BECIS | DIOR ontwikkelt aanpak om een visie rondom informatiegedreven werken te creëren

De hoeveelheid beschikbare informatie en data neemt de komende jaren alsmaar toe. Het wordt daardoor steeds belangrijker voor organisaties om een visie te vormen over Informatiegedreven werken. Wij zijn BECIS | DIOR en wij staan klaar om jouw organisatie te helpen bij deze nieuwe manier van werken en je informatiehuishouding duurzaam op orde te brengen.

Visie

Door de informatie binnen jouw organisatie op orde te brengen, kan het werk duurzaam en optimaal ondersteund worden. Hierdoor worden kansen beter herkend en benut.  Naast het op orde brengen van informatie, zorgt informatiegedreven werken er voor dat beslissingen doelgerichter, vollediger en adequater genomen worden. Zodoende kunnen organisaties gerichter reageren, beter beleid ontwikkelen en efficiënter werken.

Onze aanpak

  • Wanneer je als organisatie informatiegedreven wil werken, dien je in de eerste plaats heldere doelstellingen op te stellen. Het moet duidelijk zijn wat je als organisatie wil bereiken met informatiegedreven werken, ten opzichte van de huidige situatie.
  • Vervolgens gaan we aan de slag met het op orde brengen van de informatie. Een informatiehuishouding die niet op orde is leidt namelijk tot onbetrouwbare informatie, meer foutgevoeligheid en het risico dat er niet wordt voldaan aan wet- en regelgeving. In deze stap brengen we de informatie en data binnen de organisatie in goede, geordende en toegankelijke staat.
  • Zodra de informatie op orde is gebracht, is het tijd om de informatie betekenis te geven. Dit doen we door de informatie inzichtelijk te maken. Hierdoor krijg je informatie waarmee je kan sturen op organisatiedoelen.
  • Het succesvol implementeren van informatiegedreven werken is belangrijk. Het creëren van draagvlak is hier een essentieel onderdeel van, net als het consolideren van de verandering. Daarom maken we binnen BECIS | DIOR gebruik van onze zelfontwikkelde gebruikersadoptiecyclus. Hiermee zorgen we ervoor dat de medewerker tijdens het gehele implementatietraject centraal staat.

Bekijk ons dashboard

Als adviesbureau en opleidingsinstituut op gebied van informatiemanagement ontwikkelden wij binnen BECIS | DIOR verschillende middelen en tools om informatiegedreven werken succesvol in te zetten. Met ons Dashboard krijg je als organisatie de kans om in één oogopslag meer inzicht te krijgen in de status van lopende projecten. Hierdoor blijft er binnen jouw organisatie meer tijd over om te sturen in plaats van te signaleren.

Wil je meer lezen over het thema Informatiegedreven werken? Lees dan onze Upgrade, die geheel in het teken staat van Informatiegedreven werken.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!