Checklist IAM

Zorgt standaardisatie voor meer bescherming?

Op 17 februari vond er een meeting plaats in Brussel over de start van een Europese Standaardisatie van Blockchain. Hierbij werd vooral gekeken naar de normen die gelden op mondiaal gebied en de manieren om deze te implementeren in Europa.

Speciale aandacht
Welke onderwerpen zijn dan met name belangrijk? Een speciale normcommissie is verantwoordelijk voor het kijken naar diverse manieren om implementatie mogelijk te maken binnen Europa. Onderwerpen zoals ‘Self Sovereign Identity’ en de bescherming van persoonsgegevens staan dan ook zeker op het programma. Om deze onderwerpen speciale aandacht te geven is er een werkgroep gestart over Identity (& Access) Management. Deze werkgroep zal zich focussen op de diverse culturen die gelden binnen Europa en de manier om de mondiale normen zo goed mogelijk in Europese vormen te gieten.

(Bron: Computable & executivefinance.nl)

 

Identity & Access Management
IAM zorgt ervoor dat de juiste deuren opengaan voor de juiste mensen op het juiste moment met de juiste redenen. Het is daarom belangrijk om duidelijke normen op te stellen zodat er een zekere vorm van standaardisatie kan ontstaan. De Europese Standaardisatie van Blockchain is daar een goed voorbeeld van, want ook hier is het belangrijk dat de enkel de juiste personen of organisaties toegang hebben tot de Blockchain en de juiste informatie kunnen inzien.

Op 21 april vindt het Identity & Access Management congres plaats in ’s-Hertogenbosch. Hierin nemen we je graag mee langs de nieuwste en meest relevante onderwerpen op het gebied van informatiebeveiliging en het managen van digitale identiteiten zodat je dit mee kunt nemen in de gesprekken over het ontwerp van uw IAM strategie.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!