Take Ownership by Taking Responsibility

Kees Jan Kolb, Informatie manager IAM bij Erasmus MC, houdt zich bezig met het inregelen van de juiste toegang binnen complexe applicaties zoals een elektronisch patiëntendossier (EPD) en ERP. Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum in Rotterdam, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hoe is dat in deze tijden van COVID-19?

Kees Jan heeft zich gespecialiseerd om met Identity Governance & Administration processen de bevoegdheden zo efficiënt mogelijk in te regelen. Hiermee helpt hij de business om dit op basis van  een goed rollenmodel zoveel mogelijk te automatiseren. Door gebruik te maken van een 2 laags rollen model creëert men meer controle op bevoegdheden met balans tussen efficiency en flexibiliteit.

COVID-19

In deze tijd heeft elke organisatie wel gevolgen gevoeld van het Corona virus. Mensen werken vanuit huis en lunchen met collega’s werd vervangen door thuis je boterham opeten. Kees Jan vertelt dat in het Erasmus MC de COVID-19 curve goed terug te zien is in de bevoegdheden provisioning. Waar hij normaal gesproken een X aantal autorisaties uitreikte per jaar, deed hij dit aantal nu binnen één week. Er vindt een grote verschuiving plaats binnen organisaties, een gedegen IAM beleid is dan ook essentiëler dan ooit.

Identity Governance & Administration

Kees Jan geeft in zijn sessie praktische tips over hoe een organisatie een twee laags framework voor enterprise role management kan gebruiken, dat helpt de juiste balans te vinden tussen efficiency, controle en flexibiliteit. Hij hoopt de deelnemers op de congresdag van het Identity & Access Management event inzicht te geven in hybride Role lifecycle management en hiermee toe te werken naar toekomstige methoden voor het verlenen van toegang.

Wilt u deze sessie van Kees Jan niet missen? Of bent u benieuwd naar de rest van het programma?

Meld u dan vandaag nog aan en mis deze editie van het Identity & Access Management event niet! Door onze strenge 1,5 meter maatregelen kunnen wij maar een beperkt aantal deelnemers toelaten, wacht dus niet te lang.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!