IMF Informatiegestuurde Overheid

De waarde van data in de maatschappij: data opleidingen juíst relevant voor de overheid!

De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Het juiste gebruik van data biedt de overheid de mogelijkheid om een effectiever beleid te ontwikkelen en te realiseren. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer functionarissen bij de overheid een rol hebben op het gebied van data: Business Intelligence (BI), Big Data of Data Science of worden omgeschoold tot data specialist, denk aan informatiemanagers. Data biedt dan ook een wereld aan mogelijkheden om gegevens met elkaar te combineren en zo tot nieuwe inzichten te komen. Op basis de verkregen informatie worden namelijk beslissingen genomen die van grote impact zijn op de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan de data van 17 miljoen inwoners die de overheid gebruikt bij het bepalen van belastingen en toeslagen. Of de bestanden met gegevens over mogelijke daders bij zedendelicten. De potentie van data voor de overheid is enorm en geschoolde en gecertificeerde Big Data experts zijn van groot belang!

De vraag naar gecertificeerde data professionals bij de overheid stijgt. Denk bijvoorbeeld aan de certificering CDSP (Certified Data Science Professional), waarin u o.m. kennis op doet van de meest gebruikelijke data science tools van dit moment (o.m. Python en R). Ook de internationaal erkende certificeringen Big Data Foundation. Of het vervolg daarop, Big Data Practitioner. U doet in deze data opleidingen o.m. kennis op die u kunt toepassen in uw dagelijkse werk als overheidsfunctionaris. Denk aan: relevante data strategieën, data systemen en data architectuur principes, maar ook leert u werken met gestructureerde en ongestructureerde data en krijgt u kennis van OLAP, datamining, predictive algoritmen en data selectie. Bent u al een ervaren data professional en wilt u graag uw kennis verdiepen met een rol- of sectorgerichte data training? Met de juiste kennis en ervaring opgedaan in een relevante data opleiding kunt u uw toegevoegde waarde bewijzen. In de training Big Data Steward leert u fungeren als breed georiënteerde data specialist in een data gedreven organisatie. Of verdiep u in Data Science & Business Analytics en leer data interpreteren en vertalen naar maatschappelijke innovaties. Tijdens deze praktijkgerichte trainingen krijgt u volop de ruimte om uw kennis te delen met uw medecursisten en om eigen praktijkcases in te brengen.

Wilt u graag persoonlijk studieadvies, meer informatie over één van bovenstaande opleidingen of bent u op zoek naar een andere BI, Big Data of Data Science opleiding, al dan niet in-company? Dan helpt IMF Academy u graag verder!

IMF Academy (onderdeel van International Management Forum) ontwikkelt en organiseert al 30 jaar actuele (post-)HBO opleidingen, certificerende trainingen en schriftelijke/online cursussen voor de non-profit sector en het bedrijfsleven. Naast een uitgebreid open rooster biedt IMF Academy tevens mogelijkheden voor (maatwerk) in-company opleidingen of praktijkgerichte coaching trajecten. Het vakgebied BI, Big Data en Data Science (maar ook informatiemanagement) behoren tot haar speerpunten. Deze opleidingen leiden veelal op tot een internationaal erkende certificering (van o.m. iSQI en TDWI).

Wilt u weten welke opleiding het beste bij uw ervaring, achtergrond en toekomstplannen past? Bel IMF dan voor een persoonlijk opleidingsadvies op +31 (0)40 246 02 20, of stuur een e-mail naar info@imf-online.com. Via de IMF website kunt u tevens vrijblijvend uitgebreide opleidingsbrochure aanvragen.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!