

Jimmy Peree

Senior Software & Cloud Analytics Consultant

Interview: Wat is er gebeurd met de SAM focus?

Jimmy Peree | Senior Software & Cloud Analytics Consultant | Crayon

In dit interview bespreken Paul van Liempt en Jimmy Peree wat er de afgelopen 2 jaar is gebeurd met de SAM focus.
Kan SAM dit nog wel bijbenen en waar ligt dan de meerwaarde? Aan de hand van praktijk voorbeelden deelt Jimmy zijn advies om de veranderende focus zo efficiënt mogelijk in te zetten!

logo Crayon
Anne Pietersma

Anne Pietersma

Software Asset Manager bij Royal BAM Group

Johan West

Johan West

CEO bij The ITAM-Unit

Philine Goldbohm

Philine Goldbohm

Manager Innovatie & Sr. Consultant (Asset)management bij DPI

Talkshow: Van besparing naar waarde creatie doe je samen!

Anne Pietersma, Royal BAM Group | Johan West, Vereniging ITAM.NL | Philine Goldbohm, Dutch Process Innovators

Hoe werkt u samen met andere disciplines in uw organisatie? Naast kostenbesparing speelt ook toegevoegde waarde van IT & Software Asset Management een grote rol voor de organisatie. Dit kan niet zonder samenwerkingen met andere stakeholders. Van besparing naar waarde creatie doe je samen! Tijdens deze online talkshow wordt er in een ‘Wereld draait door’ setting onder leiding van Paul van Liempt gediscussieerd over de toegevoegde waarde van IT & Software Asset Management binnen een multidisciplinaire organisatie.

BAM
Anne Pietersma

Anne Pietersma

Software Asset Manager bij Royal BAM Group

Implementatie van Software Asset Management - van Strategie naar Executie

Anne Pietersma | SOFTWARE ASSET MANAGER | ROYAL BAM GROUP

Een praktische presentatie voor het succesvol implementeren van Software Asset Management binnen uw organisatie. Wat vormt de basis voor SAM implementatie binnen uw organisatie? Waar begint u en wat is het vervolg? Op deze vragen en meer krijgt u antwoord van Anne Pietersma, Software Assetmanager bij de Royal BAM. Bekijk de online sessie en leer welke soft skills belangrijk zijn hoe je de implementatie tot een succes maakt.

BAM
Stefan Vos

Stefan Vos

Software Asset, IT Finance & Sourcing Manager bij ASML

A 5 years journey to highly effective Software Asset Management

Stefan Vos | Software Asset, IT Finance & Sourcing Manager | ASML

De SAM afdeling van ASML doorloopt een journey waarbij ze van een typische orderdesk naar een ‘’factfinding en decision supporting’ competentie zijn uitgegroeid. Behaalde successen als Cost avoidence- savings en control leiden intern tot aanvullende vragen en hoge verwachtingen vanuit de business. Een andere skillset is daardoor onmisbaar denk hierbij aan samenspraak met de business, bekrachtigd door de juiste data en financials. Het creëren van een synergie tussen Security en operationele IT processen kan niet onderschat worden. Stefan Vos vertelt u over zijn afgelegde journey en reikende horizon, over de rol van de service provider, sturing op KPIs, en praktische voorbeelden als financiële doorbelasting.

Deze sessie wordt u aangeboden door ITAM Solutions.

ASML
ITAM solutions
Matthias van Beeren

Matthias van Beeren

Practice Manager ITAM

Containers en software; gemakkelijk te verplaatsen, moeilijk te traceren?

Matthias van Beeren | Practice Manager ITAM | Softline Solutions

Naarmate er nieuwe IT technologien opduiken, worden ITAM afdelingen keer op keer weer uitgedaagd. Nu software containers steeds gebruikelijker worden en vooral van toegevoegde waarde zijn in onder andere DevOps-omgevingen, moeten ITAM professionals zichzelf de vraag stellen hoe groot de uitdaging zal zijn en hoe deze golf van technologie het hoofd kan worden geboden. Heeft u meer grip nodig?

Softline Solutions
Hans Vandewijer

Hans Vandewijer

Director | Deloitte

Level up your ITAM!

Hans Vandewijer | Director | Deloitte

Level-up your ITAM focust zich op het aanleveren van algemene ITAM inzichten en voorbeelden hoe klanten ITAM uitdagingen overwinnen en deel zijn van gerelateerde bedrijfsinitiatieven.

Deloitte
Johan West

Johan West

CEO bij The ITAM-Unit

IT Asset Management: het Oneindige Spel van waardemaximalisatie, kostenreductie en risicomitigatie

Johan West | CEO | The ITAM-Unit

IBM dacht in 1943 ‘wereldwijd misschien 5 computers’ te kunnen verkopen. Nu zijn er 5 computers voor ieder mens op aarde. Vroeger stond je werkcomputer op een vaste plek. E-mail las je alleen tijdens kantooruren – als je niet te druk was met de fax. Zeg nu ‘computer’ of ‘fax’ tegen een Millennial en ze lachen je uit.
Er is dus veel veranderd. Maar toch ook weer niet. In onze ‘technology driven world’ – waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen – is de mens immers de constante. Zo ook het streven om al die technologie optimaal in te zetten met minimale kosten en risico’s. IT asset management (ITAM) is daar een krachtig middel in.
Om voortdurend het maximale uit IT-investeringen te halen is het zaak om de lat steeds hoger te leggen. ITAM kent daarom geen einddoel en geen slot: het laat zich het best spelen als een ‘oneindig spel’. Aan de hand van anekdotes en praktijkvoorbeelden helpt deze sessie om ITAM binnen de eigen organisatie in stand te houden – en uit te breiden.

logo the itam unit
Jeroen van Driel

Jeroen van Driel

Sales Manager Benelux

Blinde vlekken zijn niet alleen lastig, ze kunnen zelfs ontwrichtend werken

Jeroen van Driel | Sales manager| Snow Software

In deze sessie biedt Jeroen van Driel, Sales Manager bij Snow Software u inzicht in de visie van Snow Software op de uitdagingen waar moderne IT-afdelingen gedreven door wensen van de business en CIO’s tegenaanlopen. Het Technology Intelligence Platform van Snow kan helpen om uw kosten, risico’s en governance over uw gehele IT omgeving, dus zonder blinde vlekken, op een efficiënte manier te managen. Door deze inzichten ondersteunt IT uw business een optimale marktpositie in te nemen door agile, efficiënt, betrouwbaar en innovatief te zijn.

Snow Software
Patrick Heinrichs

Patrick Heinrichs

Business Value Advisor

Een Nieuwe Aanpak voor een Nieuwe Wereld!

Patrick Heinrichs | Business Value Advisor | Flexera

Jaarlijks doet Flexera onderzoek naar ITAM ontwikkelingen en publiceert hierover een rapport.

Het Flexera 2021 State of ITAM rapport laat zien hoe organisaties de digitale transformatie willen versnellen en cloudmigratie gebruiken om beter in te spelen op COVID-19 en andere externe factoren. In de visie van Flexera speelt  ITAM hierin een cruciale rol voor de onderneming. Er is nieuwe dimensie van IT beheer nodig.. die de kloof overbrugt tussen operationele en financiele opvattingen over IT: Technology Value Optimization (TVO). Maar wat weerhoudt ons vandaag de dag om de meerwaarde te realiseren binnen de organisatie?

Nieuwe technologieen zorgen voor nieuwe concepten en uitdagingen.

Patrick Heinrichs zal Flexera’s visie en de launch van Flexera One presenteren. Hoe Flexera One vandaag de dag de mogelijkheid geeft om een holistisch, intellligente, nauwkeurig en up to date overzicht te geven van uw IT assets van zowel onpremise als vanuit een cloud perspectief zodat u de waarde van TVO kunt maximaliseren.

Flexera
Lennart Martens

Lennart Martens

Key Account Manager Europe bij Prego

How to Cut Licensing Costs With Your Existing Assets

Lennart Martens | Key Account Manager Europe | PREO Software AG

This session shows you how to benefit from pre-owned software by either recycling unused assets or by cost-efficient sourcing.

Preo
Dennis Montanje

Dennis Montanje

Managing Director bij Softline Solutions Northern Europe

Robert Jonkman

Robert Jonkman

Major Account Manager bij Flexera Software

TALKSHOW: 5 misvattingen over SaaS

Dennis Montanje | Managing Director | Softline Solutions Northern Europe

Samen met Paul van Liempt gaan Dennis Montanje (Managing Director Softline Solutions) en Robert Jonkman (Major Accountmanager Flexera) in gesprek over vijf belangrijke misvattingen over SaaS en hoe een organisatie hiermee om kan gaan.

Softline Solutions
Flexera
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services

ROUNDTABLE: Unlock more business value while moving to the cloud.

Sebastiaan Keurs | Manager Services | Crayon

Aan de hand van drie stellingen zullen de belangrijkste ontwikkelingen worden besproken in Software Asset Management en het gebruik hiervan in de Cloud. Met voorbeelden van best practices wordt er inzicht gegeven welk Cloud Framework het beste bij uw organisatie past en hoe u deze best practices kunt toepassen in de praktijk.

Tijdens deze roundtable zoomen wij in op de manier waarmee Internationale SAM Frameworks omgaan met de Cloud, welke impact dit heeft op onze rol als SAM Manager en in hoeverre de komst van Cloud Platforms het onafhankelijke advies van SAM Services ter discussie stelt.

logo Crayon
Rick van Haaren

Rick van Haaren

Information Security Officer

ROUNDTABLE: Inzicht doet pijn, zo zet SAM de organisatie op scherp!

Rick van Haaren | Information Security Officer | Nederlandse Spoorwegen

Het op scherp zetten van de organisatie is toch helemaal niet nodig? Alles is prima belegd bij IT Service Management, Security en Inkoop. Bij deze afdelingen weet men precies hoe we er voor staan en wat er nodig is in de toekomst. Daar hoeft SAM niet op de acteren. Of zit dat anders? Kan SAM niet zeer waardevolle input geven aan bijvoorbeeld heronderhandelingen, aanbestedingen of risico inschattingen? SAM kan met deze informatie weldegelijk de organisatie op scherp zetten, als de organisatie maar luistert. Met Rick van Haaren bespreken we op donderdag 1 april hoe SAM de organisatie op scherp kan zetten.

logo NS
Brandon Smeets

Brandon Smeets

Team Lead User Services bij Canon

ROUNDTABLE: Meest gestelde vragen over IT & SAM

Brandon Smeets | TEAM LEAD USER SERVICES | CANON

Andere SAM professionals worstelen net als u dagelijks met verschillende vraagstukken over beleid, implementatie en optimalisatie. Tijdens uw aanmelding voor dit event vroegen wij op welke vragen u graag antwoord wilt. Tijdens deze talkshow worden onder leiding van Brandon Smeets de meest gestelde vragen behandeld.

 • Hoe flexibel gaan licentie partners om met op- en afschalen?
 • Moeten we SaaS applicaties apart managen en hoe zit het met de traditionele licenties in combinatie met PaaS/IaaS?
 • Welke invloed heeft Covid gehad op Software Asset Management?
 • Hoe ga je om met auditing?
 • Met welke nieuwe ontwikkelingen moeten SAM’ers rekening houden in 2021?

Deze roundtable vindt plaats op donderdag 15 april. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het event, kunt u vanaf 12 maart uw plekje voor deze workshop via de EventManager reserveren.

Canon
Lennart Martens

Lennart Martens

Key Account Manager Europe bij Prego

ROUNDTABLE: Stairway to Cloud: No matter on which stage you are, you can still benefit from pre-owned Software

Lennart Martens | KEY ACCOUNT MANAGER EUROPE | PREO SOFTWARE AG

Tijdens deze roundtable gaat Lennart Martens het gesprek met u aan over de volgende onderwerpen:

– Analysing license situation and developing a license strategy (main focus Microsoft)
– How to reduce IT costs or generate more budget especially in times of Covid-19
– Best practises

Deze roundtable vindt plaats op donderdag 15 april. Wanneer u zich heeft aangemeld voor het event, kunt u vanaf 12 maart uw plekje voor deze workshop via de EventManager reserveren.

Preo

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er een online sessie geven welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!