Programma

Programma 2021

Meld u aan voor het online Industrial Cyber Security event en bekijk de onderstaande sessies on demand terug waar en wanneer het u uitkomt!

Meike de Jong

Meike de Jong

Presentator en redacteur bij RTL Nieuws

Online moderator

Meike de Jong | Presentator en redacteur | RTL Nieuws

Ruud van Oorschot

Ruud van Oorschot

Senior Cyber Security Specialist bij Vanderlande

Videotalk: Frameworks en standaarden; een best practice voor een IT- en OT-securitycombinatie

Ruud van Oorschot, Senior Cyber Security Specialist, Vanderlande

Het is bekend dat er verschillen zijn tussen IT en OT. Deze zijn merkbaar in alle drie de pijlers waarop security gestuurd kan worden: mensen, processen en techniek. In deze sessie zal de focus vooral liggen op het procesdeel. Door gebruik te maken van een combinatie van bekende frameworks en standaarden uit de OT- en IT-security wordt een voorbeeld gegeven hoe deze samengebonden kunnen worden tot één geheel. Dit kan zowel IT als OT helpen om de focus per risico gebied en de security controls te verduidelijken. Ook helpt het beslissingsmakers om te begrijpen waarin de IT- en OT-wereld van elkaar verschillen en hoe verschillende frameworks en standaarden elkaar kunnen versterken in een – op risicomanagement gebaseerde – aanpak van de IT/OT-security uitdagingen.

Dominic Storey

Dominic Storey

Principal Security Engineer & OT Architect bij Tenable

Videotalk: Protecting the plant

Dominic Storey | Principal Security Engineer & OT Architect EMEA | Tenable

Industrial control systems and process control networks are critical components of your business – as important, if not more so than your core databases and financial systems. In the past organisations believed they were protected by not being connected – this is no longer the case. Digitisation has reached everywhere – even into the plant. Yet many organisations do not even know what are on these networks, how vulnerable they are and what could happen if they are remotely accessed.

Topics that will be addressed:

  • Types of attacks against industrial systems, with examples
  • Types of ‘friendly fire’ that can affect industrial systems, with examples
  • Challenge of obtaining asset and vulnerability data from controllers (Purdue L1)
  • Value of integrity validation of controller environments

This presentation outlines the technical and organizational issues associated with effective cyber-risk management for industrial plants in the digital age and outlines product solutions that can help you address the cyber-risk knowledge gap.

Meike de Jong

Meike de Jong

Presentator en redacteur bij RTL Nieuws

Talkshow: OT-security in de keten

In deze talkshow gaat Meike de Jong in gesprek met diverse talkshowgasten over het beveiligen van de OT in de keten. Het is van het grootste belang om niet alleen de risico’s binnen de eigen organisatie goed in kaart te hebben en deze te adresseren, maar juist ook de samenwerkingen binnen de keten. Welke ketenkwetsbaarheden zijn er? Zijn deze sectorspecifiek of gelden deze voor vrijwel alle ketens? En hoe zit het met publiek-privatesamenwerkingen? Aan de hand van diverse stellingen zullen de diverse experts aan tafel met elkaar in gesprek gaan.

Meike de Jong

Meike de Jong

Presentator en redacteur bij RTL Nieuws

Talkshow: Bescherming van de productieomgeving

Het beschermen van de operationele continuiteit van de productieomgeving heeft binnen ieder productiebedrijf de allerhoogste prioriteit. Het is zaak om de boel draaiende te houden, om er voor te zorgen dat de productie gewaarborgd is. Voor sommige organisaties staat zelfs dagelijks hun license to operate op het spel. Door ontwikkelingen zoals Smart Industry, Big Data en Industrial Internet of Things neemt de complexiteit en kwetsbaarheid van Industriële Automatisering en Controle Systemen toe. Naast een groot aantal voordelen, brengt deze digitalisering ook nieuwe beveiligingsuitdagingen met zich mee. Het niet op juist waarde schatten van deze uitdagingen, levert een bedreiging op voor de operationele continuïteit van alle productieomgevingen en organisaties met een vitale of kritische infrastructuur. In deze talkshow gaat Meike de Jong in gesprek met diverse talkshowgasten over de specifieke kenmerken en uitdagingen rondom het beschermen van productieomgevingen. Aan de hand van diverse stellingen zullen de diverse experts aan tafel met elkaar in gesprek gaan.

Meer sessies volgen zo spoedig mogelijk

Wie spreken er?

Benieuwd wie er een bijdrage leveren aan het online event en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!