Eerste sprekers Informatiegestuurde Overheid Event 2021 bekend

Het is eindelijk zover, we mogen weer fysieke congresdagen organiseren. En dus zijn we, na een succesvolle online editie van het Informatiegestuurde Overheid event vorig jaar, hard aan het werk om voor u een top congresdag te organiseren op 22 september in Spant! in Bussum. En daar blijft het niet bij want op 23 september start het online event!

Er wordt door overheidsorganisatie steeds meer ingezet op informatiegestuurd werken. En dat is niet zo vreemd want informatiegestuurd werken zorgt ervoor dat informatie sneller beschikbaar is. Daarnaast neemt de administratieve last af en werkt een medewerker sneller en efficienter wanneer ze meer inzicht hebben in hun werk.

Oplossingen voor maatschappelijke opgaven

Maar we kijken ook verder tijdens dit event. Hoe kan de data die in steeds grotere mate verzameld wordt ingezet worden om maatschappelijke opgaven op te lossen? Hoe pakt u dit aan? Welke risico’s moet u nemen? En hoe komt u door samenwerking een stap verder? Het thema van de aankomende editie is dan ook ‘van idee naar plan, van plan naar actie’.

Met trots kondigen wij de eerste sprekers van het event aan en dat belooft veel goeds.

Openingskeynote Tilburg University: datagovernance en dataethiek

De openingskeynote wordt verzorgd door Erik Beulen, Full Professor aan de Tilburg University. Hij bespreekt de urgentie van het inrichten van governance om dataethiek te kunnen waarborgen aan de hand van recent marktonderzoek.
Na afloop van deze lezing heeft u handvatten om dataethiek, en governance rondom data ethiek op de agenda te krijgen.

Talkshow: De rol van de CDO binnen de overheid

Een andere highlight in het programma is een interactieve talkshow over de rol van de Chief Data Officer. Tijdens deze talkshow gaat dagvoorzitter André Rouvoet in gesprek met Arthur Dallau, auteur van het rapport namens het LED en Chantal Brakus, CDO Ministerie EZK, over de uitkomsten van dit onderzoek. Vragen waarop zij onder ander in zullen gaan zijn: Waarom heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken een onderzoek uit laten voeren door het LED?, Wat doet een CDO?, Waarom is hij/zij belangrijk in het opzetten van een datagedreven organisatie? en Welke impact kan een CDO maken? De sleutelfiguur binnen de datagedreven organisatie?

Uw interesse gewekt? Meld u aan voor de congresdag op 22 september in Spant! in Bussum en/of het online event vanaf 23 september.

Zien we u daar?

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!