Programma

CONGRESDAG 14 OKTOBER | ONLINE EVENT START 15 OKTOBER

De eerste sessies zijn bekend!

Houd de website in de gaten om volledig op te hoogte te zijn over de laatste sessies!

Ad Krikke

Ad Krikke

Leadership Partner Security & Risk Management bij Gartner

Een vertrouwde connectie maakt mens en machine blij; IAM en samenwerking zijn de spil van een succesvolle Digitale Transformatie

AD KRIKKE, LEADERSHIP PARTNER SECURITY & RISK MANAGEMENT, GARTNER

De huidige beveiliging van computersystemen is vaak gericht op het afschermen van toegang. Dit leidt (te) vaak tot onnodige silo’s van data en suboptimale Digitale processen. Om de Digitale transformatie te versnellen moet juist zoveel mogelijk ingestoken worden optimale toegang. IAM-technologie kan hierin een alles bepalende rol spelen. Maar hiervoor is ook een nauwe samenwerking tussen belanghebbenden en een op vertrouwen gebaseerde aanpak nodig. Want niet angst maar vertrouwen maakt de connectie bij zowel mens als machine.

Kees Jan Kolb

Kees Jan Kolb

Informatiemanager IAM bij Erasmus MC

Identity Governance & Administration gaat over eigenaarschap

Kees Jan Kolb, Information Manager IAM, Erasmus MC

Tijdens deze keynote geeft Kees Jan Kolb praktische tips over hoe een organisatie een twee laags framework voor enterprise role management kan gebruiken, dat helpt de juiste balans te vinden tussen efficiency, controle en flexibiliteit. Wat kan je met het twee laags framework en waar leg je als proceseigenaar de grenzen? RBAC en ABAC in combinatie met een heldere workflow komen aan de orde om de toegang tot en bevoegdheden binnen een applicatie zo gebruikersvriendelijk mogelijk te kunnen uitreiken en intrekken.

Erasmus MC
Henk Marsman

Henk Marsman

Lead Product Manager IAM bij Rabobank

Serge Oskam

Serge Oskam

Manager Identity & Access Management bij NN

Talkshow: De uitdagingen van de cloud voor IAM professionals

Henk Marsman, Lead Product Manager IAM, Rabobank & Serge Oskam, Manager Identity & Access Management, NN group & verdere sprekers volgen z.s.m.

Naarmate organisaties meer cloudservices gaan gebruiken, worden security professionals geconfronteerd met een aantal nieuwe uitdagingen. Zo maakt het groeiend aantal cloudapplicaties en het gebruiken van meerdere cloud platformen het steeds ingewikkelder om overzicht te houden op wie wat mag, en of dat nog klopt. Het blijkt dan vaak dat de IAM strategie die voor on-premis toegang is gekozen niet meer afdoende is voor het hybride speelveld dat steeds sneller groeit. Om deze IAM uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, lijkt het ontwikkelen van een (vernieuwde) visie en governance strategie het meest belangrijke te zijn. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je rekening mee houden?

Tijdens deze talkshow gaat dagvoorzitter Henk Marsman hierover in gesprek met de gasten op het podium. Vragen waarop zij onder ander in zullen gaan zijn: Hoe zet ik IAM in in een hybride landschap? Hoe gebruik ik de IAM oplossingen die mijn cloud platformen aanbieden effectief? en Waar in de organisatie beleg je de verantwoordelijkheid voor IAM in de cloud?

Rabobank
Nationale Nederlanden
Leo Schröer

Leo Schröer

System Engineer bij Basic-Fit

Secure your HR Systems and your Employees with Automated Identity Provisioning

Leo Schröer | System Engineer | Basic-Fit

Basic-Fit is the European leader in the value-for-money fitness market.
Leo Schröer will talk about Basic-Fit’s integration of an Identity and access management solution with their HR system to secure against unauthorised access and also to allow automation. With more than 900 fitness clubs and 6000 employees in the Netherlands, Belgium, Luxembourg, France and Spain, Basic-Fit needed to find a way to provide secure access to their employees, extended workforce and contractors (e.g. personal trainers), enabling them to access their company intranet and HR application in a way that would not slow down their business or burden their users.
Leo will talk about the security factors implemented as well as the ease of deployment and simple user administration and he’ll also talk about the end user experience for Basic-Fit’s employees and contractors.

Cees van Opijnen

Cees van Opijnen

Adviseur Bedrijfsvoering / Coördinator Applicatiebeheer bij Aafje Thuiszorg

Hoe Aafje RPA gebruikt voor Usermanagement

Cees van Opijnen, Adviseur Bedrijfsvoering / Coördinator applicatiebeheer, Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels

IAM programma’s beheren accounts en hun rechten, maar autoriseren geen gebruikers in SaaS-applicaties. Hier komt bij Aafje Thuiszorg RPA in beeld. Autoriseren is namelijk bij uitstek een proces dat hiervoor geschikt is vanwege het repetitieve karakter. RPA biedt mooie kansen om het werk efficiënter, sneller, minder foutgevoelig en uitdagender te maken.

Berthold Gunster

Berthold Gunster

Grondlegger Omdenken, theatermaker, spreker

Omdenklezing

Berthold Gunster, bestseller én omdenkfilosoof, Omdenken

De Corona uitbraak met als gevolg het massale thuiswerken heeft het afgelopen jaar veel gevraagd van het aanpassingsvermogen van IAM-afdelingen. Ook nu het stof is neergedaald moeten er nog steeds veel problemen het hoofd worden geboden. Denk bijvoorbeeld aan beslissingen die zijn genomen en weer moeten worden teruggedraaid of het beleid dat opnieuw geschreven moet worden nu het hybride werken niet meer weg te denken is.

In deze inspirerende en energieke lezing gaat bestsellerauteur én omdenkfilosoof Berthold Gunster in op het transformeren van problemen tot nieuwe mogelijkheden. De techniek waarmee je dit doet, is het ‘omdenken’. Gunster schreef er inmiddels een aantal succesvolle boeken over, waaronder ‘Huh?! – De techniek van het omdenken’ en ‘Ja-maar wat als alles lukt’. Omdenken kan op alle facetten van het leven worden toegepast.

Alan Radford

Alan Radford

REGIONAL CTO bij ONE IDENTITY

Robert Byrne

Robert Byrne

Field Strategist bij One Identity

IT Security and Identity: trends and experience

ALAN RADFORD, REGIONAL CTO & Robert Byrne, Field Strategist, One Identity

In this session, we will share experiences in enhancing IT Security with an Identity centric approach.  Traditional security layers are increasingly dependent on the Identity to formulate and enforce their policies.  This session is an open discussion on how to close the gaps between security silos and provide better security and agility for our organizations.

Hoe maak je in je organisatie van IAM een succes zodat je voldoende weerbaar en wendbaar bent in deze tijd van hybride werken?

Tijdens deze break-out sessie wordt duidelijk dat een IAM-project benaderd moet worden vanuit de bedrijfsmatige kant, waarbij je moet zorgen voor goedkeuring vanuit de hele organisatie. Zorg vanaf het eerste moment van betrokkenheid van de business, het gaat niet alleen om het kopen van een tool. Het beleidskader is het startpunt. Awareness en inzicht zijn, naast een afgestemde policy, een goed startpunt. Pas dan koop je een oplossing. De Volksbank (DVB) is hierin al stappen verder. De verkregen flexibiliteit toonde zich ook tijdens Corona. DVB werkte altijd al veel vanuit huis en alles stond dan ook klaar om dit te ondersteunen.

Johan West

Johan West

CCO bij Provisior

Lisan van Kooten

Lisan van Kooten

Business Development Manager bij Provisior

Aziz Gültekin

Aziz Gültekin

Business Development Manager bij Provisior

De IGA generatiekloof: automatiseren of niet automatiseren, dat is de vraag

Johan West | CCO | Provisior & Lisan van Kooten | BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER | PROVISIOR & Aziz Gultekin | BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER | PROVISIOR

10.000 jaar geleden kon je kiezen uit twee banen: jager óf verzamelaar. Niet veel later kon je ook nog boer worden. Of smid. Een agrarische, industriële en digitale revolutie – en een kleine ijstijd -verder omvat de baankeuze inmiddels functietitels als ‘Apple Genius’ en ‘Space Travel Agent’ (geen grap). Aan de vooravond van zijn vierde (r)evolutie heeft de mensheid het meeste fysieke werk al uitbesteed aan machines.

De volgende stap? Digitaal werk uitbesteden natuurlijk, maar da’s logisch in deze extreem concurrerende wereldeconomie waar de loonkosten stijgen en tijd steeds schaarser wordt. En met het immense post-COVID tekort aan gekwalificeerd IT-personeel waar Nederland op afstevent is het einde van die ontwikkeling voorlopig nog niet in zicht. Tel daarbij op dat de digitalisatietrein ongeremd verder dendert en het managen van digitale identiteiten steeds tijdsintensiever wordt, dan ontstaat in ons vakgebied al snel de noodzaak tot een nieuw paradigma: IGA – Identity Governance & Automation.

Zelfde afkorting. Beter verhaal.

Peter Wilbrink

Peter Wilbrink

Account Executive bij Venafi

Rise of Machines: Zijn Machine-Identiteiten al een kritische factor in uw IAM Strategie?

Peter Wilbrink | Account Executive | Venafi

Het aantal machines van alle soorten – van Kubernetes tot cloud tot IoT- neemt sterk toe. Elke machine heeft een identiteit nodig – SSL/TLS, SSH en code-ondertekeningssleutels en certificaten – die de versleuteling, authenticatie en code-uitvoering regelen. Te vaak worden deze krachtige beveiligingscontroles onbeschermd gelaten.  Het aantasten van integriteit, misbruik en fraude van machine-identiteiten zijn nu al de belangrijkste aanvalsvectoren voor hackers die zich richten op zwakke punten in de toeleveringsketen. Fouten leiden tot disruptieve storingen wat miljoenen in schade kan veroorzaken. Om al deze redenen en meer heeft Gartner Machine Identity Management uitgeroepen tot een toptrend voor 2021. Kom en luister naar Venafi voor een uitleg hoe machine-identiteiten de nieuwe perimeter zijn.

Woon deze sessie bij om het volgende te leren:

  • De belangrijkste machine-identiteitsaanvallen gericht op uw organisatie en softwaretoeleveringsketen
  • Hoe SSL/TLS-, SSH- en code-ondertekeningssleutels en certificaten onbeschermd blijven
  • Hoe machine-identiteiten falen en miljoenen kosten bij uitval
  • Waarom het binnen de meeste organisaties niet mogelijk is om snel en eenvoudig  machine-identiteiten te gebruiken
  • Drie dingen die uw organisatie vandaag kan doen om #fastsecure te blijven met Machine Identity Management
Ad Krikke

Ad Krikke

Leadership Partner Security & Risk Management bij Gartner

INTERVIEW: Hoe maakt u een digitale transformatie succesvol?

AD KRIKKE, LEADERSHIP PARTNER SECURITY & RISK MANAGEMENT, GARTNER

Het verbeteren van de optimale toegang kan ervoor zorgen dat de digitale transformatie wordt versneld. IAM-technologieën kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Ad Krikke gaat tijdens dit on demand interview dan ook verder in op de spil van een succesvolle digitale transformatie. Waar moet u op letten binnen uw organisatie? Hoe zorgt u dat alles gestroomlijnd loopt?

Kees Jan Kolb

Kees Jan Kolb

Informatiemanager IAM bij Erasmus MC

LIVE ROUNDTABLE met Kees Jan Kolb

Kees Jan Kolb, Information Manager IAM, Erasmus MC

Tijdens deze LIVE online roundtable gaat Kees Jan Kolb als gespreksleider met u in gesprek over uw vragen omtrent Identity Governance & Administration. Zijn visie: IGA gaat over eigenaarschap. Vanuit zijn ervaringen deelt hij praktische tips voor uw organisatie en legt hij uit hoe u een twee laags framework voor enterprise role management kunt gebruiken. Dit helpt u de juiste balans te vinden tussen efficiency, controle en flexibiliteit. Uiteraard is hij ook nieuwsgierig naar uw ideeën hierover. Praat u mee?

Erasmus MC
Ronald van de Pol

Ronald van de Pol

Solutions Engineer bij Okta

LIVE SESSIE: Digital identity voor de beveiligde, remote, digitale werkplek van de toekomst

Ronald van de Pol, Solutions Engineer, Okta

Hoe ziet volgens 10.000 (kantoor)medewerkers de werkplek van de toekomst eruit? Wat dienen organisaties dus in te richten en te faciliteren om medewerkers in staat te stellen om te werken volgens de ‘nieuwe normaal’: de remote, hybride, digitale, maar zeker ook veilige werkplek? En hoe kunnen technologieën als adaptive MFA, SSO, Provisioning, Lifecycle Management & Workflows hierbij helpen? Okta heeft zowel in mei 2020 als ook in mei 2021 een onderzoek uitgevoerd in Europa (ook Benelux specifiek) naar hoe de werkplek van de toekomst eruit zou moeten zien. Graag presenteren we u tijdens deze round table wat er in de afgelopen 14 maanden is veranderd in de mindset en de voorkeuren van de (kantoor)medewerkers. En bediscussiëren we graag met u het belang hoe we deze nieuwe werkplek van de toekomst kunnen faciliteren.

Okta
Menno Weij

Menno Weij

LEGAL COUNSEL BIJ BDO

Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR & VDO

Interview: persoonsgegevens in de Cloud: waar staan we nu met de EU regels?

Menno Weij, Partner Tech & Privacy Law, BDO

Over het fenomeen ‘doorgifte’ van persoonsgegevens is veel te doen en ook veel gebeurd. Doorgifte betekent met zoveel woorden dat persoonsgegeven in de Cloud ook buiten de EU benaderbaar zijn. De EU hoogste rechter heeft zich hier kritisch over uitgelaten (Schrems II) en de doorgifte naar US zelfs ongeldig verklaard (Privacyshield). En dan speelde ook nog Brexit. De EU is met nadere spelregels gekomen. Maar de vraag is of je als ondernemer door de bomen het bos nog wel ziet. Menno Weij gaat hier met Paul van Liempt over in gesprek, zodat u als ondernemer daarna weet waar u staat althans moet staan.

Cees van Opijnen

Cees van Opijnen

Adviseur Bedrijfsvoering / Coördinator Applicatiebeheer bij Aafje Thuiszorg

Paul van Liempt

Paul van Liempt

JOURNALIST & INTERVIEWER BIJ BNR & VDO

Interview: Hoe Aafje RPA gebruikt voor Usermanagement

Cees van Opijnen, coördinator applicatiebeheer, Aafje Thuiszorg

Tijdens dit interview gaat Paul van Liempt in gesprek met Cees van Opijnen, werkzaam bij Aafje Thuiszorg, over de RPA implementatie die hij heeft gedaan voor het autorisatieproces van medewerkers. IAM programma’s beheren immers accounts en hun rechten, maar autoriseren geen gebruikers in SaaS-applicaties.

Vanaf 2014 is Cees intensief bezig met het implementeren van IAM bij Aafje als gevolg van de digitalisering in de zorg. Vanuit deze implementatie heeft hij een proces ontworpen dat alle medewerkers voorziet van alle benodigde standaardautorisaties en middelen. Deze worden zoveel mogelijk automatisch toegekend met behulp van RPA. Robotisering biedt namelijk mooie kansen om het werk efficiënter, sneller, minder foutgevoelig en uitdagender te maken.

Alan Radford

Alan Radford

REGIONAL CTO bij ONE IDENTITY

Robert Byrne

Robert Byrne

Field Strategist bij One Identity

Interview: Distributed Privilege in a Distributed World

ALAN RADFORD, REGIONAL CTO, ONE IDENTITY

It is a given that we operate now in a distributed multi-cloud world. This has brought many advantages in terms of accessibility and agility but comes with an expanded attack surface and increased risk. Experience is showing that most security failures are due to flaws in configuration and access management rather than flaws in IT software or platforms. This session will be a practitioner-led discussion on how to address these problems using next-gen approaches to Privilege and  Governance.  The goal is to substantially mitigate risk and enhance breach resiliency.

Alex Voermans

Alex Voermans

Manager Technical Applications bij Stork

Interview: Stork’s IAM journey; het faciliteren van de beveiligde, remote, digitale werkplek

Alex Voermans | Manager Technical Applications | Stork Technical Services Holding B.V.

“Stork is al flink op weg in haar IAM journey, maar is ambitieus en wil de komende jaren optimaliseren. Tijdens dit interview gaat Paul van Liempt hierover in gesprek met Alex Voermans. Vragen die tijdens het gesprek de revue zullen passeren zijn onder andere:
Hoe kan IAM helpen bij het creëren van de beveiligde, remote, digitale werkplek? Hoe creëer ik 1 dashboard via welke alle medewerkers toegang krijgen tot de apps om hun werk te doen? Hoe ontlast ik de IT organisatie dmv het verlagen van het aantal IAM gerelateerde verzoeken? En welke rol spelen technologieën als Adaptive MFA, SSO, Lifecycle Management & Workflows hierin?”

Icoon-Heliview-TALKS

HELIVIEW ROUNDTABLE OVER UW VRAAGSTUKKEN

Gespreksleider van roundtable wordt z.s.m. bekend gemaakt!

Tijdens ieder online Heliview event organiseren we een live Heliview round table. En u heeft invloed op het onderwerp van dit digitale ronde tafelgesprek! Het thema wordt namelijk bepaald aan de hand van de vragen die u bij uw aanmelding aangeeft graag beantwoord te willen hebben. Samen met de programmacommissie nemen we deze vragen door en halen daar het meest aangehaalde onderwerp uit. De gespreksleider bereidt vervolgens drie stellingen voor waarover u tijdens de round table met vakgenoten in discussie kunt gaan.

Deze round table biedt een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere professionals uit uw vakgebied en met hen van gedachten te wisselen. De gespreksleider van de roundtable wordt z.s.m. bekend gemaakt.

Heliview Talks

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!