Esther Meijer-van Leijsen

Senior onderzoeker, Algemene Rekenkamer

Dr. Esther Meijer-van Leijsen is in 2018 gepromoveerd in de cognitieve neurowetenschappen. Ze heeft daarna bij het WODC onderzoek gedaan naar slachtofferschap van cybercrime en is sinds 2019 werkzaam bij de Algemene Rekenkamer als onderzoeker met in haar portefeuille data-analyses en digitalisering. Ze is projectleider van het op 18 mei gepubliceerde onderzoek ‘Algoritmes getoetst’.

De Algemene Rekenkamer

De Algemene Rekenkamer controleert de inkomsten en uitgaven van de rijksoverheid en rapporteert hierover aan het parlement in het jaarlijkse Verantwoordingsonderzoek. Ook doen wij onderzoek naar de kosten en effecten van overheidsbeleid.

Een goed gedigitaliseerde overheid is van belang voor burgers, bedrijven en instellingen. Vrijwel alle overheidsprocessen worden in hoge mate ondersteund door ICT. De Algemene Rekenkamer doet sinds 1991 onderzoek naar digitalisering en de inzet van ICT bij de overheid, zoals op het gebied van cybersecurity en informatiebeveiliging, digitalisering van de Rijksoverheid, ICT lifecyclemanagement, IT-beheer en algoritmes.

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!