Programma

Programma overzicht 2020

Ontvangst en registratie

Roland Koopman

Roland Koopman

Financieel Journalist en presentator bij RTL Z

Opening

Opening door de dagvoorzitter

logo rtl z
Hans Hodes

Hans Hodes

Product owner Billing KPN Business Market

E-facturatie vermindert administratieve overhead

Hans Hodes | Product owner Billing | KPN Business Market

Facturen ontvangen, verwerken, controleren en betalen zorgt voor administratieve overhead in de relatie tussen koper (ontvanger) en verkoper (verzender). Dit kost geld, tijd en energie. Hoe verminderen we de overhead? De oplossing is simpel, e-facturatie!

Net als in het verkeer is het van belang dat we het eens zijn over weggebruik en -gedrag. Dan stroomt het verkeer goed door, zijn de kosten voor de verkeersdeelnemer laag en voorkomen we ongelukken.

Doel van deze keynote is om te delen wat ons daarin helpt in plaats van dat het ons belemmert:

  • Gebruik van standaardberichten en -processen, PEPPOL-based en NL-CIUS
  • Voorkomen van ‘misbruik’ en bedrijfspecifiek gebruik van de standaard
  • Supply-Chain-Management systemen ook naar ‘standaard helpen’

Automatische detectie is handig maar niet heilig.

Dolf Kars

Dolf Kars

CEO bij Storecove

Sonja Thissen

Sonja Thissen

Business Technology Consultant bij Eneco

Rick van Nispen

Rick van Nispen

Managing Director bij Pimm Solutions

De eenvoud van aansluiten

Dolf Kars | CEO | Storecove i.s.m. Eneco & Pimm Solutions

Deze Keynote geeft een verhelderend beeld van het gemak van het aansluiten op het Peppol netwerk. Spijker uw kennis bij over de stand van zaken en het wereldwijde bereik via Peppol. U krijgt  de verschillende methoden van implementeren uiteengezet. Storecove werd als eerste accesspoint in de wereld  gecertificeerd door de  autoriteiten in alle vier de Peppol territoria: Europa, Nieuw Zeeland, Australië en Singapore. Grote adverteerders als Eneco en Pimm Solutions vertellen over hun overwegingen om aan te sluiten, hoe het aansluitproces verliep en wat zij nu als direct voordeel ervaren.

logo factuurcongres

Ochtendpauze met 1-op-1 gesprekken

Florence Plomp

Florence Plomp

Projectmanager e-facturatie bij Universiteit Utrecht

Het verloop van een e-facturatie traject. Van Quick & Dirty naar duurzaam

Florence Plomp | Projectmanager E-facturatie | Universiteit van Utrecht

De Universiteit Utrecht was eind 2018 nog niet ver met het realiseren van haar wettelijke verplichting om per april 2019 e-facturen te kunnen ontvangen. Het project dat volgde had als doel: de deadline halen. Daarna groeide het besef dat e-facturatie het Administratief Service Centrum veel werk zou kunnen besparen. Inmiddels kan de UU ook e-facturen verzenden vanuit haar SAP systeem en is een duurzame inrichting opgeleverd waarbij een connectie is gelegd tussen het UU Integratie Platform en de Peppol Service Bus van eVerbinding. Leveranciers en klanten worden actief benaderd om over te gaan op e-facturatie. Graag deel ik onze lessons learned.

Joris Bongertman

Joris Bongertman

Manager Accounts Payable bij AS Watson

Van uitgaande papieren factuur, naar een digitale self service oplossing

Patrick Sinderdinck | Team Lead Projects Finance & Joris Bongertman | Manager Accounts Payable & Receivable | AS Watson

Als AS Watson versturen wij jaarlijks meer dan 40.000 facturen namen Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris XL. Hier wilden wij van af, maar hoe en wat was nou echt de meeste gewenste oplossing?

AS Watson (moederbedrijf Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris XL) verstuurt jaarlijks ruim 40.000 facturen naar haar toe-leveranciers van deze BU’s die gevestigd zijn in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Deze break-out gaat over de weg die wij bewandeld hebben om van een papieren factuur naar een XML/PDF factuur te komen middels een Supplier Portal. Wat waren onze uitdagingen? Welke obstakels kwamen we tegen?

Marcel van Wensem

Marcel van Wensem

Sales & Marketing Director bij eVerbinding

Verzenden en ontvangen van e-facturen. Waar begin je? Best practices voor een vliegende start!

Marcel van Wensem | Sales & Marketing Director | eVerbinding

Wat was voor Stedin de trigger om vijf(!) jaar geleden het verzenden van e-facturen via een open netwerk (PEPPOL) te omarmen? Waarom zet Zorginstituut Nederland (ZINL) in op het ontvangen en verwerken van 100% e-facturen per 31-12-2020? En hoe zorgen ze ervoor dat hun leveranciers daarin mee gaan? Marcel van Wensem geeft met deze twee praktijkcases een inzicht in strategische beslissingen en de operationele gevolgen voor de diverse afdelingen binnen de organisatie.

partner factuurcongres
Bianca de Graaf

Bianca de Graaf

Teamleider Financiële Administratie bij KVK

Uitdagingen KVK bij onboarding leveranciers

Bianca de Graaf | Kamer van Koophandel

De missie van de Kamer van Koophandel is om het leven van ondernemers makkelijker te maken met informatie en het leveren van een positieve bijdrage aan het ondernemersklimaat in Nederland. Een snelle betaling van facturen maakt daar zeker onderdeel van uit!

Maar hoe krijg je leveranciers zover dat zij ook daadwerkelijk overgaan tot het sturen van e-facturen? Tijdens deze presentatie vertelt deze enthousiaste en gedreven finance professional hoe KVK dit gedaan heeft en welke uitdagingen zij, zowel in- als extern, tegen zijn gekomen.

Lunchpauze met 1-op-1 gesprekken

Done Savas

Done Savas

Functioneel Beheer SAP bij Attero

Wat zijn de ervaringen met het inrichten van e-facturen in SAP

Done Savas | Functioneel beheer SAP| Attero

Wat komt erbij kijken om e-factureren als verzender te embedden? Wat zijn de ervaringen met het inrichten van e-facturen in SAP (vooral business perspectief)? Het faciliteren van verschillende factuurscenario’s.

Michael Riviera

Michael Riviera

CTO bij Storecove

De eenvoud van de API

Michael Riviera | CTO | Storecove i.s.m. ProActive

We zullen kijken naar een aantal aspecten dat mede bepaalt of een API eenvoudig genoemd kan worden, zoals de surface area, authenticatie en TTFHW (Time To First Hello World). Daarnaast zullen we een kort programmeer uitstapje maken om in een paar minuten vanaf nul een factuur via Peppol te verzenden.

logo factuurcongres
Glenn Vandamme

Glenn Vandamme

Digitaal strateeg bij Finplex

Sven Cornelis

Sven Cornelis

Digitaal strateeg bij Finplex

Hoe kan de ondernemer er voor zorgen dat zijn factuur zo efficient mogelijk verwerkt wordt?

Glenn Vandamme & Sven Cornelis | Digitaal strategen| Finplex

Glenn en Sven nemen jullie mee op de ervaringen die bedrijven én accountants in België hebben op hun weg naar de digitale factuur. Hoe kan de ondernemer er voor zorgen dat zijn factuur zo efficient mogelijk verwerkt wordt?

We hebben gekozen om een verhaal te vertellen rond de use cases in België. Hierbij belichten we enerzijds de kant van de accountancy sector die ondertussen vragende partij is voor de echte e-invoice, anderzijds belichten we welke stappen er al gezet zijn op dit domein. Aan de hand van use cases belichten we deze situatie en plukken we er enkele manieren van werken uit in afwachting van de echte e-invoice.

Aangeboden door ELO

Rowdy Reijans

Rowdy Reijans

Sales Consultant bij BCT

Ward Heller

Ward Heller

Functioneel Consultant bij BCT

Doc Recognizer

Rowdy Reijans | Sales Consultant & Ward Heller | Functioneel Consultant | BCT

Wij nemen u graag mee in de totstandkoming van Doc Recognizer, hierbij wordt de focus gelegd op het ontzorgen van de finance professional. Wij illustreren dit verhaal aan de hand van een aantal praktijkcases en een live demo.

Een nieuwe aanpak van factuurherkenning waarbij op basis van standaardvelden een herkenning van 100% gegarandeerd kan worden. Wij nodigen u uit om een aantal eigen facturen mee te nemen zodat wij dit live aan u kunnen demonstreren.

Pieter Joosten

Pieter Joosten

RPA-booster bij Brainwaver

RPA is coming…..Robots At Your Service bij e-facturatie

Pieter Joosten | RPA-booster | Brainwaver

RPA wekt veel enthousiasme en terecht. Ze nemen standaard, repeterend werk uit handen van mensen waarmee de processnelheid factor 15 omhoog kan, een proces vaker kan draaien èn medewerkers in staat stellen leuker werk te doen dan het over typen van data. In deze workshop krijg je kort en krachtig een RPA-update en 5 Manieren waarop Robots het resultaat van e-facturatie vergroot.

Christian van Geel

Christian van Geel

VP Sales & Marketing bij Dynatos

The Smart Channel Solution to accelerate digital transformation

Christian van Geel | VP Sales & Marketing | Dynatos

Hedendaags staat Digitale transformatie bij financiële afdelingen hoog op de to-do-list. Maar hoe haakt u aan? Welke softwareoplossing versnelt de transformatie, hoe toegankelijk en gebruiksvriendelijk is deze software en welke binnenkomende en uitgaande documenten kunt u digitaal verwerken? Vragen waar zowel bedrijven die aan het begin staan van de digitale transformatie als bedrijven die bezig zijn om de digitalisering te optimaliseren, antwoord op willen hebben. Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens de sessie ‘’Smart Channel Solution to accelerate digital transformation’’ van Dynatos.

Gerard Hofman

Gerard Hofman

Directeur KC Nederland

De technologische oplossingen zijn er….. de praktijk is weerbarstiger

Gerard Hofman | Directeur | KC Nederland

De druk om facturen digitaal aan te leveren is technisch geen enkel probleem meer. Maar zolang applicaties niet de mogelijk hebben om direct files te importeren en automatisch te valideren zal er een markt blijven om facturen op de traditionele wijze te scannen, herkennen en te boeken.

Onze nieuwste RDR herkenning creëert alleen bestanden waarmee bedrijfsprocessen gevoed kunnen worden. Voorbeeld: het aanmaken van orderregels, het matchen van bestellingen met orderbevestigingen en het aanleveren van factuur gegevens op regelniveau

logo factuurcongres
Edwin Gabriëls

Edwin Gabriëls

Senior Presales Specialist bij SAP Concur

Vergeet uw medewerkers niet tijdens uw digital transformation journey

Edwin Gabriels | Senior Presales Specialist | SAP Concur

Organisaties stuiten op vele uitdagingen om te voldoen aan de wensen c.q. eisen van hun klanten. We zijn druk bezig met; het veiligstellen van kritieke informatie; de reis naar de Cloud en het verzorgen van excellente klant ervaringen. Helaas wordt een grote groep over het hoofd gezien, namelijk de medewerkers!

Te vaak lukt het organisaties niet om de broodnodige upgrades van interne processen/ systemen succesvol door te voeren. Met veel energie wordt begonnen aan een verbeteringsproject, echter te vaak leidt het gebruik van het nieuwe proces/ systeem niet tot de gewenste verbeteringen. Daarentegen zouden organisaties huidige processen/ systemen moeten vervangen door medewerker gerichte systemen, dit geldt met name voor systemen die kosten managen. Je wilt als organisatie de medewerker in de “driver seat” zetten, omdat dit resulteert in hogere productiviteit en verantwoordelijkheid van medewerkers t.b.v. kosten management, waarbij tevens user experience en datamanagement positief beïnvloed worden.

logo factuurcongres
Arjan Sloot

Arjan Sloot

Country Manager Benelux bij TIE Kinetix

Erwin Wulterkens

Erwin Wulterkens

e-Procurement & e-Invoicing Specialist bij TIE Kinetix

De volgende stappen rondom e-facturatie voor de overheid én het bedrijfsleven

Arjan Sloot | Country Manager Benelux & Erwin Wulterkens | e-Procurement & e-invoicing specialist | TIE Kinetix

Sinds een jaar zijn Nederlandse overheidsinstanties en aanbestedende diensten verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen én verwerken. Hoe staat het er nu voor?Zijn overheidsinstanties tevreden met de voortgang van het digitaliseringsproject? Of is er nog verdere winst te behalen? En heeft de verplichting ook een impact gehad op de adoptie van e-facturatie onder het bedrijfsleven?

Erwin Wulterkens (ervaringsdeskundige e-facturatie) en Arjan Sloot (Country Manager Benelux – TIE Kinetix) bespreken graag met u wat overheidsinstanties en bedrijven verder kunnen doen om van e-facturatie een succes te maken.

Arjan en Erwin hebben veel ervaring en diepgaande kennis over e-factureren en e-procurement. Ze weten uit eerste hand wat wel en niet werkt en delen dit graag tijdens deze expert break-out sessie.

logo factuurcongres
Jaap Jan Nienhuis

Jaap Jan Nienhuis

E-procurement expert bij TradeInterop

Blauwdruk voor het succesvol managen van uw e-facturatie traject

Jaap Jan Nienhuis | E-procurement expert | Tradeinterop

E-factureren is meer dan een technische implementatie. Het is ook een verandermanagement project, waarbij u te maken krijgt met belangrijke interne stakeholders (inkoop, finance en ICT), externe stakeholders (leveranciers) en in veel gevallen uw softwareleverancier.

Tijdens deze sessie deelt Jaap Jan Nienhuis een blauwdruk voor een succesvol e-facturatie traject, gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Daarbij licht hij aan de hand van concrete voorbeelden toe, hoe u samen met uw stakeholders de voordelen van e-facturatie optimaal kunt benutten.

logo facturcongres
Maarten Pronk

Maarten Pronk

Expert Manager Purchase-to-Pay - FMS bij TriFinance

David Busby

David Busby

Expert Manager-Financial Management Services bij TriFinance

De route vervolgen: succesvol van A naar B.

David Busby | Expert Manager Order-to-Cash & Maarten Pronk | Expert Manager Purchase-to-Pay | TriFinance Nederland

Tijdens de voorgaande editie van het factuurcongres hebben wij u geholpen bij het vaststellen van de route naar uw optimale factureringsproces. De ervaring leert dat deze reis altijd diverse hobbels en valkuilen kent. Hoe krijgt u de uitgaande en binnenkomende factuurstroom daadwerkelijk digitaal?

In deze interactieve sessie neemt TriFinance – Financial Management Services u mee aan de hand van twee praktijkcases met concrete tips & tricks hoe je op korte termijn vruchten kunt plukken van e-factureren.”

logo trifinance
Dimitry Borgstijn

Dimitry Borgstijn

Director Business Development bij Order2Cash

Uw uitgaande factuur centraal in het Order-to-Cash proces: Realiseer de wettelijke eisen van uw wereldwijde debiteuren en overheden!

Dimitry Borgstijn | Director Business Development | Order2Cash

Order2Cash is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het opmaken en afleveren van elektronische facturen in meer dan 150 landen. Haar (Saas) software maakt het mogelijk om de factuur centraal te stellen in uw order-to-cash proces en zodoende (volledig automatisch) te communiceren met elke afdeling, klant en conform de nieuwe wet & regelgeving.

Wilt u weten hoe gemakkelijk deze software te activeren is? Wilt u weten hoe onze wereldwijde klanten conform elke eis, wet & regelgeving en taal haar elektronische factuur afleveren? Wilt u weten hoe de factuur geïntegreerd is met al uw afdelingen, klanten en partners? Wilt u weten hoe onze klanten haar dispuutmanagement hebben geautomatiseerd zonder communicatiehiaten?

Kom dan naar de sessie van Order2Cash en verrijk uw kennis.

Middagpauze met 1-op-1 gesprekken

Roland Koopman

Roland Koopman

Financieel Journalist en presentator bij RTL Z

Talkshow: E-facturatie verplichten ja of nee?

Roland Koopman | Financieel journalist en presentator | RTLZ

Tijdens deze talkshow zal er in een ‘Wereld draait door’ setting onder leiding van Ronald Koopman gediscussieerd worden over het verplicht stellen van e-facturatie. De tafelgasten nemen je mee in diverse stellingen en standpunten. Schroom niet om als aanwezige, deel te nemen aan de discussie!

logo rtl z
Ton Abelen

Ton Abelen

Futurist, Auteur nieuwe technologie & Artificial Intelligence

The Power of Artificial Intelligence

Ton Abelen | Professioneel Spreker | Futurist | Auteur en Management Consultant nieuwe technologie & Artificial Intelligence

Artificial Intelligence is een game changer, maar wordt maar zelden ingezet waar AI nou net zo goed in is. Dat is niet zo vreemd, want wij mensen hebben sinds de uitvinding van de computer alleen maar geleerd bestaande zaken steeds te optimaliseren. Processen verzinnen en die verbeteren, meer was er ook niet mogelijk. En denken buiten bestaande kaders wordt lang niet altijd gewaardeerd, laten we maar gewoon doen zoals we altijd doen, dan lopen we ook geen risico. Ton neemt je mee in de wereld van AI en laat je zien hoe dit jouw toekomst gaat beïnvloeden en hoe deze eruit komt te zien. Het mooie hieraan is dat ook invoice processing niet alleen veel efficiënter gaat worden, maar ook veel meer waarde op kan gaan leveren voor de gehele organisatie.

Hans Hodes

Hans Hodes

Product owner Billing KPN Business Market

E-Facturering kan Administrative overhead verlagen

Hans Hodes | Product owner Billing KPN Business Market| KPN

Facturen ontvangen, verwerken, controleren en betalen is een bouns administratieve overhead in de relatie tussen verkoper en koper. Deze overhead kost geld, tijd en energie. Kunst is deze te verlagen en E-Facturering draagt daar aan bij.

Net als in het verkeer is het van belang dat we het eens zijn over weggebruik en gedrag. Dan stroomt het verkeer goed door en zijn de kosten voor verzender en ontvanger laag en voorkomen we ongelukken.

Doel van deze presentatie is om te delen wat ons helpt en belemmert daarin:

  • Gebruik van standaardberichten en -processen, Peppol-based en NL-CIUS
  • Voorkomen van “misbruik” en bedrijfspecifiek gebruik van de standaard
  • Supply-Chain-Management systemen ook naar standaard helpen
  • Automatische detectie is handig maar niet heilig
Dolf Kars

Dolf Kars

CEO bij Storecove

De eenvoud van aansluiten

Dolf Kars | CEO | Storecove i.s.m. Eneco & Pimm Solutions

Deze Keynote geeft een verhelderend beeld van het gemak van het aansluiten op het Peppol netwerk. Spijker uw kennis bij over de stand van zaken en het wereldwijde bereik via Peppol. U krijgt  de verschillende methoden van implementeren uiteengezet. Storecove werd als eerste accesspoint in de wereld  gecertificeerd door de  autoriteiten in alle vier de Peppol territoria: Europa, Nieuw Zeeland, Australië en Singapore. Grote adverteerders als Eneco en Pimm Solutions vertellen over hun overwegingen om aan te sluiten, hoe het aansluitproces verliep en wat zij nu als direct voordeel ervaren.

logo factuurcongres
Ton Abelen

Ton Abelen

Futurist, Auteur nieuwe technologie & Artificial Intelligence

The Power of Artificial Intelligence

Ton Abelen | Professioneel Spreker | Futurist | Auteur en Management Consultant nieuwe technologie & Artificial Intelligence

Artificial Intelligence is een game changer, maar wordt maar zelden ingezet waar AI nou net zo goed in is. Dat is niet zo vreemd, want wij mensen hebben sinds de uitvinding van de computer alleen maar geleerd bestaande zaken steeds te optimaliseren. Processen verzinnen en die verbeteren, meer was er ook niet mogelijk. En denken buiten bestaande kaders wordt lang niet altijd gewaardeerd, laten we maar gewoon doen zoals we altijd doen, dan lopen we ook geen risico. Ton neemt je mee in de wereld van AI en laat je zien hoe dit jouw toekomst gaat beïnvloeden en hoe deze eruit komt te zien. Het mooie hieraan is dat ook invoice processing niet alleen veel efficiënter gaat worden, maar ook veel meer waarde op kan gaan leveren voor de gehele organisatie.

Michael Riviera

Michael Riviera

CTO bij Storecove

De eenvoud van de API

Michael Riviera | CTO | Storecove i.s.m. ProActive

We zullen kijken naar een aantal aspecten dat mede bepaalt of een API eenvoudig genoemd kan worden, zoals de surface area, authenticatie en TTFHW (Time To First Hello World). Daarnaast zullen we een kort programmeer uitstapje maken om in een paar minuten vanaf nul een factuur via Peppol te verzenden.

logo factuurcongres
Glenn Vandamme

Glenn Vandamme

Digitaal strateeg bij Finplex

Sven Cornelis

Sven Cornelis

Digitaal strateeg bij Finplex

Hoe kan de ondernemer er voor zorgen dat zijn factuur zo efficient mogelijk verwerkt wordt?

Glenn Vandamme & Sven Cornelis | Digitaal strategen| Finplex

Glenn en Sven nemen jullie mee op de ervaringen die bedrijven én accountants in België hebben op hun weg naar de digitale factuur. Hoe kan de ondernemer er voor zorgen dat zijn factuur zo efficient mogelijk verwerkt wordt?

We hebben gekozen om een verhaal te vertellen rond de use cases in België. Hierbij belichten we enerzijds de kant van de accountancy sector die ondertussen vragende partij is voor de echte e-invoice, anderzijds belichten we welke stappen er al gezet zijn op dit domein. Aan de hand van use cases belichten we deze situatie en plukken we er enkele manieren van werken uit in afwachting van de echte e-invoice.

Aangeboden door ELO

Rowdy Reijans

Rowdy Reijans

Sales Consultant bij BCT

Ward Heller

Ward Heller

Functioneel Consultant bij BCT

Doc Recognizer

Rowdy Reijans | Sales Consultant & Ward Heller | Functioneel Consultant | BCT

Wij nemen u graag mee in de totstandkoming van Doc Recognizer, hierbij wordt de focus gelegd op het ontzorgen van de finance professional. Wij illustreren dit verhaal aan de hand van een aantal praktijkcases en een live demo.

Een nieuwe aanpak van factuurherkenning waarbij op basis van standaardvelden een herkenning van 100% gegarandeerd kan worden. Wij nodigen u uit om een aantal eigen facturen mee te nemen zodat wij dit live aan u kunnen demonstreren.

Pieter Joosten

Pieter Joosten

RPA-booster bij Brainwaver

RPA is coming…..Robots At Your Service bij e-facturatie

Pieter Joosten | RPA-booster | Brainwaver

RPA wekt veel enthousiasme en terecht. Ze nemen standaard, repeterend werk uit handen van mensen waarmee de processnelheid factor 15 omhoog kan, een proces vaker kan draaien èn medewerkers in staat stellen leuker werk te doen dan het over typen van data. In deze workshop krijg je kort en krachtig een RPA-update en 5 Manieren waarop Robots het resultaat van e-facturatie vergroot.

Christian van Geel

Christian van Geel

VP Sales & Marketing bij Dynatos

The Smart Channel Solution to accelerate digital transformation

Christian van Geel | VP Sales & Marketing | Dynatos

Hedendaags staat Digitale transformatie bij financiële afdelingen hoog op de to-do-list. Maar hoe haakt u aan? Welke softwareoplossing versnelt de transformatie, hoe toegankelijk en gebruiksvriendelijk is deze software en welke binnenkomende en uitgaande documenten kunt u digitaal verwerken? Vragen waar zowel bedrijven die aan het begin staan van de digitale transformatie als bedrijven die bezig zijn om de digitalisering te optimaliseren, antwoord op willen hebben. Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens de sessie ‘’Smart Channel Solution to accelerate digital transformation’’ van Dynatos.

Gerard Hofman

Gerard Hofman

Directeur KC Nederland

De technologische oplossingen zijn er….. de praktijk is weerbarstiger

Gerard Hofman | Directeur | KC Nederland

De druk om facturen digitaal aan te leveren is technisch geen enkel probleem meer. Maar zolang applicaties niet de mogelijk hebben om direct files te importeren en automatisch te valideren zal er een markt blijven om facturen op de traditionele wijze te scannen, herkennen en te boeken.

Onze nieuwste RDR herkenning creëert alleen bestanden waarmee bedrijfsprocessen gevoed kunnen worden. Voorbeeld: het aanmaken van orderregels, het matchen van bestellingen met orderbevestigingen en het aanleveren van factuur gegevens op regelniveau

logo factuurcongres
Edwin Gabriëls

Edwin Gabriëls

Senior Presales Specialist bij SAP Concur

Vergeet uw medewerkers niet tijdens uw digital transformation journey

Edwin Gabriels | Senior Presales Specialist | SAP Concur

Organisaties stuiten op vele uitdagingen om te voldoen aan de wensen c.q. eisen van hun klanten. We zijn druk bezig met; het veiligstellen van kritieke informatie; de reis naar de Cloud en het verzorgen van excellente klant ervaringen. Helaas wordt een grote groep over het hoofd gezien, namelijk de medewerkers!

Te vaak lukt het organisaties niet om de broodnodige upgrades van interne processen/ systemen succesvol door te voeren. Met veel energie wordt begonnen aan een verbeteringsproject, echter te vaak leidt het gebruik van het nieuwe proces/ systeem niet tot de gewenste verbeteringen. Daarentegen zouden organisaties huidige processen/ systemen moeten vervangen door medewerker gerichte systemen, dit geldt met name voor systemen die kosten managen. Je wilt als organisatie de medewerker in de “driver seat” zetten, omdat dit resulteert in hogere productiviteit en verantwoordelijkheid van medewerkers t.b.v. kosten management, waarbij tevens user experience en datamanagement positief beïnvloed worden.

logo factuurcongres
Jaap Jan Nienhuis

Jaap Jan Nienhuis

E-procurement expert bij TradeInterop

Blauwdruk voor het succesvol managen van uw e-facturatie traject

Jaap Jan Nienhuis | E-procurement expert | Tradeinterop

E-factureren is meer dan een technische implementatie. Het is ook een verandermanagement project, waarbij u te maken krijgt met belangrijke interne stakeholders (inkoop, finance en ICT), externe stakeholders (leveranciers) en in veel gevallen uw softwareleverancier.

Tijdens deze sessie deelt Jaap Jan Nienhuis een blauwdruk voor een succesvol e-facturatie traject, gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Daarbij licht hij aan de hand van concrete voorbeelden toe, hoe u samen met uw stakeholders de voordelen van e-facturatie optimaal kunt benutten.

logo facturcongres
Arjan Sloot

Arjan Sloot

Country Manager Benelux bij TIE Kinetix

Erwin Wulterkens

Erwin Wulterkens

e-Procurement & e-Invoicing Specialist bij TIE Kinetix

De volgende stappen rondom e-facturatie voor de overheid én het bedrijfsleven

Arjan Sloot | Country Manager Benelux & Erwin Wulterkens | e-Procurement & e-invoicing specialist | TIE Kinetix

Sinds een jaar zijn Nederlandse overheidsinstanties en aanbestedende diensten verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen én verwerken. Hoe staat het er nu voor?Zijn overheidsinstanties tevreden met de voortgang van het digitaliseringsproject? Of is er nog verdere winst te behalen? En heeft de verplichting ook een impact gehad op de adoptie van e-facturatie onder het bedrijfsleven?

Erwin Wulterkens (ervaringsdeskundige e-facturatie) en Arjan Sloot (Country Manager Benelux – TIE Kinetix) bespreken graag met u wat overheidsinstanties en bedrijven verder kunnen doen om van e-facturatie een succes te maken.

Arjan en Erwin hebben veel ervaring en diepgaande kennis over e-factureren en e-procurement. Ze weten uit eerste hand wat wel en niet werkt en delen dit graag tijdens deze expert break-out sessie.

logo factuurcongres
Maarten Pronk

Maarten Pronk

Expert Manager Purchase-to-Pay - FMS bij TriFinance

David Busby

David Busby

Expert Manager-Financial Management Services bij TriFinance

De route vervolgen: succesvol van A naar B.

David Busby | Expert Manager Order-to-Cash & Maarten Pronk | Expert Manager Purchase-to-Pay | TriFinance Nederland

Tijdens de voorgaande editie van het factuurcongres hebben wij u geholpen bij het vaststellen van de route naar uw optimale factureringsproces. De ervaring leert dat deze reis altijd diverse hobbels en valkuilen kent. Hoe krijgt u de uitgaande en binnenkomende factuurstroom daadwerkelijk digitaal?

In deze interactieve sessie neemt TriFinance – Financial Management Services u mee aan de hand van twee praktijkcases met concrete tips & tricks hoe je op korte termijn vruchten kunt plukken van e-factureren.”

logo trifinance
Dimitry Borgstijn

Dimitry Borgstijn

Director Business Development bij Order2Cash

Uw uitgaande factuur centraal in het Order-to-Cash proces: Realiseer de wettelijke eisen van uw wereldwijde debiteuren en overheden!

Dimitry Borgstijn| Director Business Development | Order2Cash

Order2Cash is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het opmaken en afleveren van elektronische facturen in meer dan 150 landen. Haar (Saas) software maakt het mogelijk om de factuur centraal te stellen in uw order-to-cash proces en zodoende (volledig automatisch) te communiceren met elke afdeling, klant en conform de nieuwe wet & regelgeving.

Wilt u weten hoe gemakkelijk deze software te activeren is? Wilt u weten hoe onze wereldwijde klanten conform elke eis, wet & regelgeving en taal haar elektronische factuur afleveren? Wilt u weten hoe de factuur geïntegreerd is met al uw afdelingen, klanten en partners? Wilt u weten hoe onze klanten haar dispuutmanagement hebben geautomatiseerd zonder communicatiehiaten?

Kom dan naar de sessie van Order2Cash en verrijk uw kennis.

Florence Plomp

Florence Plomp

Projectmanager e-facturatie bij Universiteit Utrecht

Het verloop van een e-facturatie traject. Van Quick & Dirty naar duurzaam

Florence Plomp | Projectmanager E-facturatie | Universiteit van Utrecht

De Universiteit Utrecht was eind 2018 nog niet ver met het realiseren van haar wettelijke verplichting om per april 2019 e-facturen te kunnen ontvangen. Het project dat volgde had als doel: de deadline halen. Daarna groeide het besef dat e-facturatie het Administratief Service Centrum veel werk zou kunnen besparen. Inmiddels kan de UU ook e-facturen verzenden vanuit haar SAP systeem en is een duurzame inrichting opgeleverd waarbij een connectie is gelegd tussen het UU Integratie Platform en de Peppol Service Bus van eVerbinding. Leveranciers en klanten worden actief benaderd om over te gaan op e-facturatie. Graag deel ik onze lessons learned.

Joris Bongertman

Joris Bongertman

Manager Accounts Payable bij AS Watson

Van uitgaande papieren factuur, naar een digitale self service oplossing

Patrick Sinderdinck | Team Lead Projects Finance & Joris Bongertman | Manager Accounts Payable & Receivable | AS Watson

Als AS Watson versturen wij jaarlijks meer dan 40.000 facturen namen Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris XL. Hier wilden wij van af, maar hoe en wat was nou echt de meeste gewenste oplossing?

AS Watson (moederbedrijf Kruidvat, Trekpleister, ICI Paris XL) verstuurt jaarlijks ruim 40.000 facturen naar haar toe-leveranciers van deze BU’s die gevestigd zijn in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Deze break-out gaat over de weg die wij bewandeld hebben om van een papieren factuur naar een XML/PDF factuur te komen middels een Supplier Portal. Wat waren onze uitdagingen? Welke obstakels kwamen we tegen?

Bianca de Graaf

Bianca de Graaf

Teamleider Financiële Administratie bij KVK

Uitdagingen KVK bij onboarding leveranciers

Bianca de Graaf | Kamer van Koophandel

De missie van de Kamer van Koophandel is om het leven van ondernemers makkelijker te maken met informatie en het leveren van een positieve bijdrage aan het ondernemersklimaat in Nederland. Een snelle betaling van facturen maakt daar zeker onderdeel van uit!

Maar hoe krijg je leveranciers zover dat zij ook daadwerkelijk overgaan tot het sturen van e-facturen? Tijdens deze presentatie vertelt deze enthousiaste en gedreven finance professional hoe KVK dit gedaan heeft en welke uitdagingen zij, zowel in- als extern, tegen zijn gekomen.

Roland Koopman

Roland Koopman

Financieel Journalist en presentator bij RTL Z

Talkshow: E-facturatie verplichten ja of nee?

Roland Koopman | Financieel journalist en presentator | RTLZ

Tijdens deze talkshow zal er in een ‘Wereld draait door’ setting onder leiding van Ronald Koopman gediscussieerd worden over het verplicht stellen van e-facturatie. De tafelgasten nemen je mee in diverse stellingen en standpunten. Schroom niet om als aanwezige, deel te nemen aan de discussie!

logo rtl z

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!