Identity Governance & Administration gaat over eigenaarschap

Iets wat u als organisatie wilt weten is waarom medewerkers toegang hebben tot bepaalde documenten of systemen. Is deze toegang wenselijk en gewettigd? Hiermee treedt de term ‘governance’ op de voorgrond. Identity Governance & Administration gaat over eigenaarschap.

Het is essentieel om een balans te vinden tussen efficiency, controle en flexibiliteit. Binnen het veld van data security experts is niemand het oneens dat IGA van essentieel belang is. Desalniettemin, het opzetten van een gedegen IGA kan soms een uitdaging lijken.

Hoe pakt Erasmus MC dit aan?

Kees Jan Kolb, Information Manager IAM bij Erasmus MC, weet als geen ander wat het nut is van IGA. Hij houdt zich al zo’n 15 jaar bezig met het inregelen van de juiste toegang binnen complexe applicaties zoals een elektronisch patiëntendossier (EPD) en ERP.

‘Ik heb mij gespecialiseerd om met Identity Governance & Administration processen de bevoegdheden zo efficiënt mogelijk in te regelen.’ Daarmee helpt Kees Jan de business om dit o.b.v. een goed rollenmodel zoveel mogelijk te automatiseren. Benieuwd hoe hij dit toepast binnen het Erasmus MC?

Identity & Access Management 2021

Tijdens het Identity & Access Management event 2021 vertelt Kees Jan u graag meer over hoe uw organisatie een twee laags framework voor enterprise role management kan gebruiken. Wat kunt met het twee laags framework en waar legt u als proceseigenaar de grenzen?

Tijdens deze uitgebreide keynote komen onderwerpen als RBAC en ABAC in combinatie met een heldere workflow allemaal aan de orde. Dit allemaal om de toegang tot en bevoegdheden binnen een applicatie zo gebruikersvriendelijk mogelijk te kunnen uitreiken en intrekken.

Congresdag & aanvullend online event

Neem deel aan de congresdag op donderdag 14 oktober om uw IAM strategie verder te ontwikkelen! Daarnaast krijgt u automatisch toegang tot het aanvullende online event waar wij nog dieper in de materie zullen duiken!

Liever alleen online deelnemen? Dat is ook mogelijk! Het online event gaat één dag na de congresdag (15 oktober) van start. Kees Jan heeft tijdens het online event ook een interessante interactieve roundtable waar u in gesprek kunt gaan over uw ideeën of vragen.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!