Stijging aantal thuiswerkers groeiende uitdaging voor Identity Access Managers

Het afgelopen jaar hebben we noodgedwongen een grote stap genomen in het thuiswerken. Ongeveer de helft van de Nederlanders werkt deels of zelfs helemaal vanuit huis. Bijna de helft verwacht tevens om ook na de corona crisis deels thuis te blijven werken. Uiteraard zorgt dit voor nieuwe uitdagingen op het gebied van cyber security en databescherming.

Een van de grootste uitdagingen is het ervoor zorgen dat werknemers ook thuis toegang hebben tot de nodige bestanden. Het is relatief makkelijk om iemand toegang te verstrekken via een bedrijfsnetwerk op kantoor, maar voor thuiswerkers is dit aanzienlijk lastiger. Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers gemakkelijk toegang hebben tot hun gegevens en accounts?

Daarnaast is het uiteraard belangrijk om te voorkomen dat hackers ook toegang krijgen tot deze bestanden. Wanneer mensen thuiswerken doen ze dit via hun eigen (wifi)netwerk. De beveiliging van dit netwerk evenals de (bedrijfs)laptop valt dan op de schouders van de werknemer. Hierdoor is vaak niet hetzelfde veiligheidsniveau te garanderen als op het bedrijfsnetwerk.

Dankzij deze 2 uitdagingen is er op het moment een enorme vraag naar ICT’ers, met name op de gebieden van Cyber Security en Identity & Access Management (IAM). Zij vormen samen de frontlinie wanneer het gaat om het veilig thuis laten werken van Nederland.

IMF Academy

Helemaal up-to-date blijven met de laatste trends en leren hoe u uw collega’s en bedrijfsgegevens veilig houdt? Laat uzelf certificeren als Chief Information Security Officer (CISO), internationaal een van de hoogst aangeschreven certificeringen op het gebied van cyber security. Dit is een van de trainingen die aangeboden wordt door IMF Academy.

Liever aan de slag met Identity & Access Management? Wij bieden daarnaast ook een 4-daagse training op het gebied van Identity Management & Access Control. In deze training leert u hoe u ervoor kunt zorgen dat al het personeel op een veilige manier toegang heeft tot de juiste systemen en bestanden. Ook wanneer zij vanuit huis werken.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!