Programma

Programma overzicht 2020

Informatiegestuurde Overheid

U bent van harte welkom op ons event De Informatiegestuurde Overheid!

Het programma is onder voorbehoud.

Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR & VDO

Online moderator

Paul van Liempt

Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR & VDO

Talkshow: Informatiegestuurd werken: Weerstand of Vertrouwen?

Paul van Liempt

Tijdens deze talkshow zullen de tafelgasten, onder leiding van Paul van Liempt, met elkaar discussiëren over verschillende prikkelende dilemma’s die betrekking hebben op informatiegestuurd werken. Voelen of zien zij Weerstand of Vertrouwen bij zichzelf of hun omgeving?

Christian Verhagen

Christian Verhagen

Senior Consultant Data & Analytics bij VKA

Interview: Datagedreven werken in de praktijk! #Hoedan

Christian Verhagen | Senior consultant Data & Analytics | Verdonck. Klooster & Associates

Aan ambitie is vaak geen gebrek. De samenleving ‘dataficeert’ en de overheid moet daarin mee. Tegelijkertijd blijkt de transitie naar een datagedreven organisatie soms vele malen weerbarstiger dan van tevoren gedacht. Het beschikbaar hebben van data en technologie is cruciaal, maar datagedreven werken is geen ICT-project.

In dit interview zal Paul van Liempt met Christian Verhagen in gesprek gaan over de verschillende facetten van datagedreven werken, waaronder de organisatie, techniek en ethiek. Aan de hand van de hoe-vraag zullen onder andere concrete praktijkvoorbeelden de revue passeren.

VKA
Angie Munshi

Angie Munshi

BI Consultant bij Inergy

René van Veen

René van Veen

Commercieel Directeur bij Inergy

VIDEOTALK: GRIP OP FINANCIËN DOOR DATAGEDREVEN WERKEN

ANGIE MUNSHI | BI CONSULTANT & RENÉ VAN VEEN | COMMERCIEEL DIRECTEUR | INERGY

Datagedreven werken start vandaag. Inergy heeft ruim 20 jaar ervaring in de profit sector en past deze toe in de publieke sector. Met enorm veel kennis en kunde ontsluit Inergy databronnen zodat wij metLIAS Analytics en LIAS PAUW inkomsten en uitgaven inzichtelijk te maken in een open omgeving. Hiermee staan de data en de inzichten klaar voor burgers, interne en externe stakeholders. Allemaal gepresenteerd in heldere dashboards die onderdeel zijn van LIAS InControl, hét dataplatform voor gemeenten. Welke data wilt u zien?

Inergy
Dick de Vries

Dick de Vries

Business Consultant Informatiemanagement bij Doxis

VIDEOTALK: DE INFORMATIEGESTUURDE BURGER, EEN PERSOONLIJKE REFLECTIE

DICK DE VRIES | BUSINESS CONSULTANT INFORMATIEMANAGEMENT | DOXIS

‘De (informatiegestuurde) overheid is er voor de burger,’ maar hoe ervaart de burger dat eigenlijk? Als adviseur houd ik me dagelijks bezig met de informatiehuishouding van overheden, maar de afgelopen tijd had ik hier ook als burger mee te maken. Aan de hand van deze ervaringen, neem ik u graag mee op ‘klantreis.’ Staat de burger echt centraal wanneer de overheid meer informatiegestuurd werkt?

Doxis
Dimitri Palmen

Dimitri Palmen

Commercieel directeur bij BCT

Marc Charlier

Marc Charlier

Senior partnermanager bij BCT

VIDEOTALK: SPREEK DEZELFDE TAAL!

DIMITRI PALMEN | COMMERCIEEL DIRECTEUR & MARC CHARLIER | SENIOR PARTNERMANAGER | BCT

Algoritme, RPA, Cloud, Cyber Security, Managed Services en Big Data… Termen waar we allemaal in ons vakgebied, maar zeker ook daarbuiten, regelmatig mee geconfronteerd worden. Maar als we het erover hebben, hebben we het dan wel over hetzelfde?

BCT
David Jonckheer

David Jonckheer

Manager Product Development Government bij SDU

VIDEOTALK: INFORMATIEGESTUURD WERKEN? GOED PLAN, MAAR EERST DE BASIS OP ORDE

DAVID JONCKHEER | MANAGER PRODUCT DEVELOPMENT INFORMATION SOLUTIONS | SDU

Informatie is het nieuwe goud. Iedere overheidsinstantie geeft te willen transformeren naar een informatiegestuurde organisatie. De praktijk laat zien dat dit een weerbarstige transitie is dus bezint eer ge begint. Alleen als de basis van uw informatiehuishouding op orde is, als u werkelijk inzicht en grip heeft op al uw informatie, is uw organisatie klaar voor de overgang naar informatiegericht werken.

Hoe is uw informatiehuishouding geregeld? Voldoet u aan de BIO en de BIG? Weet  u welke persoonsgegevens worden beheerd en gebeurt dit AVG compliant? Bent u klaar voor de Wet Openbaarheid Overheid? In deze online sessie krijgt u sprekende voorbeelden te zien welke acties u kunt ondernemen om uw informatiehuishouding op orde te hebben om informatiegericht te gaan werken.

SDU

Meer online content volgt

Heliview TALKS

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er een bijdrage leveren aan het online event en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!