Cyberaanvallen een van de grootste bedrijfsrisico’s in 2021

Uw bedrijfsgegevens zijn kostbaar. Niet alleen voor uw bedrijf, maar ook voor criminelen. Het is dan ook funest wanneer deze gestolen worden of op straat komen te liggen. Eerder dit jaar werden er bij een cyberaanval al bedrijfsgegevens gestolen van Manutan en hackers proberen het constant!

Een cyberaanval behoort tegenwoordig tot een van de grootste bedrijfsrisico’s, waarvan de gevolgen rampzalig kunnen zijn. Dit houdt in de beveiliging van systemen en data een van de belangrijkste uitdagingen zijn in de IT. Een enkele kwetsbaarheid of lek kan al genoeg zijn om kwaadwillende toegang te verstrekken. Het toepassen van best practices is een belangrijke eerste stap. Denk hierbij aan training van medewerkers op verantwoord gebruik, data encryptie, het hebben van back-ups op een veilige locatie en beveiliging van cloud storage. Maar uiteraard zijn er veel meer bedreigingen waar u rekening mee moet houden.

Hackers zijn creatief en vinden constant nieuwe manieren om aan te vallen. Hierdoor is het voor veel bedrijven absoluut noodzakelijk om een specialist te hebben op het gebied van IT-security. Er zijn simpelweg te veel bedreigingen om dit over te laten aan een algemene IT’er als een van de vele taken.

IMF Academy

Uzelf of een van uw medewerkers op laten leiden tot een expert op het gebied van cyber security? Volg een van de korte trainingen van IMF Academy, bijvoorbeeld de 5-daagse training inclusief certificering voor Chief Information Security Officer (CISO). Hierin leert u de meest effectieve tools en strategieën om uw cruciale data te beschermen.

Of bekijk het eens van de andere kant, door te leren denken als een hacker! Met de 5-daagse training Certified Ethical Hacker – CEH v11 kruipt u in de huid van een cyber crimineel en leert u kwetsbaarheden op te sporen en aan te pakken! Daarnaast ontvangt u een internationaal erkend certificaat.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!