EUCHNER brengt safety naar een hoger plan

Met de laatst ontwikkelde veiligheidsproducten brengt EUCHNER safety oplossingen die toegevoegde waarde leveren voor de volgende generatie machines. De producten zorgen behalve voor kwaliteit, flexibiliteit en efficiëntie in de veiligheidscircuits ook voor makkelijkere installatie en integratie.

Voor de gebruiker worden extra mogelijkheden gecreëerd in de vorm van signalering, eenvoudiger onderhoud en service. Zo heeft de MGB2 Modular de beschikking over een ProfiNet/ProfiSafe interface, waaraan in totaal 6 sluitsystemen kunnen worden aangesloten. Hierdoor wordt een installatie kostengunstiger.

Het MGB2 Modular systeem is een doorontwikkeling van de al zeer succesvolle MGB ProfiNet serie en is, zoals de naam reeds doet vermoeden, volledig modulair van opbouw. De klant bepaalt hoeveel van de 6 mogelijke drukknop posities worden bezet en zelfs in een reeds bestaande installatie kan worden gekozen voor het toevoegen van een extra besturingsfunctie. Dit kan door uitwisseling van de drukknopmodules, waarvan veel verschillende uitvoeringen leverbaar zijn. Ook is het mogelijk een module met een M12 connector op de voorzijde toe te passen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een toestemmingschakelaar aan te sluiten, zodat met geopende afscherming instel- of reinigingswerkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd.

De busmodule wordt òf direct aangesloten op het sluitsysteem òf met behulp van een kabel voorzien van M12 connectoren. Er is de keuze om de 6 sluitsystemen met één aansluitpunt te verbinden of ze te verdelen over twee aansluitpunten. Het MGB2 systeem wordt geconfigureerd met behulp van de Siemens TIA portal, waarvoor ook GSDM files worden meegeleverd. Hiermee kan ook zonering worden aangebracht binnen een installatie, dus in principe kan ieder sluitsysteem een andere zone beveiligen. Alle modules zijn onder spanning uit te wisselen, waarbij de module met een noodstop natuurlijk wel zorgt voor een afschakeling van de zone. Al met al een zeer flexibel systeem dat veel extra netwerk mogelijkheid biedt. Zo kan de MGB2 Modular worden gekoppeld aan een VPN netwerk. Via een webserver kunnen de MGB2 sluitsystemen real time worden bewaakt en uitgelezen. Tevens kan al deze informatie worden gelogd, waardoor eventuele storingen achteraf kunnen worden geanalyseerd.

Dit alles appelleert ook aan de eisen die Industry 4.0 stelt aan de toe te passen componenten, maar het belangrijkste blijft de hoge kwaliteit en het veiligheidsniveau van deze serie veiligheidsproducten van EUCHNER. Met de MGB2 Modular wordt voldaan aan PLe , mits op de juiste wijze opgenomen in het veiligheidscircuit, zelfs met 6 sluitsystemen kan nog steeds aan PLe worden voldaan.

Het MGB2 Modular systeem heeft naast hierboven beschreven toegevoegde waarde ook nog eens een mechanische upgrade gekregen, waardoor het nog robuuster is geworden. De systemen komen met groot gemak door de mechanische destructieve tests die erop los worden gelaten. De MGB2 systemen vinden hun toepassing in logistieke systemen, robotcellen en vele andere productielijnen.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!