Hybrid IT Infrastructure

Terugblik praktijkdag 2019: Kijken met andere ogen

De opkomst van Cloud Technologie heeft de manier waarop we aankijken tegen zaken als innovatie, flexibiliteit en schaalbaarheid voorgoed veranderd. Cloud ontsluit mogelijkheden die in het verleden ondenkbaar waren. Tegelijkertijd ontstaat er een nieuwe realiteit waarbij zaken als integratie en latency een nieuwe uitdaging vormen. Om moderne Cloud Technologie goed te integreren met bestaande on-premise omgevingen is het nodig om traditionele denkwijzen overboord te gooien. Think Different!

Dat was precies het doel van de praktijkdag Hybrid IT Infrastructure op 8 mei in DeFabrique in Utrecht; met andere ogen kijken naar zaken als het inrichten van governance structuur binnen een hybride cloud omgeving, data integratie en security in de cloud.

Zo’n 80 vakgenoten troffen elkaar om ervaringen te delen en kennis op te doen over zaken als innovatie, flexibiliteit en schaalbaarheid van de IT infrastructuur. Met name de sessie van Cloud Architects Alliance werd zeer positief ontvangen. Tijdens deze sessie vertelde Bart Veldhuis hoe je de Cloud Maturity (volwassenheid in het omgaan met Cloud) binnen jouw eigen organisatie kunt meten; wat een goed niveau is voor jouw organisatie en hoe je daar dan vervolgens komt.

Save the date
20 mei 2020 staat de volgende editie van de praktijkdag Hybrid IT Infrastructure gepland. Deze dag is een must voor professionals die betrokken zijn bij het managen en orkestreren van Hybride IT omgevingen.

Interesse in de juridische kant
Deelnemers waren zeer enthousiast over de vele praktijkcases, mensen hebben in deze sessie concrete antwoorden gekregen op vooraf gestelde vragen, veel van deze vragen gingen over de juridische aspecten van clouddiensten. Arend Lagemaat en Richard Heijne den Bak van Mitopics gaven hier een sessie over. Aan bod kwam onder andere wat in een goed “cloudcontract” en SLA kan worden afgesproken en welke consequenties dit heeft voor het service management. Heeft u deze sessie gemist of heeft u interesse in verdieping op dit onderwerp? Heliview organiseert samen met Mitopics een viertal Contract en IT trainingen, waaronder “Opstellen en beoordelen van IT contracten” en “IT Outsourcing”.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!