Grote vraag aan chief data officers

Tegenwoordig doen we bijna alles online. Van winkelen tot thuiswerken en van Netflix tot onze overheidszaken. Dit alles zorgt ervoor dat er gigantische hoeveelheden data beschikbaar zijn (Big Data). Maar hoe ga je hier mee om? Dat is een vraagstuk waar vele bedrijven en overheidsinstanties mee worstelen.

Sinds het begin van 2021 is er een stijging van bijna 10% in het aantal verzamelde datasets door overheidsinstanties. Dit is een trend die hoogstwaarschijnlijk alleen maar verder door zal gaan zetten. Deze stijging brengt echter ook nieuwe problemen met zich mee, namelijk de noodzaak om deze data inzichtelijk te maken en concrete beslissingen te nemen op basis van de data.

Hiervoor zien we dan ook een toenemende vraag naar Chief Data Officers en data analisten. In deze snel veranderende wereld kan het soms lastig zijn om up-to-date te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen. Mede daarom organiseert Hellview het congres De Informatiegestuurde Overheid op 22 september.

IMF Academy

Verder verdiepen in data-analyse? Dat kan bij onze mediapartner IMF Academy! Als u klaar staat voor een uitdaging in Big Data, dan is de 4-daagse training Chief Data Officer (CDO) in de Publieke Sector wellicht dé uitgelezen kans voor u! Deze training wordt aangeboden door IMF Academy en biedt alle nodige kennis en vaardigheden om op het allerhoogste niveau te functioneren in een publieke organisatie!

Liever een wereldwijd erkende titel en certificering halen op het gebied van data management? Kijk dan eens naar de training CBIP: Certified Business Intelligence Professional. In slechts 10 dagen doet u de kennis op die u als Business Intelligence professional nodig heeft, wordt u dan klaargestoomd voor het CBIP examen en verkrijgt u een van de hoogst gewaardeerde certificeringen op het gebied van data management.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!