Future IT

Is Bring Your Own Device het succes van The Future IT Workspace?

Steeds meer werknemers maken gebruik van devices die zij persoonlijk aan hebben geschaft. Dit is voortgekomen uit de ”consumerizatin of IT” waarbij consumententechnologie voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt. De voornaamste drijfveer hiervoor is dat werknemers beter uit de voeten kunnen met hun eigen apparatuur. Maar hoe zit het hierbij met zaken zoals security en onderhoud?

Voordelen

Het grootste voordeel van Bring Your Own Device (BYOD) is dat er een aanzienlijke toename in productiviteit plaatsvindt, omdat de gebruiker beter bekend is met het apparaat. Daarnaast kan er veel bespaard worden op de kosten van hardware binnen de organisatie, omdat bedrijven niet verplicht zijn om de apparatuur te bekostigen. Ook is er minder ondersteuning nodig, omdat de gebruiker al erg bekend is met het stuurprogramma. En tot slot schiet ook de tevredenheid van de gebruikers omhoog.

Uitdagingen

Maar Bring Your Own Device brengt niet alleen voordelen met zich mee. Er moet ook zeker kritisch gekeken worden naar de valkuilen om deze te kunnen tackelen. De grootste uitdagingen bevinden zich vooral op het vlak van security. Het aansluiten van privé apparaten op het bedrijfsnetwerk brengt een aantal beveiligingsrisico’s met zich mee. Denk hierbij aan virussen, bedrijfsgevoelige informatie, privacy en diefstal.

Shadow IT

Voor sommige bedrijven wegen de nadelen van Bring Your Own Device zwaarder dan de voordelen. Maar valt deze trend nog langer te negeren? Vaak resulteert het niet toestaan van BYOD in Shadow IT. Dit betekent dat werknemers alsnog devices en systemen gebruiken zonder goedkeuring en supervisie van de IT afdeling. Hoewel Shadow IT al lang bestaat is dit de laatste jaren sterk in opkomst door de introductie van Cloud computing.

The Future IT Workspace congres

Op 12 november vindt het congres The Future IT Workspace plaats in Utrecht. Tijdens dit strategisch congres kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen met vakgenoten en experts. Het belooft een dag vol nieuwe inspiratie, hoogstaande discussies en uiteraard plezier te worden. We zien u graag terug op het congres. Meld u snel kosteloos* aan!

*Deelname is kosteloos voor eindgebruikers.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!