Cyber security in de industrie

Cyber Security experts van essentieel belang in de industrie

Digitalisering brengt nieuwe beveiligingsuitdagingen met zich mee, waardoor cyber security niet langer een bijzaak is. De industrie maakt volop gebruik van volledig geautomatiseerde processen en overal ontstaan nieuwe combinaties van apparaten en het internet. Ook worden productieprocessen buiten de bedrijfsgrenzen digitaal aan elkaar gekoppeld. De verbinding met het internet kan een bedrijf kwetsbaar maken voor onder andere hackers. Om digitalisering op een veilige manier in de organisatie in te bedden, is het een vereiste om over voldoende cyber security kennis te beschikken!

Cyber security is een breed onderwerp en de risico’s per organisatie zijn verschillend. Doordat organisaties, leveranciers en afnemers met elkaar verbonden zijn in netwerken, kunnen de gevolgen van digitale dreigingen zich als een olievlek verspreiden. Daarom moet bij het vergroten van de weerbaarheid tegen cyberaanvallen altijd naar de hele keten van organisaties worden gekeken. Het is belangrijk om vóór een incident plaatsvindt al na te denken over de beveiliging. Dan kun je schadelijke cyberaanvallen en risico’s als identiteitsdiefstal, ransomware, phishing en andere schadelijke cyberaanvallen tot een minimum te beperken.

Om cyberaanvallen in een organisatie tot een minimum te beperken, stijgt de vraag naar gecertificeerde security professionals. Denk bijvoorbeeld aan de Certified Ethical Hacker (CEH). Een ethical hacker is een professional die de denk- en werkwijze van hackers kent en gebruikt om systemen of netwerken te beveiligen. Of denk aan een Certified Threat Intelligence Analytst (C/TIA), die onbekende in- en externe dreigingen omzet in bekende dreigingen zodat u weet welke dreigingen wanneer úw pad kruisen.

Om uw algehele technische cyber security kennis op hoger plan te brengen, is het volgen van de certificerende Cyber Security (CSX) Fundamentals training zeer zinvol. De Cyber Security (CSX) certificering van ISACA is gericht op de technische professionalisering van de security professional en is volledig gefocust op technische security kennis en vaardigheden.

Wilt u graag een persoonlijk studieadvies, meer informatie over één van deze trainingen of bent u op zoek naar een andere IT of Cyber Security opleiding, al dan niet in-company? Dan helpt IMF Academy u graag verder!

IMF Academy (onderdeel van International Management Forum) ontwikkelt en organiseert al 30 jaar actuele (post-)HBO opleidingen, certificerende trainingen en schriftelijke/online cursussen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. Naast een uitgebreid open rooster biedt IMF Academy tevens mogelijkheden voor (maatwerk) in-company opleidingen of praktijkgerichte coachingstrajecten. Het vakgebied IT en Cyber Security Management behoort tot haar speerpunten.

Wilt u weten welke opleiding het beste bij uw ervaring, achtergrond en ambitie past? Bel dan snel voor een persoonlijk opleidingsadvies op +31 (0)40 246 02 20, of stuur een e-mail naar info@imf-online.com. Via de website kunt u tevens vrijblijvend een uitgebreide opleidingsbrochure aanvragen.

Nuttig? Deel dit bericht!

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!