Nog steeds veel vragen over beheer van externe gebruikers

Online samenwerken is inmiddels de norm. Vrijwel nooit meer is een heel team, inclusief betrokken externen, op kantoor aanwezig. En we hebben gelukkig prachtige technieken om dat allemaal mogelijk te maken. Nog nooit was wereldwijd samenwerken met mensen van allerlei bedrijven zo makkelijk. Toch zijn er bij veel organisaties vragen over het beheer van externe gebruikers.

De populaire Microsoft cloud-omgeving leent zich bij uitstek voor het online samenwerken met externen. Om eindeloze e-mailstromen te voorkomen maken projectteams een Teams-omgeving aan en voegen de betrokken externen toe. Maar soms leidt dat tot een foutmelding. ‘Externen toevoegen is niet toegestaan’. Het uitnodigen van gastgebruikers loopt in veel organisaties via de servicedesk, waarbij de doorlooptijd wel een week kan zijn. Zo kun je een vliegende start van je project wel vergeten.

Wildgroei

Het omgekeerde gebeurt ook. Bij organisaties die gasttoegang niet strak genoeg in de hand houden, treedt wildgroei op die uiteindelijk kan leiden tot datalekken. Hoe houd je de regie? Hoe creëer je inzicht in gastaccounts en de resources waar deze toegang toe hebben? Hoe kun je dit op basis van beleid en regels automatiseren? En hoe zorg je dat je daarbij voldoet aan de AVG/GDPR?

Vrijheid en monitoring

Op het event Identity & Access Management presenteert Neal Bongers, securityspecialist bij Portiva, Microsoft Gold Partner op het gebied van security, zijn antwoorden op de belangrijkste vragen over identiteits- en toegangsmanagement op Microsoft-omgevingen. Portiva is de ontwikkelaar van Guest Hub, een oplossing die beheerders helpt om de lifecycle van gastgebruikers volledig te beheren. Met deze tool krijgen medewerkers veel vrijheid om externen uit te nodigen op hun omgeving, terwijl ze tegelijk regelmatig worden aangespoord om alle gasttoegang te reviewen en waar nodig bij te stellen. De IT-afdeling kan via Guest Hub zien welke gasttoegang er actief is en of ongeautoriseerde toegang gebruikt wordt om data in te zien of te veranderen.

Vragen en antwoorden

Veel vragen over toegangsmanagement op Microsoft-omgevingen worden beantwoord in dit whitepaper. Dit document laat duidelijk zien hoe Microsoft Identity & Access Management zich verhoudt tot de concurrentie, hoe cloudbeveiliging verschilt van ‘klassieke’ security, wat bedrijven kunnen doen om onveilig gedrag te signaleren en hoe effectief beveiligingsbeleid er uitziet.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!