Programma

Programma overzicht 2020

Rogier Egmond

Rogier Egmond

Customer Experience Owner bij Nationale Nederlanden

Opening door de dagvoorzitter

Rogier Egmond | Dagvoorzitter The Future IT Workspace

Nationale Nederlanden
Abe Boersma

Abe Boersma

Global Head Workplace Services bij Rabobank

Hoe Corona werken zoveel beter maakt

Abe Boersma | Global Head Workplace Services | Rabobank

De werkplekstrategie van Rabobank was cruciaal als medicijn tegen het corona virus. Maar nu is het corona virus een versneller voor de moderne manier van werken binnen de Rabobank. Dit verhaal vertelt de belangrijkste elementen van de strategie, de lessen learned tijdens de crisis en onze beste dromen over de toekomst

logo Rabobank
Robbert Coenmans

Robbert Coenmans

Promovendus bij Tilburg University

Het creëren van draagvlak onder gebruikers: best practices uit de zorg

Robbert Coenmans | Promovendus | Tilburg University

In zijn proefschrift heeft Robbert Coenmans uitgezocht hoe innovatieprocessen in de zorgpraktijk worden vormgegeven. Dat heeft geleid tot een aantal best practices. Een doorlopende uitdaging binnen de zorg, is dat zorgpersoneel vaak lastig mee te krijgen is met innovaties. Het is een kritische groep die weinig tijd over heeft. De oplossingen die binnen deze sector gevonden zijn om het draagvlak te vergroten, zijn waarschijnlijk van toepassing overal waar het lastig blijkt om gebruikers een innovatie te doen omarmen. In zijn keynote zal Robbert Coenmans deze oplossingen uiteen zetten.

Berry Haveman

Berry Haveman

Solutions Architect bij Liquidware

Het echte nieuwe werken begint in 2020

Berry Haveman | Solutions Architect | Liquidware

Het nieuwe werken was een aantal jaren geleden een veelgebruikte term. Echter pas sinds dit jaar weten we echt wat het nieuwe werken inhoudt. Veel mensen werken standaard vanuit huis of wisselen veel van werkplek. Op een laptop of op een virtuele desktop. Bedrijven moesten plots opschalen of uitwijken naar Cloud. Hoe kunnen we vandaag de dag een dergelijke transitie ongeschonden doorkomen, onze user experience blijvend monitoren en verbeteren en mogelijke bottlenecks blootleggen?

Liquidware
Nico Zieck

Nico Zieck

Director Technology & Solutions bij Liquit B.V.

De laatste digitale werkplek die je ooit hoeft te implementeren

Nico Zieck | Director Technology & Solutions | Liquit B.V.

Hoe kunt u als organisatie een naadloze transitie naar de cloud maken? Hoe kunt u verzekeren dat de eindgebruikers altijd en overal ongehinderd hun werk kunnen blijven doen?

Of uw organisatie nu bezig is met een overgang naar Windows Virtual Desktop of een moderne werkplek introduceert voor een intensievere en efficiëntere samenwerking, de ingebruikname heeft meestal behoorlijk wat voeten in de aarde.

In deze break-out sessie neemt Nico Zieck, Director of Technology & Solutions, u mee in de benadering van Liquit. Door de front-end los te koppelen van de backend voorkomt u verstoring voor de eindgebruikers. Liquit is daarmee uw laatste nieuwe, moderne werkplek. Nico laat wat recente scenario’s de revue passeren en behandelt een aantal regelmatig gemaakte fouten.

Liquit
Rijn Vogelaar

Rijn Vogelaar

Research Director bij Yorizon

Psychologische succesfactoren van de digitale werkplek

Rijn Vogelaar | Research Director | Yorizon

Bij het optimaliseren van IT op de werkplek wordt vooral gekeken naar de technische aspecten, maar eigenlijk gaat het steeds meer om een fusie van informatietechnologie met het menselijke brein. Om deze fusie goed te laten verlopen moeten we niet alleen kijken naar de technische kant, maar ook naar de psychologische aspecten. Hoe kunnen we psychologische kennis over ondermeer flow inzetten om een positieve vibe te creëren tussen mens en IT?

Joost van Lier

Joost van Lier

Senior Adviseur bij VKA

Organisaties zijn niet klaar voor een moderne werkplek!

Joost van Lier | Senior Adviseur | VKA

Als organisaties de werkplek vernieuwen kijken zij vaak naar de bestaande en in huis zijnde platformen en technieken. Maar organisaties stellen zich niet de vraag of deze platformen en technieken wel passen bij de veelal veranderde eisen van de gebruikers. Ook andere randvoorwaarden zijn vaak onvoldoende ingevuld. Tijdens deze sessie gaan we in op de voorwaarden die voor een moderne werkplek ingevuld moeten zijn en welke randvoorwaarden hierbij horen.

Anna Stienstra

Anna Stienstra

Online Moderator

Online moderator

Anna Stienstra

logo heliview talks
Anna Stienstra

Anna Stienstra

Online Moderator

Rijn Vogelaar

Rijn Vogelaar

Research Director bij Yorizon

Joost van Lier

Joost van Lier

Senior Adviseur bij VKA

Talkshow: De invloed van de intelligente lockdown op de digitale werkplek

Rijn Vogelaar | Research Director | Yorizon

Afgelopen maart moest Nederland massaal thuis aan het werk. Door COVID-19 zaten we ineens in het grootste thuiswerkexperiment dat we hadden kunnen bedenken. Maar welke invloed had deze massale omslag naar thuiswerken op de omgang met de digitale werkplek? Welke invloed had het bijvoorbeeld op de adoptie van tools of het werkgeluk van werknemers? En hoe gingen werkgevers met deze razendsnelle digitale transitie om?
Tijdens deze talkshow geven de tafelgasten vanuit verschillende oogpunten hun kijk op wat er is gebeurt en welke invloed dit heeft op de toekomst van de digitale werkplek.

logo heliview talks

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!