Informatiegestuurde Overheid

Het profiling kookboek van Christian Verhagen

De belofte voor een efficiëntere en effectievere overheid ligt in het gebruik van big data, analytics en profiling. Het beter benutten van data staat dan ook hoog op menig overheidsagenda. Logisch want vrijwel iedere publieke organisatie wil graag gebruik maken van big data en analytics. Het resultaat is een slimmere overheid die beter onderbouwde beslissingen neemt en zo meer publieke waarde creëert.

Kanttekeningen

De ontwikkelingen gaan razendsnel en dat zorgt ook voor een aantal vraagtekens. Voornamelijk van uit een ethisch en privacy perspectief. Er kunnen namelijk een aantal kanttekeningen worden gezet bij het gebruik van big data en analytics. Er zijn legio voorbeelden van mislukte projecten met technieken die enkel en alleen voor de beste data scientists inzichtelijk zijn.

#Hoedan?

Het profiling kookboek van Christian Verhagen geeft tips en recepten voor het gezond gebruik van data analytics en risicoprofielen in de publieke sector. Want de overheid wil wel, maar de belangrijkste vraag is: #Hoedan? En dat is ook de kernvraag van het praktijkgerichte congres De Informatiegestuurde Overheid. De gehele publieke sector wil voor uit, maar de vraag is hoe. Hoe kunt u gebruik maken van big data, analytics en profiling? En hoe zorgt u ervoor dat u niet in bijbehorende valkuilen stapt. Van het op orde brengen van de voorraadkast, tot de fijne kneepjes van de moleculaire keuken.

Over Christian Verhagen

“Het boek gaat in op complexe praktijkgerichte cases. Maar de grootste uitdaging zit hem in het meekrijgen van de organisatie.” – aldus Christian Verhagen. Christian Verhagen is na het afronden van zijn master Bestuurskunde begonnen als consultant in de publieke sector. Inmiddels heeft hij ruim 10 jaar ervaring in het adviseren van organisaties. Het Profiling Kookboek is sinds oktober verkrijgbaar. Kijk voor informatie op: vka.nl

Meld u aan voor het congres De Informatiegestuurde Overheid

Voor de vijfde keer op rij biedt het congres De Informatiegestuurde Overheid concrete handvatten voor het creëren van snellere en beterere besluitvorming door het gebruik van data en informatie. Naast een inhoudelijk sterk congresprogramma biedt het congres ook de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten. Het aantal toegangsbewijzen voor dit praktijkgerichte congres is echter beperkt, meld u daarom vandaag nog aan. Aanmelden kan via de congreswebsite: igo.heliview.nl/aanmelden

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!