Cloud Technologie: Cloud 9 of boze donderwolk?

Het was een enorme schok voor veel werkgevers en IT-medewerkers: het moment dat opeens al het werk online, vanuit huis gedaan moest worden. Velen waren hier niet op voorbereid en moesten razendsnel op zoek naar een nieuwe oplossing voor dit probleem.

Een van dergelijke oplossingen is het gebruik van de cloud. Het lijkt een logische en goede oplossing om te zorgen dat heel uw bedrijf vanuit huis toch door kan blijven werken. Bij het implementeren hiervan hebben verreweg de meeste bedrijven de nadruk gelegd op het technologische aspect van het thuiswerken. Maar dit zorgt juist weer voor nieuwe problemen!

Nieuwe technologieën

Het doorvoeren van cloud technologie verlegt vaak het probleem van de IT-afdeling naar managers en werknemers. Zo hebben veel (vooral oudere) werknemers moeite met het begrijpen, gebruiken en uiteindelijk omarmen van nieuwe technologie. Dit effect wordt uiteraard alleen nog maar versterkt, omdat zij nu thuis zitten en niet zomaar even naar het kantoor van een collega kunnen lopen voor advies.

Hoe gaat uw organisatie hiermee om?  Aan managers en HR de taak om ervoor te zorgen dat het personeel de nieuwe technologie en situatie. Dit wordt uiteraard bemoeilijkt door het feit dat dit op afstand moet gebeuren. Daarnaast kan het enorm lastig zijn voor managers om een hecht team op te bouwen wanneer medewerkers elkaar maar amper op kantoor zien. Dus terwijl nieuwe technologie nieuwe kansen biedt, levert het ook nieuwe uitdagingen op.

IMF Academy

Zijn u en uw managers opgewassen tegen deze nieuwe uitdagingen? Wellicht is het goed om te investeren in beter leiderschap! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schriftelijke cursus Coachend Leidinggeven. In deze cursus van onze mediapartner IMF Academy leert u (of uw personeel) de verschillende coachingsvormen en -instrumenten kennen en gebruiken om zo het beste te halen uit al uw personeel! Of ga voor de eveneens schriftelijke cursus Strategisch Human Resource Management. Hierin wordt dieper ingegaan op het optimaal inzetten van human resources en dit vertalen naar harde cijfers zodat u aan kunt tonen hoe uw beleid bedraagt aan het rendement van uw onderneming. Gun uzelf een bredere basis in een snel veranderende wereld!

Weten waar uw kansen liggen op het gebied van leiderschap, IT of cyber security? Neem geheel vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies. Bel naar +31 (0)40 246 02 20 of mail IMF Academy.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!