Programma

Valk Exclusief, Utrecht

Congresdag: 21 maart 2023

Online event: vanaf 22 maart 2023

Programma 2022

Bekijk hier het programma van de vorige editie van IT & Software Asset Management.

Ontvangst en registratie

Ontvangst & registratie

Hennie de Hoog

Hennie de Hoog

Voorzitter bij vereniging ITAM.NL

Brandon Smeets

Brandon Smeets

Team Lead User Services bij Canon

Opening door de dagvoorzitters

Hennie de Hoog, voorzitter ITAM.nl en Brandon Smeets, Team Lead User Services bij Canon

Hennie de Hoog is naast voorzitter van Vereniging ITAM NL een ervaren manager met een brede achtergrond van werkzaamheden binnen de Rijksoverheid. Bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is hij Dossierhouder t.b.v. Rijksbrede generieke diensten als SSOn, IAM en I-Platform Rijk.

Brandon Smeets vervult sinds 2020 Brandon de rol van Team Lead User Service bij Canon, waarbij het portfolio van SAM naar ITAM is uitgebreid.

Samen nemen zij u mee tijdens het IT & SAM congres. Daarbij komen onder andere de volgende aan bod: audits, cloud & SAM as a Service, data & (predictive) analytics, licentiemanagement, SAM implementatie, SAM strategie, SAM tooling, security, tweedehands licenties en waardecreatie.

Canon
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services bij Crayon

Jeffrey Serier

Jeffrey Serier

IT Manager, Centric

Keynote: Centric vindt sweet spot tussen Business en IT

Sebastiaan Keurs, Manager Services, Crayon en Jeffrey Serier, IT Manager, Centric

Tijdens deze praktijkcase geven wij inzicht in de reis die Centric aflegt om het rendement uit hun IT-investeringen te maximaliseren. Software Asset Management speelt hierbij een belangrijke rol, vooral bij het inzichtelijk én voorspelbaar maken van software kosten. Om daar te komen is de samenwerking tussen IT en de business cruciaal.

#Security #Cloud & SAM as a Service # Waardecreatie en kostenbesparing #Licentiemanagement #SAM Implementatie #SAM Tooling #SAM Strategie

logo Crayon
Olivier van der Post

Olivier van der Post

Strategisch adviseur, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Keynote: De zoektocht naar de meerwaarde van ITAM

Olivier van der Post, Strategisch Adviseur, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Dat we als ITAM op een gouden berg van data zitten weten we eigenlijk allang, hoe we dit om moeten zetten naar informatie eigenlijk ook. Waar we vandaag de dag ook steeds beter grip op krijgen of moeten krijgen is om deze informatie om te zetten naar waarde binnen onze organisatie.

Wat daarbij helpt is concreet maken voor welke stakeholders onze informatie allemaal waardevol is en vooral ook waarom!

In de praktijk zien we daar gelukkig steeds meer van terug komen. Tijdens dit event gaan we op zoek naar deze concrete waarde in de praktijk.

#Waardecreatie & Kostenbesparing #SAM Strategie #Data & (Predictive) Analytics

Christian Verhagen

Christian Verhagen

SENIOR CONSULTANT DATA & ANALYTICS, VKA en LEAD DATA MATURITY, DAMA

Keynote: Data als Asset

Christian Verhagen, Senior consultant Data & Analytics, Verdonck. Klooster & Associates en EN LEAD DATA MATURITY, DAMA

Data is de belangrijkste asset van de organisatie. Maar data is waardeloos als het niet beschikbaar en bruikbaar is. De komende jaren zal dan ook meer ingezet worden op data governance en op het efficiënt kunnen delen van data. Christian gaat in zijn presentatie in op de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van data governance en op de verbondenheid met IT en platformen.

OCHTENDPAUZE MET 1-OP-1 GESPREKKEN

Koffie en thee worden u aangeboden door Crayon

Johan West

Johan West

CEO bij The ITAM-Unit

Keynote: De vrienden van SAM: Sourcing, Finance & Security

Johan West, CEO, The ITAM Unit

Je zou verwachten dat IT & Software Asset Management bij iedere organisatie inmiddels hoog op de agenda staat. En ieder jaar weer als een ‘no brainer’ in het nieuwe IT-budget zit. Toch? Neen…

De ITAM’er wordt niet gehoord of begrepen. De SAM’er roept in de woestijn.

‘Miljoenenbesparingen?’
‘Risicomitigatie?’
‘Alle IT-middelen in kaart – ook de cloud?’
‘Nee? Niemand!?’

Tsja. Zelfs wij SAM’ers hebben vrienden nodig. En dus moeten we zorgen dat we die maken. We vinden ze gelukkig dichterbij dan je misschien denkt – om voor de hand liggende maar soms ook verrassende redenen. In zijn keynote probeert Johan samen met het publiek nieuwe SAM vrienden te vinden.

#SAM Strategie #SAM Implementatie #Security

logo the itam unit
Jan-Willem Koen

Jan-Willem Koen

Vendor Manager bij CBS

Onno Draaisma

Onno Draaisma

Business Development Manager bij Origina

Break-out: The Freedom of Choice in the World of Software

Jan-Willem Koen, Vendor Manager, Centraal Bureau voor de Statistiek en Onno Draaisma, Business Development Manager, Origina

Join Jan-Willem Koen, Leverancier Manage and Vendor Manager at Centraal Bureau voor de Statistiek and Onno Draaisma, Business development Manager at Origina Benelux, who will discuss the freedom of choice in the world of software.

A big part of Origina is the promotion of choice by campaigning against lock-in practices that dominate the software industry. We believe in choice, right of ownership, and to freely choose your provider to trade, maintain and repair.

#Licentiemanagement #SAM Strategie #Waardecreatie

CBS
Origina
Ruben Klein

Ruben Klein

Technology Workflows Manager, ServiceNOW

Tim de Leeuw

Tim de Leeuw

Solution Consultant ITAM, ServiceNOW

Break-out: Software Asset Management van de volgende generatie – het platform voor IT Asset Management

Tim de Leeuw, Solution Consultant ITAM en Ruben Klein, Technology Workflows Manager bij ServiceNow

Specialisten op het gebied van Software Asset Management (SAM) hebben nog steeds te maken met tijdrovende, onnauwkeurige handmatige processen die worden gehost in spreadsheets, geïsoleerde SAM-tools of Cloud portalen. Optimalisatie is bijna een onbereikbare droom door een gebrek aan tijd en voortdurende brandoefeningen.

Gelukkig is er een nieuwe generatie oplossingen voor IT-assetmanagement. SAM van de volgende generatie pakt deze problemen snel aan door SAM te uit te voeren op hetzelfde platform dat wordt gebruikt om de rest van de IT te beheren. SAM-specialisten worden daardoor in staat gesteld om slimmer te werken en naast het traditionele licentiemanagement ook waarde toe te voegen in andere domeinen, zoals servicemanagement, security operations en applicatie portfolio management.

#Security #Data & (Predictive) Analytics #Waardecreatie & Kostenbesparing

Servicenow
Anne Pietersma

Anne Pietersma

Software Asset Manager bij Royal BAM Group

Bas Brakenhoff

Bas Brakenhoff

Vendor Manager, Air France KLM

Strategiecafé: Ontdek samen met peers waar IT & SAM waarde kan toevoegen binnen uw organisatie

Gespreksleiders: Anne Pietersma, Software Asset Manager bij Royal BAM Group NV en Bas Brakenhoff, Vendor Manager bij Air France KLM

Steeds meer organisaties weten non-compliance voor hun licenties te voorkomen en hebben inzicht in hun licentiegebruik. Hiermee worden heel veel onnodige kosten door boetes en inefficientie voorkomen. Organisaties omarmen de diverse clouds en businesses willen snel kunnen ontwikkelen en waarde leveren. Hoe kan ITAM bijdragen aan waardecreatie door de inzet van reeds opgedane kennis en nieuwe ontwikkelingen? Wat zijn de nieuwe trends, kansen en risico’s? Moet een ITAM team zich bijvoorbeeld bezighouden met FinOps? Hoe staat de snelle vraag van businesses tegenover het kunnen afdekken van risico’s? Welke andere kansen ontstaan die niet gemist mogen worden? Samen ontdekken we wat de grote thema’s zijn!

Ga onder leiding van experts samen met peers in gesprek over waar SAM waarde kan toevoegen in uw organisatie.

#Licentiemanagement #Audits #Waardecreatie

BAM
Bart M. Veldhuis

Bart M. Veldhuis

Cloud Architect en Oprichter bij Cloud Architect Alliance

Strategiecafé: In gesprek over het toenemende gebruik van Cloud en SaaS

Gespreksleider: Bart M. Veldhuis, Cloud Architect en Oprichter bij Cloud Architect Alliance

Thuiswerken is het nieuwe normaal en de consumptie van cloud gebaseerde oplossingen was nog nooit zo groot. Ga onder leiding van een expert samen met peers in gesprek over het toenemende gebruik van cloud en SaaS oplossingen en de gevolgen hiervan op uw IT landschap.

Ontdek hoe verschillende disciplines kijken naar het veranderende IT landschap, zie elkaars wereld, leer dezelfde taal spreken en creëer waarde.

#Cloud en SaaS #SAM as a Service #Waardecreatie

Jan van Kalkeren

Jan van Kalkeren

Practice Manager Process bij Softline Group Northern Europe

Break-out: Meer is niet altijd beter: Hoe IT Asset Management bijdraagt in de discussie “Datakwaliteit vs. kwantiteit”.

Jan van Kalkeren, Practice Manager Process bij Softline Group Northern Europe

Binnen èn buiten IT nemen datavolumes exponentieel toe. Methodes om de kwaliteit van (big) data te verbeteren en te waarborgen zijn van cruciaal belang bij het nemen van nauwkeurige, effectieve en betrouwbare zakelijke beslissingen. Datakwaliteit kan een grote uitdaging zijn in elk datamanagement- en analyseproject, en in het bijzonder bij IT Asset Management. Bekende bronnen van problemen variëren van typefouten en verschillende naamgevingsconventies tot problemen met gegevensintegratie en verkeerde aannames tijdens ontwerpprocessen. Tijdens deze presentatie geven we u voorbeelden en concrete handvatten over hoe u datakwaliteit kan verbeteren in uw organisatie door de verbinding te zoeken met andere (IT) disciplines binnen uw organisatie.

Wim Temmerman

Wim Temmerman

Vice President EMEA bij Foxit Software

Break-out: Electronic Signatures & Software Asset Management

Wim Temmerman, Vice President EMEA, Foxit Software

In deze presentatie gaan we iets dieper in op de voordelen van het gebruik van elektronische/digitale handtekeningen in een SAM omgeving. Kunnen deze geïntegreerd worden in bestaande SAM Workflows?

#Security #SAM Tooling #SAM Strategie

LUNCHPAUZE MET 1-OP-1 GESPREKKEN

Shikhar Dogra

Shikhar Dogra

Key Account Manager UK & The Netherlands, PREO Software AG

Keynote: How to gold-plate your own licensing strategy

Shikhar Dogra, Key Account Manager, PREO Software

Many companies are facing the challenge of making their licensing strategy more future-proof and economical. “Cloud computing” seems to be the word of the day. But too many companies focus on how licensing should be done in the future – and often lose sight of historical licensing. Yet unused software is valuable capital. With the right strategy and a competent partner at your side, legacy licences can be “goldenised” in many cases. Using real cases, we report on the approaches that can be taken and how costs can be significantly reduced on the way to the cloud.

During this session PREO describes how they solved a complex licensing situation with client Atruvia AG.

#Licensemanagement #SAM Strategy #Second-hand licenses

Preo
Hendrik Ambrosius

Hendrik Ambrosius

Senior PreSales Consultant, Matrix42 AG

Break-out: Inventory alone is never enough - The importance of persistent data to your CMDB and SAM

Hendrik Ambrosius, Senior Presales Consultant, Matrix42 AG

IT inventory data is most valuable when complete, accurate and up-to-date. If you are just relying on your daily inventory scans you probably do not get the complete picture, which may have a big impact on your compliance. Learn how Matrix42 can leverage your CMDB with persistent discovery in local datacenters and in the cloud, making it a solid foundation for your ITAM, SAM and service management processes.

# Data & (Predictive) Analytics #Licensemanagement #SAM tooling

Richard Spithoven

Richard Spithoven

Global Lead for SLM Services, SoftwareONE

Break-out: Wat maakt ITAM relevant voor de business? Praktijkcases

Chris van der Zwan, Business Owner Microsoft Advisory Services, SoftwareONE en Richard Spithoven, Global Lead for SLM Services bij SoftwareONE

Cost Control, Cost Avoidance, Cost Savings en Risk Mitigation zijn de business drivers van ITAM. Als we dit goed begrijpen en kunnen uitleggen aan de business creëren we toegevoegde waarden en zal ITAM als relevant worden gezien.

“Het onderhandelen van een hoge korting levert vaak waardering op, maar de korting alleen geeft niet het beste resultaat. De focus op investeren wat je daadwerkelijk gebruikt en de waarde uit die investering maximaal benutten geeft een beter resultaat”.

Richard en Chris zullen kort stil staan bij die waarde en datgene wat SAM sexy maakt. Om vervolgens daad bij woord te voegen in de vorm van pratijkcases van de vendoren Oracle, SAP en Microsoft.

Zij sluiten af met uitleg over de toegevoegde waarde van een FinOps platform. Hiermee zorg je voor de transparantie, voorspelbaarheid en controle die nodig is voor effectief financieel beheer en bevorder je de samenwerking de verschillende stakeholders binnen een organisatie.

#Data & (Predictive) Analytics #Waardecreatie & Kostenbesparing #Licentiemanagement #Audits #SAM Strategie

Software One
Martijn Braamskamp

Martijn Braamskamp

License & Software Asset Manager, Nouryon

Sara van der Laan

Sara van der Laan

Consultant Data & AI, Verdonck, Klooster & Associates

Strategiecafé: Laat uw data voor u werken

Gespreksleiders: Martijn Braamskamp, License & Software Asset Manager, Nouryon en Sara van der Laan, Consultant Data & AI, VKA

Binnen iedere organisatie schuilt het potentieel om meer waarde uit data te halen. Hoe kunt u deze vinden en voor uw organisatie aan het werk zetten.

Ontdek onder leiding van een expert en samen met peers welke mogelijkheden er zijn. Ga in op hoe uw data kunt vinden, ontsluiten en ontdek hoe u met behulp van nieuwe technologieën en tooling data kunt inzetten voor het maken van intelligente beslissingen.

#Waardecreatie #SAMtooling #Data en (Predictive) Analytics

Rick van Haaren

Rick van Haaren

Product Owner SAM - CM, Alliander

Strategiecafé: Hoe kan software asset management bijdragen aan security vraagstukken?

Gespreksleider: Rick van Haaren, Senior contractmanager IT bij Alliander

Iedere organisatie heeft zijn eigen security uitdagingen. Als IT professional kunt u bijdragen aan oplossingen.

Maar spreekt u dezelfde taal als uw collega? Hoe gaan andere IT professionals het gesprek aan over security vraagstukken en hoe werken ze samen? Denk hierbij aan het toekennen van classificaties voor kwetsbare assets omdat ze persoonsgegevens bevatten, security hotfixes vanuit de provider en het op tijd patchen van de verschillende assets. Ga samen met een expert en peers in een vertrouwelijke informele sfeer het gesprek aan in het strategiecafé.

#Security #SAM strategie #Waardecreatie

John Sorensen

John Sorensen

Principal Solution Engineer bij Flexera

Break-out: Cloudy IT Visibility? It’s Time for ITAM to Have a Seat at the Table

John Sorensen, Principal Solution Engineer at Flexera

It’s no secret enterprises are migrating to the cloud at warp speed. The cloud brings an array of new opportunities to the table — but it also opens the door to new risks and spend. Join this session to ensure you understand both the risk and opportunities of cloud management — and how you can better align your IT asset management (ITAM) to your business objectives.

#Cloud & SAM as a Service #SAM strategy #Value creation and cost efficiency

Flexera
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services bij Crayon

Break-out: Kom op de radar van belangrijke stakeholders

Sebastiaan Keurs, Manager Services, Crayon

Het is niet altijd even makkelijk om de juiste mensen binnen uw organisatie te overtuigen om middelen en geld vrij te maken voor SAM activiteiten. Sterker nog bij grote organisaties zijn veel decision makers zelfs niet op de hoogte van de impact en voordelen die SAM te bieden heeft. Om hen te overtuigen bieden wij u deze sessie aan, waarin wij inzoomen op herkenbare situaties en geven wij u handvatten mee. Zodat u de juiste mensen weet te overtuigen van de toegevoegde waarde van SAM.

#Cloud & SAM as a Service #Licentiemanagement #SAM Tooling #SAM Strategie

logo Crayon

Middagpauze met 1-op-1 gesprekken

Koffie en thee worden u aangeboden door Crayon

Martin Thompson

Martin Thompson

Founder at The ITAM Review

Keynote: The ITAM Value Canvas

Martin Thompson founder ITAM Review

Accelerate collaboration with your peers in IT and take your ITAM business plan to the next level using the ITAM Value Canvas. Martin discusses how using a canvas can help your key stakeholders and influencers understand your strategy and foster greater collaboration and support for ITAM. He also briefly discusses the new ISO certification.

#Value creation & cost efficiency #SAM Strategy

Afsluitende netwerkborrel

Frank Eerland

Frank Eerland

Business consultant, ITAM solutions

Carlien de Mos

Carlien de Mos

Business consultant, ITAM solutions

Jerôme Liermann

Jerôme Liermann

IT Asset Management consultant, ITAM Solutions

Webinar: ITAM solutions: We reduce waste & complexity in IT

Frank Eerland, Business Consultant, Carlien de Mos, Business Consultant en Jerôme Liermann, IT Asset Management Consultant, ITAM Solutions

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Op ieder gebied wordt technologie en IT-tooling ontwikkeld om in de behoeften van de moderne organisatie te voorzien. Dit brengt met zich mee dat IT-landschappen ongelooflijk complex geworden zijn. De gemiddelde organisatie heeft te maken met een organisch gegroeid samenspel van On-Premise-, Legacy- en Cloudsystemen en applicaties. Dit levert een ware uitdaging om overzicht te krijgen én houden. Klinkt u dat ook bekend?

ITAM solutions
Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR & VDO

IT & Software Asset Management talkshows en interviews

Paul van Liempt, journalist en interviewer bij BNR

Tijdens het online programma van het IT & Software Asset Management congres zal journalist en interviewer Paul van Liempt in gesprek gaan met diverse experts en professionals op het gebied van (software) asset management, het creëren van waarde door samen te werken met verschillende disciplines en kostenbesparing. Bij uitstek weet Paul van Liempt journalistieke scherpte en innemendheid te combineren, waardoor er waardevolle en open gesprekken ontstaan.

BNR
Onno Draaisma

Onno Draaisma

Business Development Manager bij Origina

Video: Freedom of choice in the world of software

ONNO DRAAISMA, BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER, ORIGINA

Together with our customer CBS, discover how to regain your freedom of choice in the IBM software world. The CBS case will give you insight into Third Party Support and Maintenance, financial implications, and how to better prepare your internal case with stakeholders.

Origina
Khalid Hafid

Khalid Hafid

CEO, ITAM Solutions

Video: IT Asset Management en IT Service Management samen ‘de verbinder in de IT’

Khalid Hafid, CEO, ITAM solutions, empowering data

De digitale transformatie zorgt voor een explosie van cloud, as-a-service, gebaseerde oplossingen.

Dit onomkeerbaar proces versnelt niet alleen de consumptie van IT, het brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied;

  • de verschuiving van IT-middelen naar IT-gebruik
  • eigenaarschap en het intellectueel eigendom van applicaties,
  • de stijgende kosten van as-a-service modellen en hun verschuiving van CAPEX naar OPEX,
  • nieuwe privacy en security risico’s

Dit tijdperk vraagt om een verbindende factor die ervoor zorgt dat ondernemingen blijven groeien, geen kansen misen en innoveren, terwijl zij grip houden op de steeds verder groeiende IT-gebruik -en consumptie.

De bundeling van de 2 krachten; ITAM en ITSM, is nu, meer dan ooit, nodig om hun organisaties succesvol door de digitale transformatie heen te loodsen.

ITAM solutions
Keith Rupnik

Keith Rupnik

Co-Founder, Business Technology Unified

Interview: the impact of cloud asset management

Keith Rupnik, Co-Founder, Business Technology Unified

During this interview, Keith zooms in on the importance of Cloud Asset Management and its impact on your organization. Based on practical examples, he will give his vision on how the three (Cloud, Software and IT Asset Management) can complement each other in order to achieve a future-proof IT landscape.

Hennie de Hoog

Hennie de Hoog

Voorzitter bij vereniging ITAM.NL

Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR & VDO

Interview: dagvoorzitter Hennie de Hoog over de laatste ontwikkelingen

Hennie de Hoog, voorzitter ITAM.nl in gesprek met Paul van Liempt, Journalist & Interviewer bij BNR

In dit interview gaat Paul van Liempt in gesprek met Hennie de Hoog, dagvoorzitter van het congres en onder andere voorzitter van de vereniging ITAM Nederland.

Netwerken krijgt binnen organisaties en de verschillende disciplines een steeds grotere betekenis. Was u tot voor kort alleen bezig binnen uw eigen domein van IT-assetmanagement om gegevens te verzamelen en uw compliancy aan te tonen, nu zit u aan tafel met de security officer, de inkoopadviseur of iemand van de financiële afdeling. De verzamelde gegevens zijn data geworden die een waarde vertegenwoordigen. Niet alleen voor onderbouwing van het contract met de leverancier, maar juist in samenhang met andere verzamelde data een fantastische bron van informatie.

Paul en Hennie gaan in op deze ontwikkelingen. Ook binnen vereniging ITAM.NL is het onderwerp van gesprek en zien ze zichzelf als aanjager van deze kans!

BNR
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services bij Crayon

Keith Rupnik

Keith Rupnik

Co-Founder, Business Technology Unified

Talkshow: Cloud Asset Management is here to stay

Sebastiaan Keurs, Manager Services, Crayon en Keith Rupnik, Co-Founder, Business Technology Unified

Cloud is becoming increasingly important. Whether it concerns a single, hybrid or multicloud environment, the correct design and management of Cloud Assets can save a lot of time, money and space. Cloud Asset Management is here to stay.

During this session, Sebastiaan Keurs and Keith Rupnik will use 3 statements to explain the role of Cloud Asset Management and the impact this has on your daily work.

  1. Cloud Asset Management is the same as Software and IT Asset Management.
  2. Cloud Asset Management is the key to Executive buy-in.
  3. If you practice FinOps really well you don’t need a ITAM program.
logo Crayon
Oliver Bendig

Oliver Bendig

CEO at Matrix42

Video: The Future of Experience by Oliver Bendig CEO of Matrix42

Oliver Bendig, CEO, Matrix42

Olivier Bendig, CEO of Matrix42 shows how to turn digital services into a total experience for employees and IT.

Patrick Heinrichs

Patrick Heinrichs

Business Value Advisor

Video: Een nieuwe aanpak voor een nieuwe wereld!

Patrick Heinrichs, Business Value Advisor, Flexera

Jaarlijks doet Flexera onderzoek naar ITAM ontwikkelingen en publiceert hierover een rapport.

Het Flexera State of ITAM rapport laat zien hoe organisaties de digitale transformatie willen versnellen en cloudmigratie gebruiken om beter in te spelen op COVID-19 en andere externe factoren. In de visie van Flexera speelt  ITAM hierin een cruciale rol voor de onderneming. Er is nieuwe dimensie van IT beheer nodig.. die de kloof overbrugt tussen operationele en financiele opvattingen over IT: Technology Value Optimization (TVO). Maar wat weerhoudt ons vandaag de dag om de meerwaarde te realiseren binnen de organisatie?

Nieuwe technologieen zorgen voor nieuwe concepten en uitdagingen.

Patrick Heinrichs zal Flexera’s visie en de launch van Flexera One presenteren. Hoe Flexera One vandaag de dag de mogelijkheid geeft om een holistisch, intellligente, nauwkeurig en up to date overzicht te geven van uw IT assets van zowel onpremise als vanuit een cloud perspectief zodat u de waarde van TVO kunt maximaliseren.

Flexera
Brandon Smeets

Brandon Smeets

Team Lead User Services bij Canon

Roundtable: Meest gestelde vragen over IT & SAM

Brandon Smeets, Team Lead User Services, Canon

Andere SAM professionals worstelen net als u dagelijks met verschillende vraagstukken over beleid, implementatie en optimalisatie. Tijdens uw aanmelding voor dit event vroegen wij op welke vragen u graag antwoord wilt. Tijdens deze roundtable worden onder leiding van Brandon Smeets de meest gestelde vragen behandeld.

Deze interactieve sessie is toegankelijk voor ongeveer 10 tot 12 deelnemers waarin iedereen wordt gevraagd om actief deel te nemen aan het gesprek door ervaringen en uitdagingen te delen om zo van elkaar te leren.

Canon
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services bij Crayon

Michiel van Egmond

Michiel van Egmond

Direct Sales Manager, Crayon

Roundtable: De impact van FinOps op ITAM

Sebastiaan Keurs, Manager Services en Michiel van Egmond, Direct Sales Manager bij Crayon

Bedrijven blijven recordbedragen uitgeven aan hun cloud infrastructuur. De toename van cloudgebruik zorgt voor een toename in Agile werken en DevOps principes. Gevolg hiervan is de versnippering van het IT-budget, waardoor een centrale aansturing van het kostenbeheer in de cloud ontbreekt.

FinOps creëert een werkcultuur waar finance en IT dezelfde taal spreken, waardoor er meer inzicht ontstaat in de financiële processen van het cloudgebruik en de kosten hiervan. Tijdens deze interactieve sessie zullen Michiel van Egmond en Sebastiaan Keurs de impact van FinOps op ITAM toelichten aan de hand van 3 stellingen.

  • Agile werken is contraproductief voor FinOps
  • FinOps is de sleutel tot zichtbaarheid van de ‘business value’ van ITAM
  • FinOps is geen thema binnen organisaties in Nederland

Deze interactieve sessie is toegankelijk voor ongeveer 10 tot 12 deelnemers, waarin iedereen wordt gevraagd om actief deel te nemen aan het gesprek door ervaringen en uitdagingen te delen om zo van elkaar te leren. Deze sessie wordt begeleid door een professionele gespreksleider die alle aanwezigen uitdaagt geen blad voor de mond nemen.

logo Crayon

Bezoek het congres

Ontdek alle ins en outs op het gebied IT & SAM. Blijf op de hoogte van de laatste trends en de nieuwste ontwikkelingen. Ga in gesprek met peers en deel uw ervaringen. Na dit congres beschikt u over alle tools en knowhow om uw bedrijf toekomstbestendig te maken!

Ontdek de meerwaarde van IT & SAM en sla de brug tussen business en IT. Meld u vandaag nog aan voor de 18e editie van IT & Software Asset Management.

meld u gratis aan

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!