spreker ZGW2020

Rudolf Simons

Directeur bij DataFryslân

Rudolf spreekt het liefst in krachtige beelden! En zegt zo steevast meer dan duizend woorden. Sinds de oprichting in 2019 is hij directeur van DataFryslân en bouwt gepassioneerd aan een professionele regionale data community. Datagedrevenheid in Friesland moet gemeengoed worden! Na een 25-jarige carrière als strateeg in de publieke sector is dit het beeld dat hem voortdrijft.

DataFryslân

DataFryslân is een community van 700 Friese dataprofessionals die zich tot doel hebben gesteld om datagedreven werken in Friesland te versterken.

In 2019 – 2020 voert DataFryslân 19 data science-projecten uit, organiseert datalabs en draagt bij aan de regionale kenniscirculatie door maandelijks lezingen te organiseren met befaamde en (inter)nationale sprekers.

DataFryslân doet dit samen met haar zeven founders (Provincie Fryslân, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland, Gemeente Súdwest-Fryslân, Fries Sociaal Planbureau, NHL/STENDEN, Rijksuniversiteit Groningen Campus Fryslân) maar ook met 170 voornamelijk Friese organisaties die met ons verbonden zijn en waar we nauw mee samenwerken. Door kennis te delen krijgt Friesland inzicht en voorsprong.

logo Data Fryslan

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!