Programma

Programma 2021

De onderstaande sessies zijn onderdeel van het online event Industrial Cyber Security 2021. De videotalks, interviews en talkshows zijn on demand beschikbaar, u kunt deze dus bekijken waar en wanneer u dat uitkomt. Wilt u een LIVE sessie bijwonen? Meld u dan aan voor het event, dan ontvangt u van ons een uitnodiging om uw programma samen te stellen en aan te melden voor een of meer LIVE sessies. Let op het aantal plaatsen bij de LIVE sessies is beperkt!

Meike de Jong

Meike de Jong

Presentator en redacteur bij RTL Nieuws

Online moderator

Meike de Jong | Presentator en redacteur | RTL Nieuws

Ben Kokx

Ben Kokx

Director of Product Security bij Philips

Videotalk: De toekomst van standaarden en wetgeving voor OT-security

Ben Kokx | Director of product security | philips

De toegevoegde waarde van de industriële security standaarden wordt steeds meer erkend buiten de industriële sector. Gezondheidszorg, transportation en building automation zijn voorbeelden van sectoren die IEC 62443 gebruiken. Deze bredere toepassing heeft niet alleen de vraag naar meer horizontale standaarden voor Operational Technology gestart, maar ook zijn weg gevonden naar gebruik voor toekomstige Europese Wetgeving. In deze sessie zal Ben Kokx u in vogelvlucht meennemen langs deze ontwikkelingen.

Philips
Ruud van Oorschot

Ruud van Oorschot

Senior Cyber Security Specialist bij Vanderlande

Videotalk: Frameworks en standaarden; een best practice voor een IT- en OT-securitycombinatie

Ruud van Oorschot, Senior Cyber Security Specialist, Vanderlande

Het is bekend dat er verschillen zijn tussen IT en OT. Deze zijn merkbaar in alle drie de pijlers waarop security gestuurd kan worden: mensen, processen en techniek. In deze sessie zal de focus vooral liggen op het procesdeel. Door gebruik te maken van een combinatie van bekende frameworks en standaarden uit de OT- en IT-security wordt een voorbeeld gegeven hoe deze samengebonden kunnen worden tot één geheel. Dit kan zowel IT als OT helpen om de focus per risico gebied en de security controls te verduidelijken. Ook helpt het beslissingsmakers om te begrijpen waarin de IT- en OT-wereld van elkaar verschillen en hoe verschillende frameworks en standaarden elkaar kunnen versterken in een – op risicomanagement gebaseerde – aanpak van de IT/OT-security uitdagingen.

Vanderlande Industries
Michael Theuerzeit

Michael Theuerzeit

Docent IEC 62443 cybersecurity bij IPCS

Videotalk: Werken met de IEC 62443

Michael Theuerzeit | Trainer IEC 62443-norm en cybersecurity expert | Industrieel Platform Cyber Security

In de vitale infrastructuur neemt de bewustwording van het belang van cybersecurity snel toe. Echter, hoewel ook “niet vitale” organisaties het belang ervan inzien, worden er nauwelijks stappen gezet om cybersecurity voor de primaire processen op orde te krijgen. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat organisaties vaak niet de kennis in huis hebben over waar te beginnen. Terwijl het primaire proces vaak jarenlang ongewijzigd blijft, ontwikkelen de digitale dreigingen zich snel en worden er dagelijks nieuwe kwetsbaarheden gevonden.

Deze presentatie geeft organisaties de noodzakelijke handvatten om te beginnen met cybersecurity voor hun primaire processen. De IEC 62443, de wereldwijde norm voor cybersecurity van Industriële Automatisering en Controle Systemen, wordt uitgelegd. Deelnemers krijgen een goed begrip van hoe de verschillende delen van de IEC 62443 werken, hoe ze op elkaar aansluiten en hoe organisaties deze effectief kunnen gebruiken.

Als organisaties cybersecurity op gestructureerde wijze kunnen managen, zijn ze in staat om digitale dreigingen van een groot aantal actoren effectief te mitigeren. Het managen van cybersecurity gedurende de gehele levenscyclus van de fabriek, van het allereerste ontwerp, via de operationele fase en onderhoud, tot aan de uiteindelijke uitbedrijfname, wordt zo niet alleen effectiever, het vermindert ook de totale kosten. Met cybersecurity management van de securitypijlers Mens, Organisatie en Techniek, heeft de organisatie een significant hogere digitale weerbaarheid.

IPCS
Meike de Jong

Meike de Jong

Presentator en redacteur bij RTL Nieuws

Johan Rambi

Johan Rambi

Group Security Officer bij ForFarmers

Jacco van der Kolk

Jacco van der Kolk

Relatiemanager bij Digital Trust Center

Talkshow: Cyber Security door cross-sectorale samenwerking

Johan Rambi | Group Information Security Officer | ForFarmers & Jacco van der Kolk | Relatiemanager | Digital Trust Center

In deze talkshow gaat talkshow host Meike de Jong in gesprek met een aantal (cyber) security profesionals, waaronder Johan Rambi, Group Security Officer bij ForFarmers, over het nut en de noodzaak van cross-sectorale samenwerking daar waar het gaat om het beveiligen van (vitale) productieomgevingen. Door het verbinden van sectoren brengt u een diversiteit aan kennis en ervaring bij elkaar. Dit zorgt voor nieuwe inzichten, innovaties en voorkomt dat het wiel meerdere keren hoeft worden uitgevonden. Deze winst klinkt simpel, maar hoe organiseert u dat nu precies? Wat zijn de valkuilen en werkt dit tussen alle sectoren even goed?

ForFarmers
Dominic Storey

Dominic Storey

Principal Security Engineer & OT Architect bij Tenable

Videotalk: Protecting the plant

Dominic Storey | Principal Security Engineer & OT Architect EMEA | Tenable

Industrial control systems and process control networks are critical components of your business – as important, if not more so than your core databases and financial systems. In the past organisations believed they were protected by not being connected – this is no longer the case. Digitisation has reached everywhere – even into the plant. Yet many organisations do not even know what are on these networks, how vulnerable they are and what could happen if they are remotely accessed.

Topics that will be addressed:

  • Types of attacks against industrial systems, with examples
  • Types of ‘friendly fire’ that can affect industrial systems, with examples
  • Challenge of obtaining asset and vulnerability data from controllers (Purdue L1)
  • Value of integrity validation of controller environments

This presentation outlines the technical and organizational issues associated with effective cyber-risk management for industrial plants in the digital age and outlines product solutions that can help you address the cyber-risk knowledge gap.

Tenable
Meike de Jong

Meike de Jong

Presentator en redacteur bij RTL Nieuws

Ben Kokx

Ben Kokx

Director of Product Security bij Philips

Interview: Product Security binnen Philips

Ben Kokx | Director of Product security | Philips

In deze sessie gaat Meike de Jong in gesprek Ben Kokx, Director of Product Security binnen Philips. In dit vraaggesprek spreekt Ben over hoe product security binnen Philips is opgezet en wat de uitdagingen zijn, op onder andere het gebied van OT en IoT. Waarom het voor een organisatie als Philips van belang is om deel te nemen aan standaardisaties binnen de industrie en aan publiek-private groeperingen. Ook zal Ben praten over ‘shared responsability’ en de verwachte veranderingen in de toekomst.

Philips
Meike de Jong

Meike de Jong

Presentator en redacteur bij RTL Nieuws

Ruud van Oorschot

Ruud van Oorschot

Senior Cyber Security Specialist bij Vanderlande

Jerry Zwanenburg

Jerry Zwanenburg

Sr. Security Engineer bij Tenable

Talkshow: Nut en noodzaak van OT/IT integratie

Ruud van Oorschot | Senior Cyber Security Specialist | Vanderlande & Jerry Zwanenburg | SR. SECURITY ENGINEER | TENABLE

In deze talkshow gaat talkshow host Meike de Jong in gesprek met een aantal (cyber) security profesionals, waaronder Ruud van Oorschot Senior Cyber Security specialist bij Vanderlande en Jerry Zwanenburg, Senior Security Engineer bij Tenable, over het nut en de noodzaak van de integratie van IT en OT. Tijdens dit gesprek wordt onder andere antwoord gegegeven op de vraag wie er verantwoordelijk is voor cybersecurity in een OT/IT-omgeving? Wat zijn de top 5 kwetsbaarheden? Is responsible (full) disclosure mogelijk binnen het OT domein? En is OT-cybersecurity daadwerkelijk anders dan IT-cybersecurity? En zo ja, wat is anders en welke cultuurverschillen spelen er?

Vanderlande Industries
Tenable
Kirill Naboyshchikov

Kirill Naboyshchikov

Global Business Development Manager Industrial Cyber Security

Vidotalk: Industrial Cyber Protection which Makes You a Fortune

Kirill Naboyshchikov | Global Business Development Manager Industrial Cyber Security | Kaspersky

Our customers in the Corporate (IT) sector see a growing number of cybersecurity issues and ask us how to protect their industrial (OT) environment. These issues show up as a potential targeted attack or anomalies in traffic. Each with potentially devastating operational & financial effects. By showing a few real customer journeys in this presentation, we will explain the effectiveness of putting in place Kaspersky’s industrial cybersecurity to massively reduce the probability of such a scenario.

Kaspersky
Miguel Pieters

Miguel Pieters

SALES TEAM LEADER EMEA BIJ DARKTRACE

Videotalk: Operationele Integriteit: Beveiliging van uw industriële systemen met Cyber AI

Miguel Pieters | SALES TEAM LEADER EMEA | DARKTRACE

De evolutie van industriële omgevingen en infrastructuur is een tweesnijdend zwaard. Hoewel de integratie van nieuwe en geavanceerde technologieën in industriële omgevingen de schaal en complexiteit van de industrie vergroot, brengt elke nieuwe integratie onvoorziene risico’s en nieuwe kwetsbaarheden met zich mee die nieuwe potentiële aanvalsvectoren openen.

Ruud van Oorschot

Ruud van Oorschot

Senior Cyber Security Specialist bij Vanderlande

Roundtable: Cybersecurity bij OT / IT Integratie

Ruud van Oorschot | Senior Cyber Security Specialist | Vanderlande

Aan de hand van een aantal stellingen en vragen gaan we met elkaar in gesprek over cybersecurity bij OT / IT integratie. Tijdens deze roundtable zoomen wij in op een aantal vragen die op tafel liggen; wie is verantwoordelijk voor cybersecurity in een IT/OT omgeving? Of wie zou dat moeten zijn? Is OT cybersecurity daadwerkelijk anders dan IT cybersecurity? En zoja; wat is anders en waarom? Is responsible (full) disclosure mogelijk binnen het OT domein? En Hoe lossen we het skillgap op tussen IT, OT en cybersecurity? Sluit aan bij de roundtable en ga online in gesprek met Ruud van Oorschot en uw vakgenoten!

Er volgen zo spoedig mogelijk meer LIVE sessies

Wie spreken er?

Benieuwd wie er een bijdrage leveren aan het online event en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!