Programma

congresdag: 8 november

online event: vanaf 9 november

Programma overzicht 2021

Wij verwelkomen u graag op Het Low Code No Code Event. Tijdens de congresdag en online event bieden we u tal van inspirerende en leerzame sessies.

Ontvangst en registratie

Bouwe Koopal

Bouwe Koopal

Citizen Development Evangelist bij ADkwADraat

Bruggen bouwen op development Island

Bouwe Koopal | Citizen Developement Evangelist | AdKwadraat

De wereld van UDI (Use, develop and Integrate) is een atlas die de cloud wereld beschrijft in al zijn facetten. Deze wereld bestaat uit 3 continenten: Use City waar de bezoeker op zoek kan gaan naar bestaande applicaties, Development Island waar software wordt gemaakt en tenslotte Integration Harbour waar bestaande en nieuw te ontwikkelen applicaties worden geïntegreerd. Tijdens deze presentatie neem ik de bezoeker mee naar development Island, laat code, low code
en nocode gebieden zien met zijn verschillen maar zal met name aandacht besteden aan de bruggen die gebouwd kunnen worden op development island; enerzijds tussen de tools maar anderzijds ook tussen de gebruikers van deze tools.

adkwadraat
Victor Klaren

Victor Klaren

Chief Visionary Officer bij Thinkwise

Accelerate business change with lowcode

VICTOR KLAREN | CHIEF VISIONARY OFFICER | THINKWISE

Het gebruik van nocode en lowcode platformen neemt enorm toe en zal dat de komende jaren ook blijven doen volgens Gartner en Forrester. In veel gevallen veroorzaakt door een inflexibele, verouderde kernapplicatie. De business wil versnellen en veranderen, maar wordt geremd door haar legacy software. De oplossingen hiervoor m.b.v. lowcode lopen echter sterk uiteen. Welke aanpak past het beste bij mijn organisatie en welke uitdagingen krijg ik erbij?

Thinkwise

Koffiepauze met 1-op-1 gesprekken

Sjon van Veen

Sjon van Veen

Programmamanager Low- en NoCode

Low- en No Code: Het woordspel tussen de eilanden

Sjon van Veen | PROGRAMMAMANAGER LOW- EN NO CODE | Rijksoverheid

Het toepassen van Low Code binnen organisaties is voor de meeste organisaties nog een onontgonnen terrein. De organisaties worstelen met de dynamiek en snelheidsverschil tussen behoefte (business) en oplossingsrichtingen (IT). Low Code oplossingen bieden een antwoordt op de capaciteitstekorten in high code programmeurs, beschikbaarheid van (financiële) middelen en traditionele vertaling van behoefte naar oplossing.

De onwetendheid van wat Low Code kan (en wat niet) maakt onbekend en vaak onbemind, totdat je laat zien dat het kan. Geen mock-up of een presentatie en wel een werkende ‘appetizer’ die direct de potentie laat zien.

Door het ontbreken van kennis en inzicht ontstaat spelmatig gedrag in organisaties die niet bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelen en belemmerend werkt om de potentie uit de business in te zetten. Het gebruik maken van deze potentie aan de band van gedefinieerde (IT-)grenzen levert een versnelling op in het effectief inrichten van organisatieprocessen, waarbij de acceptatie van de geboden oplossingen hoger ligt door het modelleren vanuit de business.

Ik geloof er in dat, net als email, Acces, Excel en PowerPoint, Low Code een geaccepteerd fenomeen wordt, welke we nu vanuit de gezamenlijke disciplines richting kunnen geven.

Willem Haring

Willem Haring

Senior Solution Architect bij Mendix

Mendix Experience

Willem Haring | Senior Solution Architect | Mendix

Low-code & citizen development zijn de trends van de toekomst als het gaat om het efficiënt verbinden van technologie en mensen en het samenbrengen van business en IT. Zo benut je al je groeipotentieel ondanks bezuinigingen en tekorten aan ontwikkelaars.

Tijdens deze sessie toont Willem Haring, een ervaren Solution Architect, de Mendix ontwikkelingsmethodologie en zie je het platform in actie. Uiteraard is er ook ruimte voor Q&A.

Frank Glazenburg

Frank Glazenburg

Director of sales enablement bij Thinkwise

ERVAAR HET THINKWISE PLATFORM

Frank Glazenburg | DIRECTOR OF SALES ENABLEMENT | THINKWISE

Het Thinkwise platform wordt door organisaties ingezet om hun verouderde kern systemen (legacy) te vervangen. Uitdagingen hierbij zijn de enorme omvang, de complexiteit en de hoge datavolumes. Deze uitdagingen zorgen ervoor dat organisaties het vervangen van hun kernsystemen (te) lang uitstellen en er steeds minder ruimte overblijft voor innovatie.

In deze sessie laat Frank Glazenburg zien hoe het Thinkwise platform organisaties in staat stelt om deze zeer uitdagende projecten succesvol uit te voeren en de focus weer op innovatie komt te liggen.

Thinkwise
Chiel Wester

Chiel Wester

Senior Solution Engineer bij Betty Blocks

Creëer een innovatieve laag rondom bestaande IT systemen

Chiel Wester | Senior Solution Engineer | Betty Blocks

Low- en no-code platformen bieden enorm veel voordelen voor organisaties om razendsnel en kosteneffectief kwalitatieve apps te ontwikkelen. Echter, een platform bereikt pas echt de volle potentie als het naadloos opgaat in het huidige IT landschap van een organisatie.

Tijdens deze sessie laat Chiel Wester, Senior Solution Engineer, zien hoe je met Betty Blocks eenvoudig integreert met elk bestaand IT systeem. Door deze integratie creëer je een innovatieve laag rondom je bestaande IT systeem en pluk je de vruchten van moderne cloud applicatie-ontwikkeling. Dit zonder aanpassingen te hoeven doen aan je bestaande, soms verouderde, bestaande systemen. Hiermee voorkom je dure en tijdrovende processen om bijvoorbeeld SAP apps naar de cloud te migreren.

Betty Blocks

Lunchpauze met 1-op-1 gesprekken

Alcedo Coenen

Alcedo Coenen

Head of Enterprise Architecture bij International Card Services

Waar is de kloof? Low Code versmelt mens en machine.

Alcedo Coenen | HEAD OF ENTERPRISE ARCHITECTURE | INTERNATIONAL CARD SERVICES

In zijn sessie behandeld Alcedo de vraag of de brug tussen IT en Business nog wel nodig is? Door ontwikkelingen in Low Code wordt IT persoonlijker en worden mens en machine met elkaar versmolten. Praten we dan nog wel over de kloof met tussen IT en Business? Is die bruggenbouwer dan nog nodig?

Ontdek het en praat mee in deze sessie van Alcedo Coenen.

Bas van der Horst

Bas van der Horst

Co-founder & Managing Director Appronto

Impact digitalisering op de groei van uw organisatie

Bas van der Horst | Co-founder & Managing Director | Appronto

Secrid, een Nederlands portemonnee-ontwerp-bedrijf, maakt vanaf de oprichting een enorme groei door. Ze groeiden in tien jaar tijd uit van een innovatieve start-up tot een wereldwijd bekend miljoenenbedrijf. Door de enorme groei en een relatief complex product werd het steeds moeilijker om het productieproces in goede banen te leiden.Om de complete keten efficiënter, sneller en goedkoper te laten samenwerken, bouwde Appronto een compleet nieuw supplier portal met low-code technologie van Mendix en integreerde het de systemen met Boomi. Benieuwd hoe Appronto hierbij te werk is gegaan? Dan nodigen we u graag uit voor onze break out sessie tijdens hét Low Code No Code event 2021.

Tijdens de break-outsessie bespreken we welke procesuitdagingen Secrid ervaart en hoe ze deze aanpakken. Tevens komen de mogelijkheden van het werken met flexibele platformen zoals Mendix en Boomi aan bod. Daarnaast krijg je informatie over hoe Secrid op een slimmere manier data synchroniseert, doorlopend inzicht in de status van de productie heeft en hoe het platform help beter samen te werken met leveranciers door transparantie in voorraad en planning.

Appronto

Middagpauze met 1-op-1 gesprekken

HOE LOW-CODE BIJDRAAGT AAN EEN BETERE TOEKOMST VOOR NIEUWKOMERS IN NEDERLAND

MERIJN BIESTERVELD| CO-FOUNDER & CEO | MOTOPP

Merijn vertelt over Motopp: Het idee van Motopp vindt haar oorsprong bij co-founders Jan Princen en Merijn Biesterveld. Terwijl Jan, eigenaar van het softwarebedrijf Marviq, het omvangrijke tekort aan personeel in de IT-sector opmerkte, groeide bij wereldreiziger Merijn de drang om een positieve impact te maken. Samen kwamen zij op het unieke idee statushouders de kans te bieden die zij verdienen en tegelijkertijd het tekort aan personeel in de IT-branche in te dammen.

Arie Versluis

Arie Versluis

Programma Manager bij Royal Wagenborg

Low Code voorbij de hype: praktijkcasus Building Bridges

Arie Versluis | Programma manager | Royal Wagenborg

De belofte van Low Code / No Code dat developers zonder High Code skills snel applicaties kunnen ontwikkelen klinkt als een win-win voor zowel Business als IT: de Business kan sneller (zelf) innoveren en inspelen op marktveranderingen, IT hoeft minder capaciteit vrij te spelen en kosten liggen lager dan custom High Code alternatieven (implementatiekosten) of standaard (SaaS) applicaties (licentiekosten).

Wie verder kijkt dan de hype stelt vragen over strategie, architectuur, integraties, doorontwikkeling, organisatie en governance van Low Code / No Code applicaties.

Aan de hand van de praktijkervaring van Royal Wagenborg met het Thinkwise Platform gaan we in op die vragen. De nadruk zal liggen op het organisatorisch vormgeven van de digitale transformatie: niet als een éénmalig Low Code project, maar gericht op continue innovatie en bouwen van toekomstbestendige bruggen.

Royal Wagenborg
Bas van der Horst

Bas van der Horst

Co-founder & Managing Director Appronto

Kilian Croese

Kilian Croese

CTO bij Team Resilience

Lucas Harbers

Lucas Harbers

Relatiemanager bij OVSoftware

Talkshow: Low Code Bruggenbouwers

Bas van der Horst, Managing Director, Appronto | Kilian Croese, CTO, Team Resilience | Lucas Harbers, relatiemanager, OVsoftware

Een goede brug tussen platformen en eindgebruikers vinden we in implementatie partners. In deze talkshow gaat Bouwe Koopal in gesprek met 3 implementatie partners van Low Code Platformen: Mendix, OutSystems en Thinkwise.

We zoomen in op de grootste verschillen tussen code en low-code/no-code projecten; wat valt op? En hoe voorkomen we dat we met low-code en no-code de nieuwe legacy creeren?

Vervolgens kijken we uiteraard weer naar de eindgebruiker, wat voor verhalen komen we daar tegen en welke vragen krijgen we uit het publiek?

Appronto

Afsluiting en netwerkborrel

PLATFORMDEMO’S

Maak kennis met verschillende platformen. De demo’s van ongeveer 15 minuten geven u de unieke gelegenheid om snel kennis te maken met diverse low code en no code platformen. U kunt de verschillen vergelijken en bepalen welke bij uw organisatie past. Bekijk demo’s van OutSystems, Mendix, Thinkwise e.a.

Thinkwise
Outsystems
Betty Blocks
Aad van Schetsen

Aad van Schetsen

Vice President Sales bij Thinkwise

Legacy Renewal van kernapplicaties met Low-Code: Droom of Realiteit

Aad van Schetsen | Vice President Sales | Thinkwise

Door allerlei nieuwe technologiedrivers zoals IoT, AI en Digitale Transformatie zijn er steeds meer middelen en ontwikkelaars nodig om de applicaties te implementeren waarmee bedrijven daadwerkelijk kunnen profiteren van deze nieuwe innovaties. Tegelijkertijd hebben bedrijven te maken met een vaak grote technical debt, veroorzaakt door de vele legacy-applicaties die ze ook moeten onderhouden om de kernprocessen van het bedrijf draaiende te houden.

Legacy Renewal is geen optie meer, het is een noodzaak.

Is de huidige stand van de technologie in de Low-Code-markt volwassen, stabiel en schaalbaar genoeg om Low-Code-tools daadwerkelijk te gebruiken voor deze Legacy Renewal-projecten? Welke aspecten zijn belangrijk? Wat zijn de geleerde lessen tot nu toe?

Thinkwise
Bas Wit

Bas Wit

Innovator bij DSRPT

DE BRUG TUSSEN LOW-CODE EN NO-CODE

Bas Wit | Innovator | DSRPT

We gaan in gesprek met deelnemers over de bruggen die het gebruik van low/no-code kan slaan in een organisatie. We zien steeds vaker een brug tussen bestaande systemen en no/low-code. Bijvoorbeeld nieuwe applicatie in low-code die moet gaan integreren met bestaand back-office. Of juist andersom, nieuw gebouwd back-office die moet praten met een custom state of the art webfront end.
Maar is het een kwestie van het een óf het ander? Kunnen low-code en no-code elkaar ook goed aanvullen? Dit bespreken we met elkaar in deze digitale Roundtable.

Bouwe Koopal

Bouwe Koopal

Citizen Development Evangelist bij ADkwADraat

CITIZEN DEVELOPMENT ROUNDTABLE

Bouwe Koopal | Citizen Developement Evangelist | AdKwadraat

Kunt u van iedereen met behulp van No code een Citizen Developer maken? Of heeft u IT bruggenbouwers nodig? Dat is de centrale vraag die we bespreken in de Roundtable met Bouwe Koopal. Naast uw eigen vragen behandelen we in ieder geval de volgende vragen:

  • Hoe lang duurt het voordat een Citizen Developer operationeel is
  • Wat zijn de gewenste start competenties
  • Hoe veel uur moet je besteden per week aan DC naast je eigen werkzaamheden
adkwadraat
Alcedo Coenen

Alcedo Coenen

Head of Enterprise Architecture bij International Card Services

Mens-Machine communicatie in Low code. Van Constructie naar Ervaring en weer terug.

Alcedo Coenen | HEAD OF ENTERPRISE ARCHITECTURE | INTERNATIONAL CARD SERVICES

We proberen al tijden om machines te laten doen wat we willen dat ze doen. Dat is niet alleen een kwestie van machines maken, maar ook een taal ontwikkelen waarmee we met die machines communiceren, zodat ze doen wat we van ze verwachten.
Programmeertalen zijn voorbeelden van dergelijke talen, waarmee we computers iets willen laten doen met informatie. Low-code platforms maken deze communicatie weer een stukje makkelijker. Dat doen ze op verschillende manieren. In deze presentatie zal ik drie basis-manieren van communicatie laten zien die prevaleren bij lowcode/nocode platforms. Ook zal ik toelichten hoe deze manieren van communicatie verder verbeterd kunnen worden.

Odin van Eijk

Odin van Eijk

Educational Content Creator

Data modelleren en visualiseren met Betty Blocks

Odin van Eijk | Educational Content Creator | Betty Blocks

In deze demo laat Odin van Eijk, Educational Content Creator, zien hoe je met twee onderdelen van het Betty Blocks platform, het Data Model en de Page Builder, op een visuele en organische manier data modelleert. Door deze visuele manier van data modelleren is het voor citizen developers met minder ‘feeling’ voor app logica ook mogelijk om functionele en krachtige apps te bouwen.

Betty Blocks
Alcedo Coenen

Alcedo Coenen

Head of Enterprise Architecture bij International Card Services

INTERVIEW: LOW CODE, EEN SAMENKOMST VAN MENS EN MACHINE

Alcedo Coenen | HEAD OF ENTERPRISE ARCHITECTURE | INTERNATIONAL CARD SERVICES

Journalist/interviewer Paul van Liempt gaat in gesprek met Alcedo Coenen. De samenwerking tussen mens en machine staat in het middelpunt van de twee sessie die Alcedo verzorgt. Tijdens dit gesprek komen Van Liempt en Coenen te spreken over het menselijke- en de technische kant van Low Code.

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er een bijdrage leveren aan het online event en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!