terugblik fleet management

Terugblik Fleet Mobility Live 2019

De 17e editie van het Fleet Mobility Live event, is na een uitstapje van 3 jaar Van Nelle Fabriek, weer terug in Nieuwegein. Het Nieuwegein Business Center was op 21 mei dé ontmoetingsplek voor iedereen die verantwoordelijk is voor zakelijke mobiliteit.

Het event voor uw mobiliteitstransitie

Meer dan ooit te voren is de wereld van een mobiliteitsmanager in beweging. Verduurzaming van mobiliteit is een thema waar geen enkele organisatie om heen kan. Maar hoe richt u dat nou precies in? Welke keuzes maakt u in de als maar groter wordende mobiliteitsmix? En misschien nog wel belangrijker, hoe zorgt u dat uw medewerkers hun gedragspatronen doorbreken en andere, meer duurzame keuzes gaan maken?

Praktijkervaringen

Het antwoord op deze vragen was te vinden in het uitgebreide programma. Met vooral een groot aantal inspirerende praktijkvoorbeelden van; VodafoneZiggo, a.s.r., Volksbank, Stedin, Eneco en Rijkswaterstaat boden antwoorden op vragen rondom; elektrificeren, het stimuleren van fietsen, gedragsverandering, de inzet van mobiliteitsbudgetten en het creëren van draagvlak binnen organisaties op alle niveaus.

Kennisdelen

Behalve een uitgebreid programma bood het event ook ruime gelegenheid om te netwerken, in sommige gevallen een spontane ontmoeting op de beursvloer. Maar vaak ook door deel te nemen aan de Mobility Café Round Table, waar deelnemers met vakgenoten ervaringen uit konden wisselen of tijdens de Fleetclub van 100, waar in een besloten setting op het gemak genetwerkt kon worden. Maar ook tijdens de 1-op-1 afspraken die deelnemers konden inplannen met de verschillende aanwezige leveranciers. Dit bleek voor veel deelnemers een zeer efficiënte manier te zijn om advies in te winnen rondom één van hun uitdagingen.

HR manager

De rol van de HR manager bij mobiliteit blijft jaarlijks groeien en steeds meer HR managers weten Fleet Mobility Live dan ook te vinden als een plek waar zij waardevolle informatie kunnen vinden. Met twee specifiek op deze doelgroep gerichte Round Tables bood het event een plek om juist van een HR perspectief het onderwerp mobiliteit te belichten en ervaringen met gelijkgestemde uit te wisselen.

Toekomst

De mobiliteitsindustrie zal ook de komende jaren flink in beweging blijven. Of het nu om voertuigen gaat die steeds meer autonoom zullen gaan rijden of om de grote belofte dat we op termijn allemaal gebruik gaan maken van Mobility as a Service oplossingen, de mobiliteitsmanager heeft meer dan ooit het roer in handen om zijn organisatie de juiste kant op te sturen. Met de afsluitende keynotes van Carlo van de Weijer (TU/e), Steven Nelemans (CEO, Amber) en Lex Hoefsloot (CEO, Lightyear) deed het event een goede poging om alle bezoekers geïnspireerd naar huis te sturen.

Klik hier om de foto’s van afgelopen editie te bekijken.

Wilt u er komend jaar ook bij zijn, de 18e editie van het Fleet Mobility Live zal op 12 mei wederom in het NBC in Nieuwegein plaatsvinden, tot dan!

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!