Future IT

Brick, Bytes & Behaviour: het nieuwe werken van de toekomst.

Het werken op kantoor kent binnen veel bedrijven een vast stramien. Van vaste begin- en eindtijden, tot standaard laptops, desktops, telefoons en een vergaderruimte. Deze vaste indeling wordt bepaald door een select aantal personen binnen de organisatie en wordt niet vaak herzien. Maar past dit nog wel in een wereld waarin technologieën zich steeds sneller opvolgen en er meer ruimte lijkt te zijn voor persoonlijke voorkeuren?

Veranderende wereld

In de afgelopen 5 jaar heeft er een groei van maar liefst 300.000 mensen plaatsgevonden die het kantoor wel eens verruilen voor de eigen woning of een andere locatie als werkplek. De ‘traditionele’ manier van werken wordt steeds vaker verruild voor flexibiliteit. We houden conference calls waardoor we niet meer in dezelfde vergaderruimte hoeven te zitten. We werken in de Cloud waardoor we vanaf iedere gewenste locatie dezelfde werkzaamheden uit kunnen voeren. En we willen steeds meer input over de systemen waar we mee werken. Hiermee hebben we al kennis gemaakt met de nieuwe manier van werken.

Bricks, Bytes & Behaviour

Het nieuwe werken van de toekomst heeft niet langer alleen te maken met de systemen waar we mee werken, maar over de combinatie van Bricks, Bytes & Behaviour.

Bricks: een huisvesting die ingericht is op het flexibele werken en fungeert als een ontmoetingsplek

Bytes: het gebruik van nieuwe technologie die de eindgebruikers in staat stelt om plaatsonafhankelijk goed met elkaar samen te kunnen werken.

Behaviour: de cultuuromslag die omarmd moet worden door eindgebruikers om het nieuwe werken mogelijk te maken.

Behaviour blijft achter

De transitie naar een The Future IT Workspace heeft een grote impact op een organisatie en op de bestaande werkprocessen. Echter wordt er vaak veel aandacht besteedt aan Bricks en Bytes, waarbij er maar weinig aandacht is voor Behaviour. Zonder specifieke aandacht voor de behoefte en het gedrag van de eindgebruiker is een verandertraject gedoemd te mislukken.

Hoe pak je dit aan?

Tijdens de derde editie van The Future IT Workspace congres vertelt Feddo Biekart hoe ze hier binnen Schiphol mee om gaan. Aan de hand van verschillende stappen die zij hebben genomen geeft hij een toelichting op de reis die zij hebben gemaakt. Welke middelen bieden zij en hoe willen zij dat collega’s werken samenwerken? Wees erbij op 12 november in Utrecht en ontdek het antwoord hierop! Schrijf u direct in

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!