Onderzoeksrapport ‘Werkplek van de toekomst 2021’: welke IAM capabilities zijn key?

Afgelopen jaar heeft ons leven een andere wending genomen, en dat biedt zowel uitdagingen als kansen. We hebben geleerd om te gaan met intensieve agenda’s die worden gedomineerd door een marathon aan videovergaderingen en onze collega’s en klanten worden uitgenodigd in onze meest persoonlijke ruimtes. De wereldwijde verschuiving naar remote werken heeft de manier waarop we leven en werken veranderd, met langdurige gevolgen voor de toekomst.

De vraag is, wat betekent dit nu voor bedrijven? Hoe richt je je security – of nog specifieker – je IAM in?

Download nu ‘The New Workplace Report 2021’ en lees hoe een juiste inrichting van IAM daarin een key rol speelt

Ons laatste onderzoek, uitgevoerd in mei 2020, voorspelde dat we “nooit meer teruggaan naar normaal”. Een jaar later is deze voorspelling een feit. Ons nieuwe rapport bekijkt de effecten van de afgelopen veertien maanden op komend jaar en het jaar daarna vanuit een economisch, professioneel en cultureel perspectief.

Het doel van werkgevers is verschoven van het tijdelijk managen van een remote werkend team, naar het opbouwen van een sterke, op de werknemer gerichte werkervaring voor de toekomst. Deze uitdaging, in combinatie met onze bevindingen, luidt de komst van een nieuwe status quo in: we work wherever works is de nieuwe definitie van de werkplek.

Of het nieuwe werken nu ‘op afstand’, ‘hybride’, ‘flexibel’ of ‘dynamisch’ wordt genoemd: bedrijven die concurrerend willen blijven en de beste talenten willen aantrekken moeten de traditionele werkomgevingen opnieuw bekijken. Door de focus te verleggen naar het creëren van flexibiliteit, kunnen ze werknemers in staat stellen om hun meest productieve en succesvolle zelf te zijn, ongeacht waar ze zijn.

Uit ons onderzoek blijkt dat er vraag is naar de mogelijkheid om overal en op elk moment te kunnen werken. Voor zowel werkgevers als werknemers zijn er echter nog enkele hindernissen te overwinnen. Productiviteit blijft een punt van zorg, net als samenwerking. Bedrijven worstelen nog steeds met problemen op gebied van technologische voorzieningen en beveiliging, dat maakt het lastig om de werknemers op alle locaties te ondersteunen. Hierin worden de volgende zaken als te nemen hordes genoemd: Cloud Security, Digital Trust & IAM capabilities als Single Sign-On (SSO), Adaptive Multi-Factor Authenticatie (MFA) & Passwordless Authenticatie.

Download nu ‘The New Workplace Report 2021’ en lees hoe een juiste inrichting van IAM daarin een key rol speelt. speelt.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!