Programma

Programma overzicht 2020

U bent van harte welkom op ons congres.
De deuren openen om  09:00 uur; na ontvangst en registratie trappen we de dag om 09:30 uur af met de officiële opening!

Bart M. Veldhuis

Bart M. Veldhuis

Cloud Architect en oprichter bij Cloud Architect Alliance

Opening door uw dagvoorzitter

Uw dagvoorzitter Bart Veldhuis heet u van harte welkom op het congres.

Cloud Architect
Milo Broekmans

Milo Broekmans

Senior Enterprise Architect bij Stedin

Een reis naar de cloud

Stedin streeft ernaar een wendbare en kosteneffectieve organisatie te worden om de energietransitie te kunnen faciliteren. Dit heeft geleid tot een cloud first strategie, waarvoor een ‘reisbureau’ is gezocht om deze reis naar de cloud te kunnen maken. Ondertussen zijn we anderhalf jaar onderweg en zijn we al een aardig eind opgeschoten. We zijn echter ook de nodige obstakels tegengekomen en hebben onze ambitieuze reisdoelen moeten bijstellen. In het reisverslag tot nu toe neem ik u mee in de ervaringen die zijn opgedaan, waarbij zowel de successen als de wat minder geslaagde kanten van de reis aan bod komen.

Stedin

Ochtendpauze met 1-op-1 gesprekken

Alwin Veen

Alwin Veen

System Engineer bij Lantech

Hybride omgeving: Waar staat mijn data, wat is het waard, waar zitten mijn risico’s en wat kost het?

Alwin Veen | System Engineer | Lantech

Veel organisaties hebben een cloud-strategie. De één deels, de andere een volledige cloud-strategie. Door de jaren heen hebben organisaties zeer veel data verzameld op hun IT-omgevingen. Deze data is soms vertrouwelijk, soms kritisch, soms ook helemaal niet. Minimaal 60 tot 70% van de data wordt niet (meer) gebruikt. Wel schuilen alle risico’s met betrekking tot het lekken, stelen en verliezen van deze data in deze set. Waarom zouden we deze data ook in de (dure) Cloudomgeving onderbrengen? Hoe komen we tot een goed plan en oplossing om te zorgen dat we in Hybride IT geen onnodige data hosten, met alle bijbehorende risico’s en kosten.

LanTech
Marwin Marcussen

Marwin Marcussen

EMEA Manager Sales Engineers bij Kaseya

Multi disciplinair te allen tijde

Marwin Marcussen | EMEA Manager Sales Engineers en Product Specialisten | Kaseya

IT afdelingen hebben steeds vaker de uitdaging om multi disciplinair te handelen over gebruikers vraagstukken, security en compliancy. Hoe zorg ik als IT afdeling als manager of als  Compliancy Officer dat dit makkelijk is en blijft binnen de continu veranderende markt en het IT landschap, met een consoliderende kosten effectieve oplossing.

logo Kaseya
Maik van der Gaag

Maik van der Gaag

Solution Architect | Trainer | MCT bij 3fifty

Governance: Het fundament voor cloudtransformatie

Maik van der Gaag | Solution Architect | Trainer | MCT | 3fifty

Governance is een belangrijk onderwerp wanneer je in de cloud wilt werken. Microsoft Azure heeft veel onderdelen die ervoor zorgen dat governance nageleeft wordt. Azure Policies is één van die onderdelen. Maik van der Gaag (3fifty) en Martin Mouton (TBI) leggen in deze presentatie uit hoe Azure Governance in theorie en in praktijk werkt.

fifty
Leon Gommans

Leon Gommans

Science Officer bij Air France KLM

Een Digitale Data Marktplaats voor AI development

Leon Gommans | Science Officer | Air France-KLM

Data vormt de brandstof voor AI-ontwikkeling. Vaak geldt, hoe meer data het leerproces voedt, hoe krachtiger een AI systeem wordt. Meerdere organisaties kunnen gezamenlijke voordelen zien als zij hiertoe hun data delen en daarbij erkennen dat deze voordelen niet individueel behaald kunnen worden. Uitgangspunt is dat organisaties zelf beslissen en controleren welke data wordt gedeeld met geselecteerde derden, waarbij zelfbeschikking toegang en gebruik bepaald. Aan de hand van dit principe bepalen digitale contracten, geregistreerd in een blockchain, hoe data gedeeld kan worden. Deze contracten sturen vervolgens een globaal gedistribueerde infrastructuur aan, waarmee data soevereiniteit en veiligheid kan worden gewaarborgd. Op deze wijze creëert een Digitale Data Marktplaats een plek waar partijen in concurrentie met elkaar AI systemen kunnen ontwikkelen op basis van data afkomstig van meerdere partijen.

AirFrance KLM

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!