Datagedreven werken in de praktijk

Vaak is het niet het probleem dat een gemeente of overheid geen ambitie heeft, maar het is eerder de vraag hoe men succesvol met data om gaat. De samenleving ‘dataficeert’ en de overheid moet daarin mee.

Tegelijkertijd blijkt de transitie naar een datagedreven organisatie soms vele malen weerbarstiger dan van tevoren gedacht. Er komen ineens onverwachte beren op de weg of men ziet ineens door de bomen het bos niet meer. Het beschikbaar hebben van data en technologie is cruciaal, maar datagedreven werken is geen ICT-project. Het is veel meer dan dat!

De facetten van datagedreven werken

In een exclusief online interview zal Paul van Liempt met Christian Verhagen in gesprek gaan over de verschillende facetten van datagedreven werken, waaronder de organisatie, techniek en ethiek. Wat denkt Christian dat de beste manier is en hoe adviseert hij overheden of gemeenten dit aan te pakken? Aan de hand van de hoe-vraag zullen onder andere concrete praktijkvoorbeelden de revue passeren.

Online event

Waar kunt u dit exclusieve interview bekijken? Dat kan op het online event van De Informatiegestuurde Overheid. Dé plek om diverse interessante sessie on demand te bekijken wanneer u dat uitkomt! Daarnaast is het voor u ook mogelijk om nieuwe contacten op te doen en te netwerken met bestaande contacten, dit alles volledig online. Wilt u deze exclusieve content niet missen? Meld u dan snel aan en ze de eerste stap naar een meer informatiegestuurde organisatie!

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!