Industrial Cyber Security: het ondergeschoven kindje

OT systemen komen we overal tegen. Van windmolens tot aan de systemen in de fabrieken. Door de verregaande digitalisering zoals IoT en Smart Industry ontstaan er steeds meer koppelingen met de IT. Door deze directe of indirecte aansluiting op het internet, wordt de OT ook steeds meer blootgesteld aan dezelfde dreigingen als de reguliere ICT systemen. Toch blijkt Industrial Cyber Security nog altijd het ondergeschoven kindje te zijn.

Inventariseer uw kwetsbaarheden.

Inventarisatie van de kwetsbaarheden dwingt u ook om na te denken over wat te doen in het geval van een cyberincident en helpt u bij het opstellen van een noodplan. Bij het inventariseren kijkt u naar welke apparatuur, software, netwerkverbindingen en gegevens u binnen uw organisatie heeft. Breng daarnaast ook de technische afhankelijkheid en leveranciers in kaart. Om de risico’s vast te stellen kunt u zich de volgende vragen stellen. Hoe erg is het dat een systeem het niet meer doet? Hoe erg is het dat gegevens lekken? En hoe erg is het wanneer bepaalde gegevens niet integer zijn? Nadat u vast heeft gesteld hoe groot de kans is dat een dreiging optreedt en wat de impact er van is heeft u een accuraat beeld van de risico’s voor uw organisatie.

Wie gaat erover?

IT- en OT-netwerken zijn beide essentieel voor de bedrijfsvoering. Toch blijft OT Security ver achter vergeleken met IT Security. Waar IT-netwerken meestal goed beveiligd zijn en er duidelijke protocollen zijn, zijn OT-netwerken vaak eenvoudig te benaderen. Dit is niet enkel te wijten aan een gebrek aan bewustzijn en regelgeving, maar ook aan de onduidelijkheid onder wiens verantwoordelijkheid dit valt. Doordat OT en IT steeds vaker naar elkaar toe groeien, maar ze nog als losse entiteiten opereren is het tot nu toe een ondergeschoven kindje gebleken. Dit kan alleen veranderd worden als het onderwerp op de agenda gezet wordt.

Meld u snel aan voor het online event!

Waar er de afgelopen jaren een enorme stijging aan cyberaanvallen is gedetecteerd signaleren we dit nu ook in de maakindustrie. Een veel voorkomende uitspraak van slachtoffers is dan ook: “dit hadden we makkelijker kunnen voorkomen”. Hoe u dit kunt voorkomen ontdekt u tijdens het online event Industrial Cyber Security. Kijk on demand interviews en talkshows terug, schuif aan bij een live interactieve sessie om direct uw vragen te stellen of plan een 1-op-1 gesprek in met een van onze experts om uw specifieke organisatievragen te kunnen stellen. Mis het niet en meld u snel aan!

online ticket

0,-

Aanmelden niet mogelijk

  • Beperkt beschikbaar
  • On demand 20-minute video TALKS
  • Interactieve LIVE sessies
  • 1-op-1 gesprekken
  • Bepaalde gegevens worden gedeeld

Online ticket

249,-

Aanmelden niet mogelijk

  • Beperkt beschikbaar
  • On demand 20-minute video TALKS
  • Interactieve LIVE sessies
  • 1-op-1 gesprekken
  • Bepaalde gegevens worden gedeeld

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!