Programma

Nu online

Anna Stienstra

Anna Stienstra

Online Moderator

Presentator

Anna Stienstra

Tijdens het online programma van het Future IT Workspace congres zal journalist en interviewer Anna Stienstra in gesprek gaan met diverse experts en professionals op het gebied van hybride werken, IT leiderschap en organisatiecultuur, toekomstbestendige technologieën en digitale innovatie.

Robert Mekking

Robert Mekking

Consultant Extended Reality, GovXR

Interview: meta wat?

Robert Mekking, CONSULTANT EXTENDED REALITY, GOVXR

De Metaverse is overal in het nieuws. Lego bouwt een eigen metaverse, Snoop Dogg heeft er één en Facebook heeft zelfs haar naam veranderd in Meta. De verwachting is dat de Metaverse dezelfde impact gaat hebben als het internet in de jaren negentig. Maar wat is het nu eigenlijk? En wat kan het voor uw organisatie betekenen? Anna Stienstra en Robert Mekking gaat het gesprek er over aan.

Ilse Schapendonk

Ilse Schapendonk

Programmamanager Werken in Verbinding

Interview: Een nieuw 'digitaal huis'

Ilse Schapendonk, programmamanager Werken in Verbinding, Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg heeft een nieuw Stadhuis en een nieuw ‘digitaal huis’ in de vorm van moderne ICT-voorzieningen. Daarmee kan de gemeente beter samenwerken met inwoners, ondernemers, partners en collega’s en zijn ze dichtbij in de straten en buurten. Het is voor een inwoner bijvoorbeeld makkelijker om thuis aan de keukentafel een gesprek te voeren dan naar het stadhuis te moeten komen voor een afspraak.

Op kantoor organiseert men zich flexibel om de opgaven heen, met de collega’s die daarbij nodig zijn. Het resultaat: soepeler het werk uitvoeren en de sociale impact in de stad vergroten. Anna Stienstra en Ilse Schapendonk gaan het gesprek aan.

Joost van Lier

Joost van Lier

Senior Adviseur bij VKA

Interview: hybride werken iets anders dan thuiswerken

Joost van Lier | Senior Adviseur | VKA

Hybride werken, iets anders dan thuiswerken Tijdens dit interview gaan Anna Stienstra en Joost van Lier in gesprek over de grootste misvatting rondom hybride werken: hybride werken is toch hetzelfde als thuiswerken?

“Maar hybride werken is veel meer dan alleen thuis of op de werkplek werken. Hybride werken hangt af van welk type werk gedaan moet worden, waar dat gedaan wordt en welke afspraken we met elkaar maken.” aldus Joost van Lier. Anna Stienstra gaat het gesprek met hem aan.

VKA
Raymond Cordes

Raymond Cordes

Senior Strategic Accountmanager

Martijn van Willigen

Martijn van Willigen

Digital Workplace Strategist, Citrix

Desiree Hoving

Desiree Hoving

Gespreksleider

Roundtable: De transformatie naar hybride werkplek

Raymond Cordes, Sr. Strategic Accountmanager, PQR & Martijn van Willigen, Digital Workspace Strategist, Citrix & Desiree van Hoven, Gespreksleider

De werkplek is getransformeerd tot een hybride werkplek met resources uit de cloud. Wat is er in de praktijk nodig om dit te implementeren, te beheren en ervoor te zorgen dat elke gebruiker hier prettig meewerkt? In deze roundtable praten de experts van Citrix en PQR met u over deze vragen. Deze interactieve sessie is toegankelijk voor ongeveer 10 tot 12 deelnemers waarin iedereen wordt gevraagd om actief deel te nemen aan het gesprek door ervaringen en uitdagingen te delen om zo van elkaar te leren.

Ralph Oei

Ralph Oei

Specialist Digital Workspace, Coolblue

Roundtable: Betrokken tussen 2 bureaus

Ralph Oei, programmacommissielid, The Future IT Workspace

Hybride werken is een blijvertje. Geen file of vertraagde trein, je eigen tijd inrichten, meer gedaan krijgen. Maar hoe blijf je betrokken bij de zaak als je daar niet (vaak) meer bent? En hoe behoud je de band met je collega’s én je bedrijf? Deel je ervaringen en ontdek hoe anderen het nieuwe werken werkbaar maken.

In deze tijden, waarin netwerken erg lastig is, biedt deze roundtable, onder leiding van Ralph Oei, programmacommissielid van The Future IT Workspace en tevens Specialist Digital Workspace bij  Coolblue, een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere professionals uit uw vakgebied en met hen van gedachten te wisselen.

Ontvangst & registratie

Rogier Egmond

Rogier Egmond

Consultant Digital Employee Experience bij SHV Energy

Opening door de dagvoorzitter

Rogier Egmond | Dagvoorzitter The Future IT Workspace

Patrick Kaak

Patrick Kaak

Technical Architect, Ivanti

Is workspace management zoals we het kennen, nog steeds relevant?

Patrick Kaak, Technical Architect, Ivanti

Is Workspace Management nog steeds relevant in de huidige wereld waarbij iedereen overal kan werken, zoals thuis, in de trein, op het strand, op kantoor en zelfs vanuit de (cloud) rimboe? Of moeten we workspace management opnieuw definiëren? In deze sessie gaan we in op de relevantie van workspace management in de huidige (digitale) wereld. Wij kijken naar de wereld vroeger, nu en in de toekomst en hoe workspace management zijn eigen grenzen verlegd en gaat verleggen.

Edwin Braam

Edwin Braam

Regional Sales Manager Benelux, Lakeside

How Technology Leaders Can Enable Digital Employees to Thrive in a Hybrid World

Edwin Braam, Regional Sales Manager Benelux, Lakeside Software

In today’s hybrid working model, more than ever employees depend on technology to get their work done. Unfortunately, current tools have not been built for the modern working environment. Research and actual workplace experience overwhelmingly prove a major gap exists between the level of digital experience needed to be most productive and the sub-optimal one most employees are actually having. This session will address why such digital friction is occurring and potential solutions.

Ochtendpauze met 1-op-1 gesprekken

Netwerkplein

Rogier Egmond

Rogier Egmond

Consultant Digital Employee Experience bij SHV Energy

Interactieve sessie

Rogier Egmond, Consultant Digital Employee Experience, SHV Energy

In deze sessie komt u op een leuke, informele, snelle en spontane manier in contact met vakgenoten en experts. U kunt rechtstreeks putten uit de kennis en ervaring van andere organisaties. Dat levert concrete tips op die u direct kunt toepassen.

Sándor Incze

Sándor Incze

CISO bij CM.com

Cybersecurity in een hybride wereld

SÁNDOR Incze, CISO, CM

Hybride werknemers stellen nieuwe eisen als het gaat om een mobiele werkplek. Voor bedrijven is het belangrijk om een balans te vinden tussen flexibiliteit, vrijheid en personalisatie die hybride medewerkers zoeken, zonder concessies te doen op het gebied van security. Het motto van Sándor: Zorg dat je je basis op orde hebt. Het klinkt simpel maar is het ook? In deze sessie geeft Sándor Incze een kijkje in de security keuken van CM.com

Andreas van Wingerden

Andreas van Wingerden

Solutions Architect bij Liquidware

The future is already here - It's just not evenly distributed

Andreas van Wingerden | Solutions Architect | Liquidware

Werken vanuit huis, onderweg of op locatie, we willen altijd en overal online en aan het werk zijn. Fysiek, virtueel, Cloud, DaaS, SaaS, IaaS; leveranciers beloven gouden bergen, maar de praktijk wijst uit dat ‘one size fits all’ niet bestaat. Het is juist de personalisatie die belangrijk is. Onze gedachtegang: creëer een flexibele omgeving waarin u uzelf niet klem zet met één specifieke oplossing, maar waarin kosten, beheersbaarheid, flexibiliteit en veiligheid het uitgangspunt zijn. In deze sessie vertellen we hoe u dit kunt bereiken.

Liquidware
Hendrik Ambrosius

Hendrik Ambrosius

Senior PreSales Consultant, Matrix42

Simplify and accelerate the management of hybrid workspaces

Hendrik Ambrosius | Senior PreSales consultant | Matrix42

Learn in this session how IT organizations can simplify the management of hybrid workspaces enabling them to:

  • Accelerate complex onboarding by workflow driven self-services
  • Automatically provision a high diversity of devices and software from anywhere
  • Update time consuming inventory and CMDB maintenance in real time
  • Reduce data silos and costly interfaces
  • Automate the end-to-end security and device lifecycle
Matrix42

Lunchpauze met 1-op-1 gesprekken

Netwerkplein

Ilse Schapendonk

Ilse Schapendonk

Programmamanager Werken in Verbinding

Hybride werken bij de gemeente Tilburg

Ilse Schapendonk | Programmamanager Werken in Verbinding | Gemeente Tilburg

Werken in Verbinding is het programma van de gemeente Tilburg dat gaat over een moderne digitale werkomgeving voor circa 3000 medewerkers alsmede de begeleiding van de medewerkers, zodat zij in staat zijn om te werken vanuit die visie. Ilse Schapendonk verantwoordelijk voor het programma Werken in Verbinding neemt je mee in ontwikkeling en uitvoering van het programma. Vanuit de invalshoeken organisatiecultuur, IT technologie en innovatie deelt zij haar ervaringen en lessons learned. Ilse is genomineerd voor WorkPlace Manager of the Year 2022!

Joost van Lier

Joost van Lier

Senior Adviseur bij VKA

Hybride werken is meer dan techniek!

Joost van Lier | Senior Adviseur | VKA

Het inrichten van een Future IT Workspace vraagt om de juiste keuze en combinatie van fysieke omgevingen, cultuur & afspraken en techniek & IV-platformen. We zien nu dat organisaties het hybride werken gaan omarmen, tegelijkertijd is dan maar de vraag of alle facetten om dit te ondersteunen door de organisatie gerealiseerd zijn. In deze sessie gaan we in op de verschillende thema’s die een organisatie moet invullen om een echte Future IT Workspace te realiseren. Maar we nemen ook een kijkje naar de verdere toekomst, en staan dan stil bij ideeën rondom Virtual Reality en de Metaverse.

VKA
Huib Dijkstra

Huib Dijkstra

Solutions Engineer Cybersecurity, Crowdstrike

Cybersecurity en werkplek

Huib Dijkstra, Solutions Engineer Cybersecurity, Crowdstrike & Egen van Zeeland van DesktopToWork

Digitale dreiging is aan de orde van de dag. De werkplek van DesktopToWork is bestand tegen de meest moderne aanvallen. Maar wat zijn moderne aanvallen, wat is de dreiging hiervan en hoe werkt de bescherming van de werkplek? In deze partnersessie gaan Egen van Zeeland van DesktopToWork en Huib Dijkstra van Crowdstrike in op deze vragen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

#Werkplekstrategie #Security

Annemieke Matyas

Annemieke Matyas

Business Consultant,Ctac

De keuzes en kansen rondom hybride werken

Annemieke Matyas, Business Consultant, Ctac

In deze presentatie bespreken we de strategische keuzes en mogelijkheden die gepaard gaan met hybride werken. Een breed scala aan onderwerpen komen voorbij, onder meer:

  • Hoe werf en behoud je self-motivated entrepreneurial thinkers?
  • Welke afspraken maak je over beschikbaarheid en werktijden?
  • Het nieuwe kantoor als social hub
  • De technologie om het meeste uit hybride werken te halen
  • Slimmer werken gericht op output in plaats van uren

#Werkplek portaal / platform #Werkplek strategie #Workspace analytics

Ruben van der Zwan

Ruben van der Zwan

CTO bij Sentia

Modern of tevreden? Stel prioriteiten

Ruben van der Zwan, CTO, Sentia

Als het gaat om ‘de moderne werkplek’ vliegen begrippen als virtual desktop, single sign-on, applicatie landschap, multi-factor, geo-context, zero trust, legacy apps en endpoint management je om de oren. Maar waar gaat het bij de moderne werkplek nu echt om? In deze break-out sessie legt Ruben van der Zwan, CTO bij service provider Sentia, uit hoe hij aankijkt tegen de relatie tussen technologie, randvoorwaarden en gebruikersbeleving. “Technisch hebben wij overal een oplossing voor. Maar wat is echt relevant? En hoe weten we zeker dat medewerkers een optimale digitale ervaring krijgen waarmee hun werk wordt ondersteund? Aan de hand van een case laat ik zien welke aspecten van de moderne werkplek volgens ons prioriteit zouden moeten krijgen en hoe je grip houdt op de digitale ervaring.

Middagpauze met 1-op-1 gesprekken

Netwerkplein

Jeroen van Genuchten

Jeroen van Genuchten

Global Product owner Robotics

The future workspace: maken robots en algoritmes ons overbodig?

Jeroen van Genuchten | Global Product Owner Robotics | ING

Welke toekomstscenario’s en nieuwe technologieën gaan invloed hebben op de werkende mens? ING laat tijdens deze presentatie aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe RPA en AI op globale schaal worden toegepast om processen en data management structureel te verbeteren. Deze presentatie laat zien hoe de werkplek en werkvloer verandert en wat dit voor de mens betekent.

Robert Mekking

Robert Mekking

Consultant Extended Reality, GovXR

Samenwerken in de Metaverse

Robert Mekking, Consultant Extended Reality, GovXR

Door de Coronacrisis zijn we massaal online gaan samenwerken. Nu het stof neerdaalt, blijkt een derde van de Nederlanders digitaal samenwerken definitief te hebben omarmd. Toch is vergaderen en samenwerken achter een scherm verre van optimaal; we missen veel onbewuste informatie die we oppikken in de werkelijkheid. Met de komst van de Metaverse, waarin we elkaar in Virtual Reality kunnen ontmoeten, komen de voordelen van elkaar fysiek ontmoeten én digitaal werken samen: Transporteer jezelf vanachter eigen keukentafel naar de virtuele vergaderruimte en ontmoet je collega’s in volle 3D glorie. Zie hun gebaren en gezichtsuitdrukking, loop rond en werk samen aan projecten in Virtual Reality! Heliview organiseert samen met GovXR en VR Owl een ronde tafel waarin de deelnemers van VR experts Robert Mekking en Tim Nijland de laatste stand van zaken rond de Metaverse horen, met elkaar in gesprek gaan over de kansen en mogelijkheden én worden samen ondergedompeld in een echte VR meeting om te ervaren waar al het enthousiasme over de Metaverse vandaan komt!

Rijn Vogelaar

Rijn Vogelaar

Research Director bij Yorizon

Van techno stress naar workflow

Rijn Vogelaar, Research Director, Yorizon

Bij het optimaliseren van IT op de werkplek wordt vooral gekeken naar de technische aspecten, maar eigenlijk gaat het steeds meer om een fusie van informatietechnologie met het menselijke brein. Om deze fusie goed te laten verlopen moeten we niet alleen kijken naar de technische kant, maar ook naar de psychologische aspecten. Hoe kunnen we psychologische kennis over ondermeer flow inzetten om een positieve vibe te creëren tussen mens en IT?

Borrel op het netwerkplein

Tickets

Bezoek het congres gratis

Bekijk online sessies, neem deel aan roundtables, kom in contact met vakgenoten en blijf op de hoogte van de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen!

Future IT Workspace is speciaal ontwikkeld voor professionals die (mede)verantwoordelijk zijn voor het hybride van hun eigen organisatie en op de hoogte willen blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

Kijk nu online video’s of meld u aan voor één van de online roundtables over hybride werken en de werkplek van de toekomst.

Meld u gratis aan

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!