Whitepaper: aan de slag met jouw eigen online platform

De platformeconomie

De afgelopen jaren is er een ontzettende stijging zichtbaar: zeven van de tien topbedrijven van de wereld werken met een platform gebaseerd businessmodel. Bedrijven beginnen echter steeds meer in te zien dat globale platformen een soort monopolie positie innemen in de markt. We zien nu dan ook een trend waarbij lokale platformen, zoals Werkspot en Helpling, bezig zijn aan een opmars. In onze huidige economie vormen platformen de basis voor allerlei activiteiten – van kopen (Bol.com) tot zoeken (Google), lezen (Blendle), luisteren (Spotify), delen (Instagram) en ga zo maar door.

 

Past een gesloten online platform bij jouw bedrijf?

Een digitale oplossing voor het bereiken van jouw ondernemersdoelen is geen vreemde gedachte. Veel ondernemers denken er helaas (nog) niet of niet lang genoeg over na. Vaak slokt de dagelijkse business het grootste deel van hun tijd op. Maar als je er niet over nadenkt, dan doet iemand anders (je concurrent) het wel. Met digitaal heb je heel veel mogelijkheden om nog servicegerichter te zijn en de betrokkenheid en loyaliteit van klanten te vergroten. Een gesloten online platform is geen marktplaats of webshop waarin alles draait om de online verkoop van producten. Een gesloten online platform is een veilige werkomgeving waarbinnen je samenwerkt met klanten, leveranciers en partners. Een centrale plek waar je kennis over bepaalde onderwerpen ophaalt en/of zelf brengt. En waar je informatie bewerkt, structureert en met elkaar deelt conform wet- en regelgeving. Zet je zo’n platform goed op, dan ben je echt van waarde. En kun je er relatief eenvoudig een verdienmodel aan koppelen.

Voorbeeld: inkoop

Neem het inkoopproces binnen een organisatie. Zowel je leveranciers als je eigen inkopers besteden veel tijd aan het uitwisselen van gegevens rondom inkoopvragen. Zou je deze informatiestromen samenbrengen op een gesloten online platform, dan maak je een flinke efficiencyslag in termen van tijd en kosten. Bovendien beschik je over een flexibele en schaalbare infrastructuur. Je laat het platform eenvoudig meegroeien met het aantal gebruikers. Maar ook met de wensen van die gebruikers, doordat er diverse functionaliteiten beschikbaar zijn.

Download hier de whitepaper: Whitepaper- Aan de slag met jouw eigen online platform – Elemenz (elemenzplatform.com)

Meer ontdekken over de mogelijkheden?

Meld u snel aan voor het online event Low Code No Code en ontdek alles over hoe je een gesloten online platform binnen jouw organisatie kunt implementeren. Ga ook direct in gesprek met de experts van BCT om je vragen te stellen!

Online event

0,-

3 december - 14 januari

  • U behoort tot de doelgroep
  • Exclusieve videocontent
  • On demand beschikbaarheid
  • Mogelijkheid tot 1-op-1 gesprekken

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!