Programma

Programma overzicht 2020

U bent van harte welkom op ons event Low Code No Code!

Het programma is onder voorbehoud.

Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR

Online Moderator

Paul van Liempt | Journalist en Interviewer | BNR

BNR Nieuwsradio
Leon Schipper

Leon Schipper

Solution Architect Rapid Application Development bij Gemeente Rotterdam

Videotalk: Hoe Rotterdam onder architectuur met Low Code aan de slag is

Leon Schipper | adviseur | gemeente Rotterdam

In deze videotalk geeft Leo, aan de hand van applicaties die ze hebben ontwikkeld, aan welke architectuur evolutie stappen ze in de gemeente genomen hebben. Ook komt aan bod hoe ze grip houden op alle ontwikkelingen, waarbij hij ook een geanimeerde film heeft (6minuten) van een van hun laatste ontwikkelingen om aan de VNG standaarden te voldoen.

Gemeente Rotterdam
Bouwe Koopal

Bouwe Koopal

Citizin Development Evangelist bij ADkwADraat

Videotalk: De drie gebieden van software development

Bouwe Koopal

Tijdens de videotalk gaat Bouwe in op de 3 gebieden van Development Island uit de wereld van UDI. Traditional Mountains waar met behulp van traditionele gereedschappen software wordt ontwikkeld (coding). Citizen Beach waar de citizen developers met behulp van no-code platforms zelf (delen van) applicaties ontwikkelen en ten slotte Halfway Valley waar de beide werelden elkaar ontmoeten en waar de citizen developers samenwerken met low code developers om in low code platforms (bedrijfskritische) applicaties te maken.

De drie gebieden zullen allemaal blijven bestaan alleen zal de software die er gemaakt wordt andere toepassingsgebieden gaan krijgen.

adkwadraat
Victor Klaren

Victor Klaren

Chief Visionary Officer bij Thinkwise

VIDEOTALK: LOWCODE/NOCODE: HYPE OR FUTURE?

VICTOR KLAREN | CHIEF VISIONARY OFFICER | THINKWISE

Sinds Forrester Research het woord  “lowcode” in 2014 heeft geïntroduceerd heeft het enorm aan bekendheid gewonnen. Veel leveranciers scharen hun producten onder lowcode om mee te liften op dit succes. Maar wat is lowcode nu eigenlijk? Waar komt het vandaan en wat is het verschil tussen lowcode en nocode? Wat kan je er wel en niet mee? Waarom is lowcode domeinspecifiek en welke domeinen zijn er? En tot slot: Waar gaat lowcode naartoe? Hoe kunnen machine learning, big data en natural language understanding de kracht van lowcode nog meer versterken.

Thinkwise
Karin Mudde

Karin Mudde

Sales Manager bij Appronto

Pim van der Noll

Pim van der Noll

Chief Technology Officer bij Appronto

VIDEOTALK: LOW CODE VANUIT 5 INVALSHOEKEN

KARIN MUDDE | SALES MANAGER & PIM VAN DER NOLL | CHIEF TECHNOLOGY OFFICER | APPRONTO

Je kunt op verschillende manieren voordeel behalen met low code. In deze sessie deelt Karin haar ervaringen op basis van échte klantcases:

  • Nieuwe producten & diensten waarbij je gebruik maakt van de nieuwste technieken
  • Je klanttevredenheid verbeteren en zorgen voor een naadloze ketenintegratie
  • Workflow gericht gaan werken over afdelingen heen waardoor je processen soepeler gaan lopen.
  • Je ‘schaduw IT’ of maatwerk applicaties vervangen door professionele applicaties of een op Microservices architectuur gebaseerde omgeving
  • Flexibiliteit in je IT landschap creëren én je datakwaliteit verhogen door de juiste integratie strategie
Appronto
Berend Hut

Berend Hut

Corporate ICT Manager bij Royal Wagenborg

VIDEOTALK: ROYAL WAGENBORG, ÉÉN VAN DE GROOTSTE MARITIEME TRANSPORTEURS VAN EUROPA, VERVANGT MET HET THINKWISE LOW-CODE PLATFORM ZIJN VOLLEDIGE APPLICATIELANDSCHAP

BEREND HUT | CORPORATE MANAGER ICT | ROYAL WAGENBORG

Royal Wagenborg moderniseert met low-code zijn volledige applicatielandschap. Door deze overstap zijn ze helemaal klaar voor de toekomst. Na een intensief selectieproces heeft Royal Wagenborg gekozen voor Thinkwise als low-code ontwikkelplatform. Een strategische keuze voor de komende 15 tot 20 jaar die ook nog eens flinke kostenbesparingen oplevert.

Berend Hut, Corporate manager ICT, vertelt wat de drivers waren om met low-code te starten, hoe Wagenborg het selectietraject voor een low-code platform heeft aangepakt en wat zijn ervaringen met Thinkwise low-code development zijn.

Royal Wagenborg
Klaas-Jan Molendijk

Klaas-Jan Molendijk

Partner bij BCE Consulting

VIDEOTALK: LOW-CODE-PLATFORMSELECTIE: DE ZOEKTOCHT NAAR 'DE WARE'

KLAAS-JAN MOLENDIJK | PARTNER | BCE CONSULTING

Enthousiast worden over low-code is helemaal niet zo moeilijk. Daarna volgt voor organisaties de lastige vervolgvraag: welk low-code-platform past het beste voor mijn organisatie? Dat is precies waar deze sessie over gaat. Wij hebben inmiddels een mooi aantal selectietrajecten begeleid en delen graag onze ‘lessons learned’. Tijdens de online sessie zullen we o.a. diverse inzichten delen, een beslissingsondersteunend model introduceren en adresseren we zelfs een compleet nieuw type low-code-platform (de zgn. prescriptive low-code platforms).

Meer sessies zullen spoedig volgen

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er een bijdrage leveren aan het online event en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!