‘Cloud-first’-strategie essentieel voor Stedin

Het gebruik van cloud software is de afgelopen jaren in een enorme stroomversnelling geraakt. Waren het eerst voornamelijk kleinere organisaties en minder bedrijfskritische systemen, nu is cloudadoptie gemeengoed geworden

en zoeken ook middelgrote en enterprise organisaties voor hun bedrijfsvoering naar cloudgebaseerde services. Een cloudgebaseerde optie voorkeur heeft boven een ‘traditionele’ oplossing.

De voordelen van een ‘cloud first’ strategie

Een cloud first strategie is voor veel bedrijven een belangrijke en slimme keuze, zeker omdat de digitale samenwerking voor de bedrijven steeds belangrijker wordt. Wat zijn nou die voordelen van een ‘cloud first’ strategie? Een van de meest voorkomende voordelen is de besparing op de IT kosten en de schaalbaarheid. Maar ook deze zaken behoren tot de voordelen:

  • Mobiliteit en flexibiliteit
  • Minder hardware nodig, kosten besparing
  • Grip op de IT kosten
  • Meer mogelijkheden
  • Controle op data
  • Software wordt up-to-date gehouden

Als netbeheerder in de Randstad is Stedin verantwoordelijk voor het transport van elektriciteit en gas naar circa 2 miljoen huishoudens en zakelijke klanten. Als gevolg van de energietransitie staat Stedin voor grote uitdagingen. Om hier goed op voorbereid te zijn, wil het bedrijf wendbaar en doelgericht met innovatie bezig zijn.

Stedin streeft ernaar een wendbare en kosteneffectieve organisatie te worden om de energietransitie te kunnen faciliteren. Dit heeft geleid tot een cloud first strategie, waarvoor een ‘reisbureau’ is gezocht om deze reis naar de cloud te kunnen maken. “Ondertussen zijn we anderhalf jaar onderweg en zijn we al een aardig eind opgeschoten. We zijn echter ook de nodige obstakels tegengekomen en hebben onze ambitieuze reisdoelen moeten bijstellen,” aldus Milo Broekmans, Senior Enterprise Architect bij Stedin.

Tijdens het congres Hybrid IT Infrastructure neem Milo u graag mee in de ervaringen die zijn opgedaan, waarbij zowel de successen als de wat minder geslaagde kanten van de reis aan bod komen.

 

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!