De Koninklijke Marechaussee over grenscontroles

Rondom de eerste piek van de Coronacrisis werd er extra gecontroleerd bij de Nederlandse grenzen en dit zorgde ervoor dat veel reizigers met zwart geld het heet onder de voeten voelde worden. Hoe kan de Koninklijke Marechaussee de juiste auto’s er uitpikken? Ze werken steeds meer informatie gestuurd!

Door informatie gestuurd te werken lukt het de Koninklijke Marechaussee met gebruik van sensoren en camera’s bepaalde profielen op te stellen. Welk type auto heeft vaak zwart geld aan boord? Hoeveel mensen zitten er dan vaak in de auto? Een combinatie van verschillende kenmerken speelt hier een belangrijke rol.

Informatiegestuurd werken
Hieruit blijkt dat de essentie van informatiegestuurd werken alsmaar duidelijker wordt. De Koninklijke Marechaussee kan steeds vaker door intelligente technieken witwaspraktijken onderscheppen. Het is nog niet zeker dat 2020 het allerbeste jaar in tijden wordt, maar er is zeker een enorm stijgende lijn te zien.

(Bron: 1limburg.nl)

Overheden en gemeenten
Data gebruiken om informatie te creëren, dat is steeds meer het credo van overheidsinstellingen, zoals de Koninklijke Marechaussee, en diverse gemeenten. Bij De Informatiegestuurde Overheid op 19 november zal er verder in worden gegaan op de dataficering van de samenleving en wat dit overheidsinstanties voor nieuwe kansen kan bieden op het gebied van beleidsvorming, dienstverlening en uitvoering. Steeds meer overheidsorganisaties gaan dan ook aan de slag met informatiegestuurd werken. Maar hoe kan u dit doen?

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!