Identity & Access Management

Identity & Access Management en de opkomst van Internet of Things!

Identity & Access Management (IAM) is een discipline met uitdagingen en is stevig aan het veranderen, omdat steeds meer organisaties van plan zijn om Internet of Things (IoT) in te zetten. Dit betekent dat apparaten in een organisatie via internet met elkaar verbonden zijn en gegevens uitwisselen. IoT brengt diverse security en privacy risico’s met zich mee. Om de internet verbonden apparaten op een veilige manier in de organisatie op te nemen, is het van belang dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang krijgen en dat de toegangsrechten worden beheerd via een centrale portal. Dit vraagt expertise op het gebied van Identity & Access Management (IAM) van functionarissen.

Identity & Access Management (IAM) is de parapluterm voor het beheer van gebruikers en hun toegangsrechten binnen een bedrijfsnetwerk. Door het juist inrichten van IAM kan een organisatie controle houden over wie inlogt en bewerkingen doet in o.m. systemen, applicaties en databases. Daarbij gaat het niet alleen om de identiteiten en autorisaties van de eigen medewerkers, maar ook om die van klanten, partners én IoT apparaten. Met een goed, gecentraliseerd, beheer van deze gebruikers worden uw beheerkosten sterk gereduceerd, voldoet u aan alle compliance regels, verhoogt u de productiviteit, bespaart u kosten, kunt u slagvaardig op elke verandering inspelen en – last but not least – verhoogt u uw informatiebeveiliging en -controle!

Wilt u graag een persoonlijk studieadvies, meer informatie over de IAM training of bent u op zoek naar een andere IT-opleiding, al dan niet in-company? Dan helpt IMF Academy u graag verder!

IMF Academy (onderdeel van International Management Forum) ontwikkelt en organiseert al 30 jaar actuele (post-)HBO opleidingen, certificerende trainingen en schriftelijke/online cursussen voor het bedrijfsleven of publieke sector. Naast een uitgebreid open rooster biedt IMF Academy tevens mogelijkheden voor (maatwerk) in-company opleidingen of praktijkgerichte coachingstrajecten. Het vakgebied IT Security Management behoort tot haar speerpunten.

Wilt u weten welke opleiding het beste bij uw ervaring, achtergrond en toekomstplannen past? Bel IMF dan voor een persoonlijk opleidingsadvies op +31 (0)40 246 02 20, of stuur een e-mail naar info@imf-online.com. Via de IMF website kunt u tevens vrijblijvend een uitgebreide opleidingsbrochure aanvragen.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!