Beveiliging digitale werkplekken nog lang niet altijd future-proof!

Even rustig testen of op kleine schaal experimenteren was er vorig jaar niet bij. Door de pandemie werden veel bedrijven gedwongen om in één keer te zorgen voor thuiswerkoplossingen voor al het personeel. Om onnodig omzetverlies te vermijden is dit vaak in een sneltreinvaart doorgevoerd, maar wat zijn nu eigenlijk de gevolgen van deze verandering voor uw onderneming?

De kans is groot dat er afgelopen jaar in de haast om alle medewerkers ook thuis van de juiste gegevens en applicaties te voorzien ook een achterdeur opengezet is voor criminelen. Op kantoor zijn de nodig voorzorgsmaatregelen getroffen om systemen, gegevens en databases te beschermen tegen hackers. Maar weet u eigenlijk hoe dit zit met de (persoonlijke) computers van werknemers en de manier waarop zij bij hun gegevens komen?

Kwetsbaarheden

Door het gebruik van eigen apparatuur en digitale werkplekken zijn er nieuwe kwetsbaarheden ontstaan, onder anderen op het gebied van online identiteiten en toegang. Vergeleken met uw centrale servers is een laptop van een medewerker makkelijk te hacken of kan een cyber crimineel phishing gebruiken om aan de inloggegevens van een collega te komen. Eenmaal binnen kunnen zij dan aan kostbare bedrijfsinformatie komen!

Zeker nu is het cruciaal om up-to-date te blijven met de nieuwste kwetsbaarheden en methodes die hackers gebruiken. Het zal u verbazen op hoeveel manieren een hacker te werk kan gaan en tegen hoe weinig bedreigingen u volledig beschermd bent! Zeker nu digitale werkplekken, thuiswerken en cloud technologie de norm worden.

IMF Academy

Als u uw kennis up-to-date wilt houden en uw vaardigheden wilt verbeteren, dan zijn de korte opleidingen van onze mediapartner IMF Academy dé oplossing! Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze splinternieuwe opleiding CISO: cyber security strateeg bij uitstek. In deze actuele 4-daagse opleiding leert u onder andere hoe u risicoanalyses uitvoert en deze vertaalt naar concrete maatregelen. U krijgt alle kennis die u nodig heeft om een strategie te ontwikkelen om alle cyberrisico’s binnen uw organisatie te beheersen en deze strategie uit te voeren.

Of kruip zelf in de huid van een hacker! Leer denken als een hacker om een hacker te verslaan in onze populaire training Certified Ethical Hacker – CEH v11! Hierin leert u de gehele denk- en werkwijze van hackers kennen zodat u deze kennis kunt gebruiken om uw systemen en netwerken te beveiligen. Dit is niet alleen een geweldige training om doelgericht actie te ondernemen, maar u ontvangt tevens het officiële CEH certificaat van EC-Council wanneer u slaagt voor het examen!

Meer informatie over deze opleidingen of een geheel vrijblijvend adviesgesprek om te ontdekken wat voor u de volgende stap is? Bel ons op +31 (0)40 246 02 20 of neem per e-mail met IMF Academy contact op.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!