Make America great again – ‘we’re doing incredibly well.’

Donald Trump, een president als nooit eerder gezien. Een president die, naar eigen zeggen, moet vechten tegen fake-media en negatieve berichtgeving. Een president die volledig overtuigd is van ‘the greatest fraud ever perpetrated’ rondom de verkiezingen van 2020. Charles Groenhuijsen, voormalig correspondent bij de NOS, vertelt u graag meer tijdens het online event Security Leadership!

Donald Trump is onvoorspelbaar en juist dat maakt het politieke schouwspel zo fascinerend. 2020 is een jaar geweest wat voor veel mensen herinnerd zal worden als het jaar waarin COVID-19 begon. Een jaar waarin het draaide om cijfers, cijfers en nog meer cijfers. Deze data werd vaak naar buiten gebracht door de media. Wij, als Nederlanders, gaan er vrijwel vanuit dat deze cijfers daadwerkelijk vanuit het RIVM is aangedragen. Maar wat als deze data niet klopt en het nep blijkt te zijn?

‘If you look at cases.  And the cases are going up because we do so much testing and we find it. And I call it “fake-media gold” because we do so much more testing than any other country.  And when you do all that testing, you find cases.’ – Donald Trump, 13 Augustus 2020

Fake News en desinformatie

Donald Trump is een van de personen die het begrip ‘fake media’ een nieuw leven in heeft geblazen. Natuurlijk was dit voor het aantreden van de 45e president van de VS al een issue, maar Trump heeft door de media herhalend fake te noemen een gedachtegang van veel van zijn stemmers beïnvloed. Dit alles om er vaak zelf nét iets beter af te komen – ‘We’ve done more testing and better testing than any country.  And many of these countries that the media was putting up as a shining example of success, they’re, right now, in massive outbreaks.’  Oftewel, in andere woorden, de media was fout.

Heeft fake news effect op uw organisatie?

Voor organisaties kan fake news of desinformatie ook schadelijk zijn voor de reputatie van het bedrijf. Daarbij komt in de laatste jaren tevens de deepfake technologie kijken, waar menselijke beelden worden samengesteld op basis van artificiële intelligentie. Deepfake kan ervoor zorgen dat iemand met foute bedoelingen uw gezicht kan laten zeggen wat zij het liefst willen horen. Charles Groenhuijsen wilt u graag meer vertellen over deze onderwerpen tijdens het online event Security Leadership. Zijn sessie gaat niet alleen over het verkiezingscircus van Donald Trump en de onwaarheden die daar in voorkomen. In deze sessie laten we haarfijn zien wat de gevaren en risico’s zijn van deepfake technologie, fake news en desinformatie voor uw organisatie.

Wilt u ervoor zorgen dat u voorbereid bent op deepfake technologie, fake news en desinformatie? Bekijk dan deze videotalk door u aan te melden voor Security Leadership. Het online event start op 17 februari 2021, waarna u 30 dagen lang toegang heeft om on-demand security video’s te bekijken waar en wanneer u dat uitkomt.

Zet de stap richting een wereld zonder fake media – make the media great again!

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!