‘Het is tijd om uw wachtwoord aan te passen’

Hoe vaak krijgt u deze melding vanuit uw account? Eens in de zoveel tijd, waarschijnlijk. Het merendeel van de gebruikers past dan ook braaf dit wachtwoord aan in iets volledig anders, echter is er grote groep mensen die het oude wachtwoord met een simpele toevoeging van een nieuw cijfer prima vinden. Is dit wel oké?

Koen Sandbrink van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) vindt dat we helemaal af moeten van wachtwoorden, althans een poging wagen. Wachtwoorden kunnen in sommige gevallen makkelijk worden geraden of gestolen en dit maakt het dan ook alles behalve gebruiksvriendelijk. Sandbrink liet tijdens het door de overheid georganiseerde One Conference weten, ‘op het moment dat iets niet gebruiksvriendelijk wordt, wordt het per direct onveilig!’

Dood aan de wachtwoorden
Wat is dan een beter alternatief? Hoe kunnen we dat aanpakken? Hoe doet u dit binnen uw organisatie? Volgens het NCSC is FIDO 2.0 eventueel de oplossing voor al deze vragen. FIDO 2.0 is een authenticatiemethode die gebruikers middels usb-beveiligingssleutels of biometrie laat inloggen. Volgens Sandbrink betekent FIDO 2.0 ook direct een einde aan phishing en irritaties rondom wachtwoordbeleidsstukken in organisaties.

Online event

Koen Sandbrink vertelt u graag meer in een exclusieve videotalk over zijn visie op wachtwoorden en dit veelbelovende alternatief FIDO 2.0! Wilt u deze sessie graag bekijken? Meld u dan snel aan voor het online event van Identity & Access Management. Het event gaat van start op 2 december tot 13 januari 2021.

Wees er snel bij en bekijk, naast de videotalk van Koen Sandbrink, ook diverse interessante exclusieve sessies on demand wanneer het u uitkomt!

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!