Cloud Maturity

De Hybrid Cloud; een mix van eigen infrastructuur en de cloud

De toenemende populariteit van de hybrid cloud

Wereldwijd zijn er veel verschillende IT-infrastructuren. Maar inmiddels is de hybride cloud het meest gebruikte model bij grote bedrijven. Een jaarlijks onderzoek van RightScale ‘State of the Cloud’ toont aan dat 81% van de respondenten een multi-cloud strategie voeren. Een meerderheid van maar liefst 51% kiest voor een hybrid cloud-omgeving. En het lijkt er nu op dat het daar niet bij blijft. Steeds meer organisaties realiseren zich hoe belangrijk een cloud-migratie is. Een ding is zeker; de hybrid cloud zal de komende jaren in populariteit stijgen.

Hoe zit een hybrid cloud in elkaar?

Een hybrid cloud is niets anders dan een publieke of private cloud waar bepaalde applicaties of workloads op staan. Andere onderdelen van de infrastructuur of applicaties blijven op de eigen servers draaien. In een hybride-cloud omgeving werken de online -en offline wereld perfect met elkaar samen. Steeds meer organisaties kiezen hiervoor omdat het veel voordelen met zich meebrengt.

– Flexibiliteit: bedrijven kunnen volledig zelf bepalen wat er op de cloud gaat staan. Hierdoor kan security gevoelige informatie op de servers blijven staan. Maar worden applicaties zoals Microsoft Office vaak naar de cloud verplaatst.

– Schaalbaarheid: met een hybrid-cloud omgeving is het mogelijk om pieken en dalen makkelijk op te vangen. De schaalbaarheid is namelijk enorm, dit komt voornamelijk doordat bedrijven alleen betalen voor wat ze gebruiken.

– Kosten besparen: uit onderzoek van IDG Research blijkt dat 24% van de managers hun IT-kosten zagen dalen als direct resultaat van hun hybride cloud-infrastructuur. Dit is bijvoorbeeld te verklaren door dalende onderhoudskosten als gevolg van het verhuizen van bepaalde applicaties en processen naar de cloud.

Er zijn meerdere voordelen te benoemen, maar een succesvolle hyrbride cloud-omgeving opzetten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. In de whitepaper van itweekly vind je 6 stappen om dat proces te vereenvoudigen. Deze whitepaper is hier te vinden.

 

Bron: itweekly

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!