Juryrapport Mobiliteitsmanager van het jaar 2019

Arno Veenman, adviseur expertise HR bij de Volksbank, is tijdens Fleet Mobility Live uitgeroepen tot Mobiliteitsmanager van het jaar 2019. Arno Veenman won de finale van Tamara Gieze (Arup) en Jeroen Brink (Alliander). Voor de jury was het geen makkelijke keuze, de kandidaten zijn beoordeeld op visie, innovatie en duurzaamheid, maar ook de eigen inbreng en invloed waren van groot belang.

Lees hieronder het volledige juryrapport over alle drie de finalisten:

Tamara Gieze, HR & facility manager bij ingenieursbureau Arup 

Tamara is een enthousiaste doorpakker met een no nonsense aanpak van beleid en praktische oplossingen, duurzaamheid en flexibiliteit in haar mobiliteitsbeleid aanbied, waarbij de fiets, openbaar vervoer en elektrische dieselauto’s toegankelijk en aantrekkelijk wordt gemaakt. Zij heeft een integrale visie ontwikkel vanuit zowel de doelstelling duurzaam (vitaliteit en eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers) als vanuit de scope Lease, niet-lease en parkeren.

Tamara heeft veel bereikt in een korte tijd en valt dan ook op in de markt. Zo is zij eerder genomineerd voor de ‘Spitsbreker van het jaar’, een verkiezing van BNR Radio.

Jeroen Brink, adviseur mobiliteit bij Alliander 

Jeroen, die zeer ervaren is in zijn vakgebied. Spoort, met zijn ‘out-of-the-box’ denkwijze, mensen aan opnieuw na te denken en te laten ervaren wat er écht toe doet als het aankomt op de toolbox / toolcar. Op deze manier komt hij met innovatieve nieuwe en op maat gemaakte oplossingen die passen bij medewerkers en organisatie.

Brink is doorgegroeid van operationeel feetmanager naar de rol van belangrijke beïnvloeder op het gebied van het totale mobiliteitsbeleid. Zo geeft hij invuling aan de visie: ‘Trias Mobilica’ (deze door Alliander bedachte driemachtenleer over het beleid van mobiliteit) stelt; People, Profit & Planet centraal. Vanuit deze fundamenten breidt hij zijn mobiliteitsimperium uit.

Arno Veenman, adviseur expertise HR bij de Volksbank

Arno is een projectmanager en rekenmeester met een groot mandaat in de organisatie. Hij heeft een duidelijk visie op het mobiliteitsbeleid van de Volksbank en is in staat geweest deze visie te vertalen tot een praktische roadmap waarin hij ambitieuze doelstellingen niet uit de weg gaat.

Arno beheerst het spel van stakeholdermanagement om veranderingen door te voeren als geen ander en heeft daarmee een mooi integraal mobiliteitsbeleid gerealiseerd.

Daarnaast prijst de jury Arno voor zijn open houding richting kennisdeling. Arno maakt dankbaar gebruik van (externe) kennisplatforms en van de kennis van de Anders Reizen coalitie partners, maar staat ook open om zijn kennis en ervaring te delen met andere bedrijven.
De vakjury

De jury voor ‘Mobiliteitsmanager van het jaar award’ bestaat uit Tineke de Wolf (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo), Gertjan Sybrandi (Stedin) en Henk Winckens (Enexis).

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!