Programma

Programma overzicht 2020

Meld u aan voor het online Low Code No Code event en bekijk de onderstaande sessies on demand terug waar en wanneer het u uitkomt!

Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR

Online Moderator

Paul van Liempt | Journalist en Interviewer | BNR

BNR Nieuwsradio
Wouter Dammers

Wouter Dammers

IT-advocaat bij LAWFOX Advocaten

Videotalk: De juridische aspecten van een no code / low code-oplossing

Wouter Dammers | IT Advocaat | LAWFOX Advocaten

Wanneer jouw onderneming of organisatie voornemens is te kiezen voor een “no code / low code”-oplossing, dan is het aan te raden ook goed stil te staan bij de juridische aspecten daarvan. Want de verschillen tussen “no code / low code” en “code” zijn ook juridisch van groot belang. Want hoe zit het bijvoorbeeld met auteursrecht, privacy en security, onderhoudsverplichtingen, vendor-lock in, en aansprakelijkheid? Wat moet je afspreken en wat vooral niet? Wouter Dammers, IT-advocaat bij LAWFOX Advocaten geeft je in een snackable format de do’s en don’ts mee.

Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR

Jan Brouwer

Jan Brouwer

Business Group Lead bij Microsoft

Interview: Biedt iedereen de mogelijkheid te innoveren met business applicaties.

Jan Brouwer | Business Group Lead | Microsoft

De manier waarop we applicaties bouwen en aanpassen is fundamenteel aan het veranderen. Dankzij het Microsoft PowerPlatform kun je nu applicaties maken, processen automatiseren, verbinden met jouw bestaande data en deze visualiseren zonder daarvoor één regel te programmeren. Paul van Liempt gaat in gesprek met Jan Brouwer over wat de toekomst voor high-productivity app ontwikkeling inhoudt, hoe je zelf aan de slag kunt en krijg een goed beeld van de mogelijkheden van het platform en de real-life applicaties.

BNR Nieuwsradio
Microsoft
Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR

Robert Govers

Robert Govers

Oprichter & eigenaar van Happix

Interview: Waarom Happix haar platform vervangt

Robert Govers | Oprichter & eigenaar | Happix

Happix is de grootste online aanbieder voor het zoeken, vinden, vergelijken en boeken van fotografen. Naast het zoeken en boeken, vindt alle financiële en logistieke afhandeling tussen fotograaf en eindklant plaats via het Happix platform. De core business van Happix is sales en marketing voeren. Met een zelf gebouwd en beheerd platform leek het echter vaak meer op een IT organisatie. Met de wens om meer focus op onze core business te krijgen is men in maart gestart om het platform opnieuw op te bouwen in een low code omgeving, hetgeen inmiddels ervaren wordt als een succesvolle keuze. Paul van Liempt gaat in dit interview met oprichter Robert Govers in gesprek over de voor- en nadelen van deze keuze en de Happix roadmap naar hun livegang in januari 2021!

BNR Nieuwsradio
Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR

Bram ter Huurne

Bram ter Huurne

Innovation Manager bij Collin Crowdfund

Interview: Collin Crowdfund: Eén succesvol end-to-end banking in slechts 5 maanden tijd!

Bram ter Huurne | Innovation Manager | Collin Crowdfund

Eén end-to-end banking platform laten ontwikkelingen in slechts 5 maanden tijd, Collin Crowdfund deed het! Het platform is veelomvattend. Een geschikte applicatie die zowel end-to-end geautomatiseerde ondersteuning biedt voor ondernemers en hun financieringsbehoeften, als een one-stop-shop-portaal voor individuen om deze kansen te onderzoeken en erin te investeren. In een interview met innovatiemanager Bram ter Huurne bespreken we de functionaliteiten van het ontwikkelde platform en welke invloeden ten grondslag lagen aan hun keuze voor ontwikkeling met een low code methode te ontwikkelen.

BNR Nieuwsradio
Steven Hanekroot

Steven Hanekroot

Pre-development en innovator bij Nederlandse Politie

Chris Obdam

Chris Obdam

CEO bij Betty Blocks

Victor Küppers

Victor Küppers

VP of Strategy bij Betty Blocks

Talkshow: Van versnellen naar opschalen van je developer workforce

Chris Obdam | CEO | Victor Küppers | VP Strategy | Betty Blocks & Steven Hanekroot | Pre-development en innovator | Nederlandse Politie

Het sneller ontwikkelen van applicaties is de laatste jaren hot topic binnen organisaties, maar dat is pas het topje van de ijsberg. We gaan nu van versnellen naar opschalen van onze developer workforce. Dit doen we door de business te betrekken bij applicatieontwikkeling en door vele vormen van visualsatie.

Chris Obdam (CEO) en Victor Küppers (VP of Strategy) van het no-code platform Betty Blocks, nemen je mee in de wereld van citizen development. Ontdek hoe een van de grootste werkgevers van Nederland, de Politie, succesvol citizen development toepast en langzaam maar zeker hun applicatieontwikkeling verbetert en versnelt.

Betty Blocks
Betty Blocks
Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR

Leon Schipper

Leon Schipper

Solution Architect Rapid Application Development bij Gemeente Rotterdam

Jan Brouwer

Jan Brouwer

Business Group Lead bij Microsoft

Talkshow: Define Your Low Code Strategy

Leon Schipper | Solution Architect | Gemeente Rotterdam & Jan Brouwer | Business Group Lead | Microsoft Nederland

Waarom zou je beginnen met low code applicatieontwikkeling? Wat is je business case en hoe bepaal je de strategie? Hoe breng je mens, proces en technologie samen tot een gedegen plan dat de organisatie vooruit brengt, op de korte en lange termijn? Ervaringsdeskundige Leon Schipper, Solution Architect bij de Gemeente Rotterdam en Jan Brouwer, Business Group Lead bij Microsoft Nederland gaan met Paul van Liempt in gesprek over de fundamentele keuzes die gemaakt dienen te worden bij het bepalen van de beste koers voor uw organisatie.

BNR Nieuwsradio
Gemeente Rotterdam
Microsoft
Leon Schipper

Leon Schipper

Solution Architect Rapid Application Development bij Gemeente Rotterdam

Videotalk: Hoe Rotterdam onder architectuur met Low Code aan de slag is

Leon Schipper | adviseur | gemeente Rotterdam

In deze videotalk geeft Leon, aan de hand van applicaties die ze hebben ontwikkeld, aan welke architectuur evolutie stappen ze in de gemeente genomen hebben. Ook komt aan bod hoe ze grip houden op alle ontwikkelingen, waarbij hij ook een geanimeerde film heeft (6minuten) van een van hun laatste ontwikkelingen om aan de VNG standaarden te voldoen.

Gemeente Rotterdam
Alex Brouwer

Alex Brouwer

Partner bij KPMG Digital Advisory

Dennis Stam

Dennis Stam

Senior manager bij KPMG Advisory

Videotalk: Low Code, doe het goed of doe het niet

Alex Brouwer | Partner & Dennis Stam | Senior Manager | KPMG Advisory

Ondanks de talrijke succesverhalen worstelen veel bedrijven met het succesvol realiseren van de implementatie en grootschalige acceptatie van low code platformen in hun applicatielandschap. De echte waarde van het platform wordt veelal niet verzilverd wanneer er slechts een handvol applicaties op wordt gerealiseerd. Om low code op grote schaal in te zetten is een effectieve strategie nodig waarin adoptie, operating model, kwaliteitsmaatregelen noodzakelijk zijn. De Nederlandse markt kent ook voorbeelden waar klanten ontevreden zijn over het low code platform. Hierbij ligt de oorzaak vaak niet zozeer in het technisch platform, maar de wijze waarop deze ingezet wordt. Low code platforms behoeden de gebruiker immers niet van het slecht toepassen van de mogelijkheden. Wanneer een goede softwarearchitectuur ontbreekt, programmeerstandaarden niet worden toegepast of adequate kwaliteitscontroles ontbreken – ingrediënten die nog vaak ontberen bij citizen developers en shadow IT-organisaties – kan dit zijn weerslag hebben op de efficiëntie waarmee de uiteindelijke oplossing gerealiseerd kan worden, op de mate waarin de doelen behaald worden én op de toekomstige beheerlast van de software.

Geschoolde, ervaren low code ontwikkelaars zijn schaars door de relatief jonge technologie en krapte op de IT-arbeidsmarkt. In deze sessie zoomen we in op hoe low code effectief kan worden toegepast op grote schaal binnen organisaties en welke kwaliteitsmaatregelen getroffen moeten worden om de low code platformen een goede toekomst te geven en te waarborgen dat low code platformen niet verworden tot een efficiënte manier om nieuwe legacy te realiseren.

Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR

Victor Klaren

Victor Klaren

Chief Visionary Officer bij Thinkwise

Roel Hoeks

Roel Hoeks

Managing Partner bij EsperantoXL

TALKSHOW: LOWCODE/NOCODE: HYPE OR FUTURE?

Paul van Liempt | Victor Klaren | Willem Verhoef en Roel Hoeks

Sinds Forrester Research het woord  “lowcode” in 2014 heeft geïntroduceerd, heeft het enorm aan bekendheid gewonnen. Veel leveranciers scharen hun producten onder lowcode om mee te liften op dit succes. Maar wat is lowcode nu eigenlijk? Waar komt het vandaan en wat is het verschil tussen lowcode, nocode en lowcode for core sytems? Wat kan je er wel en niet mee? Waarom is lowcode domeinspecifiek en welke domeinen zijn er? Onder begeleiding van Paul van Liempt, geven drie ervaringsdeskundigen antwoord op deze vragen.

BNR Nieuwsradio
Thinkwise
EsperantoXL
Berend Hut

Berend Hut

Corporate ICT Manager bij Royal Wagenborg

VIDEOTALK: ROYAL WAGENBORG, ÉÉN VAN DE GROOTSTE MARITIEME TRANSPORTEURS VAN EUROPA, VERVANGT MET HET THINKWISE LOW-CODE PLATFORM ZIJN VOLLEDIGE APPLICATIELANDSCHAP

BEREND HUT | CORPORATE MANAGER ICT | ROYAL WAGENBORG

Royal Wagenborg moderniseert met low-code zijn volledige applicatielandschap. Door deze overstap zijn ze helemaal klaar voor de toekomst. Na een intensief selectieproces heeft Royal Wagenborg gekozen voor Thinkwise als low-code ontwikkelplatform. Een strategische keuze voor de komende 15 tot 20 jaar die ook nog eens flinke kostenbesparingen oplevert.

Berend Hut, Corporate manager ICT, vertelt wat de drivers waren om met low-code te starten, hoe Wagenborg het selectietraject voor een low-code platform heeft aangepakt en wat zijn ervaringen met Thinkwise low-code development zijn.

Royal Wagenborg
Klaas-Jan Molendijk

Klaas-Jan Molendijk

Partner bij BCE Consulting

VIDEOTALK: LOW-CODE-PLATFORMSELECTIE: DE ZOEKTOCHT NAAR 'DE WARE'

KLAAS-JAN MOLENDIJK | PARTNER | BCE CONSULTING

Enthousiast worden over low-code is helemaal niet zo moeilijk. Daarna volgt voor organisaties de lastige vervolgvraag: welk low-code-platform past het beste voor mijn organisatie? Dat is precies waar deze sessie over gaat. Wij hebben inmiddels een mooi aantal selectietrajecten begeleid en delen graag onze ‘lessons learned’. Tijdens de online sessie zullen we o.a. diverse inzichten delen, een beslissingsondersteunend model introduceren en adresseren we zelfs een compleet nieuw type low-code-platform (de zgn. prescriptive low-code platforms).

Meer sessies zullen spoedig volgen

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er een bijdrage leveren aan het online event en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!