Programma 2021

til uw security leiderschap naar een hoger niveau!

In een tijd waarin digitale transformatie vliegensvlug blijft groeien en het IT landschap almaar complexer lijkt te worden is goed leiderschap van groot belang! Blijf op de hoogte van de actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van security en til uw security leiderschap naar een hoger niveau!

De onderstaande programmasessies zijn onderdeel van het online event Security Leadership 2021. Deze videotalks, interviews en talkshows zijn online on demand beschikbaar, u kunt deze dus te allen tijde bekijken waar en wanneer u dat uitkomt.

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen

journalist en publicist

Videotalk: Fake news, digital trust en desinformatie

Charles Groenhuijsen | journalist en publicist

Donald Trump is onvoorspelbaar en juist dat maakt het politieke schouwspel zo fascinerend. Hij wist zijn opponenten op allerlei manieren knap te ontregelen. Maar deze sessie gaat niet alleen over het verkiezingscircus van Donald Trump en de onwaarheden die daar in voorkomen. In deze sessie laten we haarfijn zien wat de gevaren en risico’s zijn van deepfake technologie, fake news en desinformatie voor uw organisatie zijn.

Chris Wauters

Chris Wauters

Security Transitiemanager en lid van de Commissie van Advies van de post-HBO opleiding Information Security Management Expert

Videotalk: The Future CISO

Chris Wauters | Security Transitiemanager en lid van de Commissie van Advies van de post-HBO opleiding Information Security Management Expert

Security is inmiddels een volwassen vakgebied en veel organisaties hebben een CISO aangesteld. Maar kan deze CISO op board level en strategisch niveau opereren en met het juiste leiderschap en verbinding de organisatie ontwikkelen? De CISO wordt vaak nog gezien als “Mister No” en niet als een wendbare business enabler. Tijd voor verandering! Tijdens deze bijdrage bespreken we naar de veranderende rol van de CISO. Is hij een generalist of een specialist? Is het iemand die actief samenwerking zoekt met bijvoorbeeld ketenpartners? Is hij business of IT gedreven? Wat voor competenties zijn nodig? Hoe gaat hij om met security en nieuwe technologische en ‘agile’ concepten in een steeds complexere en snel veranderende omgeving? Deze bijdrage geeft inspiratie om als CISO/security professional je te ontwikkelen op leiderschap en wendbaarheid.

Security Academy
Eric van Sommeren

Eric van Sommeren

Regional Sales Director Northern Europe bij SentinelOne

Videotalk: Minimaliseer disruptie ten gevolge van ransomware

Eric van Sommeren | Regional Sales Director Northern Europe | SentinelOne

Infecties door ransomware zijn helaas aan de orde van de dag. Door de beperkte inzet van adequate preventieve maatregelen, lijkt het voor veel organisaties slechts een kwestie van tijd alvorens ze getroffen zullen worden. Op dat moment blijkt onderzoek naar eventueel gelekte data en herstellen van de bedrijfsvoering zeer tijdrovend, gehinderd door beperkt inzicht en sterk afhankelijk van de bruikbaarheid van backups. Neem deel aan deze videotalk en ontdek hoe de voorspelbaarheid in het gedrag van ransomware en het juiste real-time inzicht u wel degelijk kan beschermen tegen ransomware – en hoe onderzoekstijden worden verkort tot luttele minuten.

Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR

Ad Krikke

Ad Krikke

Leadership Partner Security & Risk Management bij Gartner

Justin Broeders

Justin Broeders

Manager Security, Risk and Compliance bij Eneco

Arthur Meulstee

Arthur Meulstee

Information Security Leader bij IKEA

Talkshow: Digital security: a necessary commodity?

Paul van Liempt - Journalist - BNR | AD KRIKKE - LEADERSHIP PARTNER SECURITY & RISK MANAGEMENT - GARTNER | JUSTIN BROEDERS - MANAGER SECURITY, RISK AND COMPLIANCE - ENECO | ARTHUR MEULSTEE - INFORMATION SECURITY LEADER - IKEA

We worden allemaal keihard geraakt door de huidige Corona maatregelen. Thuiswerken is het nieuwe normaal en de digitale transformatie groeit vliegensvlug. Daarnaast wordt security alsmaar complexer maar zien we ook positieve ontwikkelingen op het gebied van security automation. Kunnen we deze kansen benutten om van security een commodity te maken? Deze talkshow gaat dieper in op hoe organisaties zich snel moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en wat de rol van security hierin moet zijn. Welke vaardigheden zijn hiervoor nodig? Hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie veerkrachtig is maar ook veilig? Tijdens de talkshow vindt er een tafelgesprek plaats met verschillende experts. Onze tafelgasten nemen u graag mee langs diverse stellingen en standpunten!

Gartner
Eneco
Wilbert Pijnenburg

Wilbert Pijnenburg

Commercial director bij Infosequre

Videotalk: De human factor in cyber security: hoe geeft u medewerkers de aandacht die zij verdienen?

Wilbert Pijnenburg | Commercial Director | Infosequre

Security awareness en gedragsverandering bereikt u niet met een tick-in-a-box awareness programma. Om echte resultaten te boeken, moet de human factor een wezenlijk onderdeel uitmaken van ieder security programma. Alleen zo voorkomt u datalekken, hacks en ransomware.

Wilbert Pijnenburg laat een security awareness aanpak zien die iedere organisatie eenvoudig kan inzetten. Deze structurele aanpak in combinatie met storytelling en gamification zorgen ervoor dat uw awareness programma enthousiast ontvangen en organisatiebreed gedragen wordt. Medewerkers worden zo spelenderwijs de sterkste schakel in informatiebeveiliging.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Management commitment
  • Enthousiaste medewerkers
  • Fun factor
  • Gamification
  • Competitie
  • Meten van effectiviteit
  • Effectieve bewustwordingsprogramma’s
Jeroen Hentschke

Jeroen Hentschke

Propositie Lead Security & Service Intelligence bij Telindus

Videotalk: Hoe dealt u met de security van gisteren en hoe zet u een krachtige IT-securitystrategie neer voor de dag van morgen.

Jeroen Hentschke | Propositie Lead Security & Service Intelligence | Telindus

Weg met het kantoor! Heeft u al nagedacht welke kansen de toenemende digitalisering heeft op jouw IT-securitystrategie. Denk aan de mobiele gebruiker die steeds vaker buiten kantoor werkt, de opkomst van SaaS-applicaties, cloud-infrastructuren en het Internet of Things. De bestaande netwerkbenaderingen en -technologieën bieden simpelweg niet langer de functionaliteiten op het gebied van connectiviteit en security waar organisaties straks behoefte aan hebben. Door nu de juiste keuzes te maken bereid u uw organisatie voor op de toekomst. Door security als uitgangspunt van de infrastructuur van de toekomst te gebruiken reduceert u kosten, faciliteert u flexibiliteit en behoud u de controle over uw bedrijfsdata.

Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR

Menno Weij

Menno Weij

Legal Counsel bij BDO

Christian Verhagen

Christian Verhagen

Senior Consultant Data & Analytics bij VKA

Talkshow: Artificial intelligence the holy grail for digital security?

Paul van Liempt - BNR | Menno Weij - Legal Counsel Tech & Privacy Law - BDO | Christian Verhagen - Data & Analytics Adviseur - VKA

Het potentieel van Artificial Intelligence voor security is groot. Maar er liggen naast kansen ook uitdagingen. Hoe kunnen we AI optimaal en verantwoord benutten om de organisatie veiliger te maken? Vertrouwen we volledige op AI? Wat zijn de randvoorwaarden? En hoe zit het met de transparantie en de werking van het algoritme?

Sander Hofman

Sander Hofman

Manager of Sales Engineering bij Mimecast

Videotalk: De toekomst van cyber security: de ‘cyber security Uber’

Sander Hofman | Manager of Sales Engineering | Mimecast

Nederlandse ondernemingen zijn nog lang niet goed genoeg voorbereid op cyber security aanvallen. Er valt nog genoeg winst te behalen op het gebied van DMARC enforcement, awareness training en integratie van verschillende security platformen. Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor een cyber security oplossing om toekomstbestendig te zijn?

Paul van Liempt

Paul van Liempt

Journalist & Interviewer bij BNR

Eric van Sommeren

Eric van Sommeren

Regional Sales Director Northern Europe bij SentinelOne

Jeroen Hentschke

Jeroen Hentschke

Propositie Lead Security & Service Intelligence bij Telindus

Roland Broersen

Roland Broersen

Business Manager Cyber Security

Talkshow: Hoe handhaaft u security als uw werknemers thuiswerken?

PAUL VAN LIEMPT - JOURNALIST - BNR | ERIC VAN SOMMEREN - REGIONAL SALES DIRECTOR NORTHERN EUROPE - SENTINELONE | JEROEN HENTSCHKE - PROPOSITIE LEAD SECURITY & SERVICE INTELLIGENCE - TELINDUS | Roland Broersen - Business Manager Cyber Security - SLTN

Thuiswerkers blijken onvoldoende voorbereid te zijn op cybercrime. Het blijkt dan men thuis eerder onoplettend is dan in de werkomgeving. Thuisnetwerken en laptops zijn in veel gevallen slecht of niet beveiligd. Cybercriminelen spelen hier op in. Uit onderzoek blijkt dat tijdens de coronacrisis veel meer cyberaanvallen zijn uitgevoerd dan in dezelfde periode voor de pandemie. Deze lezing gaat over de impact van COVID-19 op uw security strategie. Vereist COVID-19 een andere security aanpak? En hoe handhaaft u security als uw werknemers thuiswerken?

Miguel Pieters

Miguel Pieters

Sales Team Leader EMEA at Darktrace

Videotalk: Securing the Future of Work with Cyber AI

Miguel Pieters | Sales Team Leader EMEA | Darktrace

Organizations must rethink their approach to security, and rely on new technologies like AI to achieve much-needed adaptability and resilience. Darktrace is the world leader in cyber AI technology, and leverages unsupervised machine learning to seamlessly adapt and integrate into changing environments, and to detect and respond to attacks in the earliest moments.

Darktrace

Tickets

Mis deze kans niet en meld u vandaag nog aan.

Behoort u tot de doelgroep? Bent u bijvoorbeeld Chief Information Security Officer,  Cyber Security Manager, Information Security Manager, Risk Manager, Security Architect, IT Manager of een aanverwante functie dan heeft u kosteloos toegang tot het online event. Doe uw voordeel met de meest actuele exclusieve online videocontent van dit moment.

Blijf op de hoogte van de actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van security en til uw security leiderschap naar een hoger niveau! Meld u vandaag nog aan voor het online event om zowel kennis als waardevolle contacten op te doen!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!