Sleutel IAM

Een leven zonder wachtwoorden. Droom of werkelijkheid?

Wachtwoorden ter authenticatie stammen uit de begindagen van de IT, maar we komen tot de conclusie dat ze niet meer van deze tijd zijn. Onderzoek wijst uit dat maar liefst 81% van alle digitale inbraken gerelateerd zijn aan zwakke of gelekte wachtwoorden en dat 20% van de IT-kosten van organisaties worden gemaakt om eindgebruikers te helpen bij vergeten wachtwoorden.

Omgaan met wachtwoorden

Onze IAM partner SCCT zegt: “Eindgebruikers zouden voor hun dag-tot-dagwerkzaamheden niet met wachtwoorden hoeven omgaan.” In de sessie die zij tijdens het congres op 17 mei houden, tonen ze aan hoe zij organisaties helpen bij het verbannen van wachtwoorden. De uitdaging rondom cloud authenticatie hebben ze als industrie eerder getackeld met federatie. Nu neemt SCCT de volgende horde: veilig interactief aanmelden zonder gebruik te hoeven maken van het wachtwoord.

Kijken en luisteren

De sprekers kijken naar Windows Hello for Business, het Windows Hello Companion Device Framework en naar het nieuwe FIDO 2.0 Client-to-Authenticator Protocol. Ze gaan ver voorbij de standaard gezichtsherkenning waar veel organisaties zich op richten, namelijk richting authenticatie op basis van sterke versleuteling, open standaarden, Microsoft-technologieën en de Microsoft-cloud.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!