sdu informatiegestuurde overheid

Heeft u grip op uw informatiehuishouding?

Informatie is het nieuwe goud. Iedere overheidsinstantie geeft te willen transformeren naar een informatiegestuurde organisatie. De praktijk laat zien dat dit een weerbarstige transitie is dus bezint eer ge begint. Alleen als de basis van uw informatiehuishouding op orde is, als u werkelijk inzicht en grip heeft op al uw informatie, is uw organisatie klaar voor de overgang naar informatiegericht werken.

Hoe is uw informatiehuishouding geregeld? Voldoet u aan de BIO en de BIG? Weet  u welke persoonsgegevens worden beheerd en gebeurt dit AVG compliant? Bent u klaar voor de Wet Openbaarheid Overheid? Een goede aanpak is om dit vanuit de bedrijfsprocessen te regelen en op basis hiervan te toetsen of het proces AVG-proof is. Organisaties die daarbij werken vanuit VIND informatiemanagement hebben hier dan al een stapje voor. Alle processen in VIND informatiemanagement, bijvoorbeeld die rondom drank en horeca en de omgevingswet, zijn getoetst aan de AVG. Per proces is terug te vinden welke categorieën van persoonsgegevens worden verwerkt. Ook wordt per proces vastgelegd wat het doel is van de verwerking en de grondslag op basis waarvan de verwerking plaatsvindt. Zo vormt VIND Informatiemanagement de basis richting volledige compliancy met de AVG

Informatiegestuurd werken? Goed plan, maar eerst de basis op orde. Tijdens de interactieve sessie van SDU krijgt u sprekende voorbeelden te zien welke acties u kunt ondernemen om uw informatiehuishouding op orde te hebben om informatiegericht te gaan werken.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!