Hoe ziet de toekomst van de CISO eruit?

Security is inmiddels een volwassen vakgebied en veel organisaties hebben een CISO aangesteld. Maar kan deze CISO op board level en strategisch niveau opereren en met het juiste leiderschap en verbinding de organisatie ontwikkelen? De CISO wordt vaak nog gezien als “Mister No” en niet als een wendbare business enabler. Tijd voor verandering!

Tijdens een videotalk gaat Chris Wauters, Security Transitiemanager en lid van de Commissie van Advies van de post-HBO opleiding ‘Information Security Management Expert’ van SECO-Institute in op veranderende rol van de CISO.

Over Chris Wauters

Chris is een gepassioneerde senior manager met 20 jaar ervaring in de publieke en private sector. Hij heeft IT verantwoordelijkheid gedragen, advieservaring en digitale & agile transformaties geleid. Hij heeft een Master in IT strategie & beheer en IT-auditing. Hij leidde als lijn- en IT-programmamanager diverse programma’s om IT-diensten en security te optimaliseren, vernieuwen en organisatie-breed te standaardiseren. Chris is lid van de Commissie van Advies van de post-HBO opleiding Information Security Management Expert.

Hoe ziet de toekomst van de CISO er uit?

Tijdens de videotalk ‘The Future CISO’ bespreken we de veranderende rol van de CISO. Is hij een generalist of een specialist? Is het iemand die actief samenwerking zoekt met bijvoorbeeld ketenpartners? Is hij business of IT gedreven? Wat voor competenties zijn nodig? Hoe gaat hij om met security en nieuwe technologische en ‘agile’ concepten in een steeds complexere en snel veranderende omgeving? Bekijk de videotalk en krijg inspiratie om als CISO/security professional je te ontwikkelen op leiderschap en wendbaarheid.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!