Over Fleet Mobility Live

Hét event voor uw mobiliteitstransitie

Zakelijke mobiliteit is enorm in beweging. Verantwoordelijkheden verschuiven, verduurzaming blijft een onverminderd aandachtspunts en het thema mobiliteit  krijgt steeds meer een strategische positie binnen de organisatie.

Hoe reduceren we onze CO2-footprint, flexibiliseren we onze mobiliteitsmix en hoe draagt mobiliteit bij aan aantrekkelijk werkgeverschap? Antwoord op deze en andere vragen krijgt u op 7 december 2021.

Door middel van een dag vol waardevolle praktijkvoorbeelden, inspirerende inzichten en netwerkmogelijkheden biedt Fleet Mobility Live u alle handvatten om uw mobiliteitstransitie in- of voort te zetten!

doelgroep

Bent u verantwoordelijk voor en/of betrokken bij mobiliteit, waaronder fleetmanagement binnen uw organisatie, dan nodigen wij u van harte uit om aanwezig te zijn tijdens Fleet Mobility Live.

Fleet Mobility Live is gericht op functies als:
Fleet & mobiliteitsmanagers, Operations & Facilitymanagers, Finance & controlmanagers, HR managers, Inkoop- & contractmanagers, MVO & CSR managers.

Heeft u een andere functie, maar bent u wel nauw betrokken bij beslissingen over eventuele aanschaf van producten en/of diensten op het gebied van mobiliteit? Meld u dan ook aan. Op basis van de voorwaarden beoordelen wij of u in aanmerking komt voor een kosteloos toegangsbewijs.

icon-verduurzaming

Verduurzaming van mobiliteit

De elektrificering zet door en brengt vele uitdagingen met zich mee. De vraag is vaak groter dan het aanbod. Hoe gaat u om met uw laad- en parkeerbeleid? Welke oplossingen biedt u voor flexibel werken om onnodig reizen te voorkomen? Hoe benut u uw mobiliteits assets nog beter? Welke invloed heeft de nieuwe fiscale impuls op gebied van EV en welke nieuwe technologieën gaan uw mobiliteitsbeleid nog duurzamer maken? Biedt u uw medewerkers een E-bike aan voor de laatste kilometers? Welke best practices zijn bekend en welke toepassingen zijn interessant voor uw organisatie?

icon-mobiliteitsmix

flexibilisering?

Voorheen was het vanzelfsprekend dat je een reiskostenvergoeding of een auto van de zaak had. Inmiddels zijn hier heel veel modaliteiten bijgekomen. Wat is de efficiëntste manier om van A naar B te reizen? Hoe bewust is uw medewerker van de mogelijkheden en hoe biedt u deze aan? En hoe flexibiliseert u de medewerkers zelf? MaaS, gedrag, multimodaliteit en stuurinformatie zijn een greep uit de onderwerpen die centraal staan in dit thema.

icon-gedragsverandering

Aantrekkelijk werkgeverschap

Leaseauto’s, een OV-abonnement en km-vergoeding leken lange tijd de enige mobiliteitsopties voor werkgevers aan hun medewerkers. Die tijden zijn voorbij. Deelconcepten (auto, fiets, scooter en zelfs deeltaxi) worden steeds vaker toegepast door werkgevers. Daarnaast nemen ook de mogelijkheden van vergoedingsoplossingen voor werkgevers toe: mobiliteitsbudgetten, geautomatiseerd pay-per-use, track and pay (automatische km-vergoeding o.b.v. locatieregistratie). Kortom steeds meer werkgevers begrijpen dat een goed mobiliteitsbeleid kansen biedt. Wat betekent aantrekkelijk werkgeverschap in combinatie met mobiliteit? En hoe stemt u uw beleid af op de wensen van uw medewerkers?

icon-autonoom

Technologie

Uit onderzoek van PBL/CPB blijkt dat mobiliteit met 25% tot 50% gaat groeien in 2050. De grenzen van onze huidige infrastructuur worden snel bereikt. Met meer asfalt lossen we het groeiende mobiliteitsprobleem niet op. Het is daarom hoog tijd om opgedane kennis op het gebied van slimme technologie realtime te testen en daarna snel te implementeren. Data speelt een essentiële rol; we kunnen uit data verkregen inzicht in reisgedrag gebruiken om betere keuzes te maken, zoals reizen met een andere modaliteit of op een ander tijdstip dan we aanvankelijk van plan waren.

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!