Programma

Programma afgelopen editie

Meike de Jong

Meike de Jong

Presentator en redacteur bij RTL Nieuws

Online moderator

MEIKE DE JONG | PRESENTATOR EN REDACTEUR | RTL NIEUWS

Arjan Sloot

Arjan Sloot

Country Manager Benelux bij TIE Kinetix

Erwin Wulterkens

Erwin Wulterkens

Specialist e-procurement bij NLeyes

Wendy Hof

Wendy Hof

Teamleider crediteuren administratie bij de Gemeente Amsterdam

Talkshow: Van E-Facturatie tot 100% Digitalisatie

Arjan Sloot, Country Manager Benelux bij TIE Kinetix | Erwin Wulterkens, Specialist e-procurement bij NLeyes | Wendy Hof van de Gemeente Amsterdam

Inmiddels zijn er al flinke stappen genomen op het gebied van e-facturatie, zoals internationale verbinding met de Nederlandse Peppolautoriteit en verplichtingen vanuit de overheid. Voor overheidsinstanties, zoals de Gemeente Amsterdam, was overgaan op e-facturatie een complexe casus. Hier was een oplossing voor nodig die werkbaar zou zijn voor elk type leverancier, van groot tot klein. Daarnaast moesten deze leveranciers ook nog eens aangesloten worden. Wendy Hof van de Gemeente Amsterdam verteld meer over haar ervaring met e-facturatie en het onboarding proces van leveranciers. Nu is e-facturatie geïmplementeerd. Wat is de volgende stap? Het sturen van een factuur is slechts een onderdeel van het gehele e-procurement proces. Wat zijn de volgende stappen die gezet worden om 100% digitalisatie te bereiken binnen een organisatie?

logo factuurcongres
André Weimar

André Weimar

Chief Procurement Officer bij het Rijk

Boris van Beek

Boris van Beek

EVP Digital zakelijke markt bij KPN

Talkshow: GEMAKKELIJKER DIGITAAL ZAKEN DOEN MET E-FACTURATIE EN E-PROCUREMENT

André Weimar, CPO van Het Rijk en Boris van Beek, VP Digital Business bij KPN

In deze talkshow bespreken we met André Weimar, CPO van Het Rijk en Boris van Beek, VP Digital Business bij KPN de strategische voordelen van e-facturatie voor digitaal zaken doen.

Kunnen we wel digitaal zaken doen zonder e-facturatie? En is daar dan een business case voor te maken? Wat is de rol van de overheid en wat is de rol van de business? Uiteindelijk staat één ding voorop: zaken doen en met het oog op de actualiteit, digitaal. Onder leiding van Meike de Jong gaan we op zoeken naar manieren om digitaal zaken doen gemakkelijker te maken.

KPN
Gerard Bottemanne

Gerard Bottemanne

Onderzoeksconsultant

Videotalk: E-retour: volg de factuurstatus bij uw klanten

Gerard Bottemanne, Onderzoeksconsultant bij GBNED

Onderzoeksbureau GBNED is, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het initiatief “e-retour” gestart met medewerking van Peppol service providers en de markt van administratieve software. Met als doelstelling dat leveranciers automatisch de status van hun facturen kunnen volgen bij afnemers.

Voorbeelden van een factuurstatus waarover de leverancier geïnformeerd wordt, zijn:

  • (AP) De factuur is door de afnemer geaccepteerd en goedgekeurd. Met als volgende stap de betaling.
  • (RE) De factuur is door de afnemer niet geaccepteerd. Aangeduid met de reden daarvan.

Deze videotalk gaat in op de werkwijze en voordelen voor de gebruiker van e-retour.

GBNED
Marcel Verharen

Marcel Verharen

Oracle Financials Business Lead bij Atradius

Peter Derksen

Peter Derksen

Account Manager bij ICreative

Talkshow: Atradius, van papier naar digitaal in 27 landen

Marcel Verharen, Oracle Financials Business Lead bij Atradius | Peter Derksen, Account Manager bij ICreative

Atradius standaardiseert het factuurverwerkingsproces in 27 verschillende landen. Elk land heeft zijn eigen AP-afdeling en in veel landen werden facturen nog op papier aangeleverd. Marcel Verharen deelt zijn ervaringen met dit omvangrijke digitaliseringsproject.

Gestart in Nederland en Duitsland rolt de kredietverzekeraar Basware Invoice gefaseerd internationaal uit. Training en een goede voorbereiding vormen de sleutel tot een succesvolle livegang in elk land.

ICREATIVE
Patrick Krul

Patrick Krul

Coördinator bij Nederlandse Peppolautoriteit

Videotalk: Wat kan de NPa voor u betekenen?

Patrick Krul, Coördinator bij Nederlandse Peppolautoriteit

De NPa is een onderdeel van het Ministerie van BZK en verantwoordelijk voor het Peppol-netwerk in Nederland. De NPa heeft per 1 oktober 2020 de taken overgenomen van de Stichting Simplerinvoicing. De NPa richt zich met name op de waarborging van de betrouwbaarheid van Peppol en de groei van het gebruik.

Patrick neemt ons mee in de toekomstvisie van de NPa en vertelt u wat de NPa voor u kan betekenen.

Bjorn Vorstenbosch

Bjorn Vorstenbosch

Medewerker financiële administratie (Concerndiensten) bij Van der Velden Rioleringsbeheer

Marcel van Wensem

Marcel van Wensem

Sales & Marketing Director bij eVerbinding

Talkshow: Succesvolle start e-facturatie inclusief leveranciersonboarding

Bjorn Vorstenbosch, MEDEWERKER FINANCIËLE ADMINISTRATIE (CONCERNDIENSTEN) bij Van der Velden Rioleringsbeheer | MARCEL VAN WENSEM SALES & MARKETING DIRECTOR BIJ EVERBINDING

Bjorn Vorstenbosch / Van der Velden Rioleringsbeheer (publieke sector) neemt ons mee naar het proces, de inrichting en zijn ervaring met e-facturatie. Waarom dit bij Van der Velden nog eens extra complex is? Er zijn maar liefst 11 nevenvestigingen icm de komst van een Shared Service Center (SSC).

eVerbinding is de partij die door Van der Velden is ingeschakeld voor e-facturatie, Peppol, GWH-regeling en leveranciersonboarding. Over dat laatste zal Marcel van Wensem een toelichting geven. Kortom, een compleet klantverhaal met actuele resultaten uit de praktijk.

partner factuurcongres
Jaap Jan Nienhuis

Jaap Jan Nienhuis

E-facturatie en e-procurement expert bij tradeinterop

Videotalk: De roadmap naar e-procurement

Jaap Jan Nienhuis | E-facturatie en e-procurement expert | tradeinterop

Is het echt nodig om nu al over e-procurement na te denken? Wellicht is uw organisatie volop bezig met e-factureren of gaat u daar binnenkort mee beginnen. Toch is het belangrijk om e-procurement mee te nemen in elke fase van het digitaliseringsproces. In onze sessie lichten we toe waarom, gaan we in op de voordelen en vertellen we welke concrete keuzes u nu kunt maken om in de toekomst klaar te zijn voor e-procurement.

Met onze roadmap geven we u de tools om samen met uw klanten en leveranciers te groeien van e-factureren naar e-procurement.

Simone Blankestijn

Simone Blankestijn

Team Lead Finance & Business Office bij NCIM Groep

Ilona Heijkoop

Ilona Heijkoop

Financial Controller bij Hooghiemstra & Partners

Erwin Wulterkens

Erwin Wulterkens

Specialist e-procurement bij NLeyes

Talkshow: Waarom overstappen op e-facturatie?

Simone Blankestijn - Team Lead Finance & Business Office bij NCIM Groep | Ilona Heijkoop - Financial Controller bij Hooghiemstra & Partners | ERWIN WULTERKENS,SPECIALIST E-PROCUREMENT BIJ NLEYES

Overstappen op e-facturatie blijkt vrij gemakkelijk, de techniek is er. Het wordt veelal gedreven door overheidsinstanties die het verplichten, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen voor uw organisatie? Simone Blankestijn en Ilona Heijkoop hebben beide de overstap gemaakt en bespreken hoe zij dit proces hebben ervaren wat dit voor hun organisatie betekent.

Arjan Sloot

Arjan Sloot

Country Manager Benelux bij TIE Kinetix

Interview: Arjan Sloot, Country Manager Benelux

TIE Kinetix levert e-facturatie oplossingen, maar doet hiernaast nog meer. TIE Kinetix is Solution Provider, een Peppol Access Point, en levert aanvullende diensten zoals onboarding voor succesvolle uitrol van 100% digitalisatie binnen de supply chain. We vertellen wat wij doen met de e-retour, waar ook Gerard Bottemanne meer over uitlegt in zijn sessie “E-retour: volg de factuurstatus bij uw klanten”. Arjan benoemt een case die blootlegt hoe moeizaam het overstappen naar e-factureren kan gaan en hoe dit versnelt kan worden. Leveranciers moeten flinke stappen maken om te voldoen aan de vraag om e-factureren. Wij kunnen onze klanten helpen te digitaliseren ongeacht eventuele uitdagingen.

logo factuurcongres
Daan Herckenrath

Daan Herckenrath

Sales Manager Mail & Software Solutions bij Quadient

Workshop: Digitale facturatie: de transitie van PDF naar EDI

Daan Herckenrath, Sales Manager Mail & Software Solutions bij Quadient

We leven in een veranderlijke tijd. Niet alleen de manier van communiceren wordt anders, maar ook de manier waarop deze communicatie ontstaat. Door de pandemie worden immers veel medewerkers gedwongen om thuis te werken. Toch wilt u als organisatie op een eenduidige manier met uw klanten en relaties communiceren. Een goede communicatie komt immers de connectie met uw klant ten goede. Daarnaast is dit een uitdagende tijd om de cashflow binnen uw organisatie zo optimaal mogelijk te houden. Een zakelijke transactie is een mogelijkheid om een betekenisvolle verbinding aan te gaan. Ongeacht of u uw factuur print, laat printen, als PDF via een (aangetekende) email of via een EDI-oplossing e-factureert. Dat elke interactie van cruciaal belang is en daarmee kan zorgen voor een betere cashflow, leert u tijdens onze videotalk. Daan Herckenrath zal u laten zien hoe u waardevolle communicatie kan creëren.

Arjan Sloot

Arjan Sloot

Country Manager Benelux bij TIE Kinetix

Roundtable: Een grandioos succes of een mislukking?! Wat zijn de belangrijkste succesfactoren bij de implementatie van e-facturatie

Arjan Sloot, Country Manager Benelux bij TIE Kinetix

Om te kunnen e-factureren moeten handelsrelaties kunnen werken met e-facturen. Het onboarding proces kan een langdurig proces zijn en veel tijd in beslag nemen. Kan dit niet worden verkort? En is de implementatie dan echt gedoemd te mislukken als handelsrelaties niet proactief worden benaderd voor onboarding?

U wilt graag de drempel verlagen voor leveranciers en uw e-facturatie project een succes maken binnen uw organisatie. Betekent dit dat u alle handelspartners maar moet gaan verplichten om te e-factureren? Of zijn er andere manieren om ze te overtuigen?

En hoe zit het met het zogenoemde “4-cornermodel”? Wat als de handelspartners een andere serviceprovider hebben? Wat voor problemen kan dit opleveren? En hoe weet u zeker dat u de juiste data in het juiste formaat ontvangt of stuurt?

logo factuurcongres
Hans Biesheuvel

Hans Biesheuvel

Voorzitter bij Stichting ONL voor Ondernemers

Heliview Roundtable over uw vraagstukken

Hans Biesheuvel | Voorzitter | Stichting ONL voor Ondernemers

Andere financiële- en administratieve professionals worstelen net als u dagelijks met verschillende vraagstukken over beleid, implementatie en optimalisatie. Tijdens uw aanmelding voor dit event vroegen wij op welke vragen u graag antwoord wilt. Tijdens deze roundtable worden onder leiding van Hans Biesheuvel de meest gestelde vragen behandeld.

  • Hoe ervaart u de ontwikkelingen rondom e-invoicing?
  • Hoe gaat u om met het onboarden van leveranciers naar e-invoicing?
  • Zijn we al klaar voor e-procurement?
  • Uw eigen vraag?
Dirk Vannieuwkerke

Dirk Vannieuwkerke

Sales Manager Benelux bij ELO Digital Office GmbH

Roundtable: Hoe nieuwe technologieën als AI je administratie kunnen stroomlijnen.

Dirk Vannieuwkerke, SALES MANAGER BENELUX BIJ ELO DIGITAL OFFICE GMBH

In deze roundtable bespreken we een aantal waardevolle mogelijkheden om de administratie te verbeteren. Denk daarbij aan gestroomlijnde processen in een ECM systeem, ondersteund door AI. Of aan het samenwerken in teams, ook voor externe gebruikers en software robots. Alle inkomende informatie stromen hebben baat bij een proces waarin de geleverde informatie terug te vinden is.

Alle facturen, of andere documenten in één uniform systeem dat toelaat met één blik, één actie de gezochte informatie terug te vinden.

Goedkeuringsprocessen en collaboratieve middelen maken het verwerken van datastromen veel eenvoudiger en bieden datastromen naar de bedrijfsprocessen waaronder ERPs e.a.

partner factuurcongres
Daan Herckenrath

Daan Herckenrath

Sales Manager Mail & Software Solutions bij Quadient

Workshop: Digitale facturatie: de transitie van PDF naar EDI

Daan Herckenrath, Sales Manager Mail & Software Solutions bij Quadient

We leven in een veranderlijke tijd. Niet alleen de manier van communiceren wordt anders, maar ook de manier waarop deze communicatie ontstaat. Door de pandemie worden immers veel medewerkers gedwongen om thuis te werken. Toch wilt u als organisatie op een eenduidige manier met uw klanten en relaties communiceren. Een goede communicatie komt immers de connectie met uw klant ten goede. Daarnaast is dit een uitdagende tijd om de cashflow binnen uw organisatie zo optimaal mogelijk te houden. Een zakelijke transactie is een mogelijkheid om een betekenisvolle verbinding aan te gaan. Ongeacht of u uw factuur print, laat printen, als PDF via een (aangetekende) email of via een EDI-oplossing e-factureert. Dat elke interactie van cruciaal belang is en daarmee kan zorgen voor een betere cashflow, leert u tijdens onze videotalk. Daan Herckenrath zal u laten zien hoe u waardevolle communicatie kan creëren.

Arjan Sloot

Arjan Sloot

Country Manager Benelux bij TIE Kinetix

Roundtable: Een grandioos succes of een mislukking?! Wat zijn de belangrijkste succesfactoren bij de implementatie van e-facturatie

Arjan Sloot, Country Manager Benelux bij TIE Kinetix

Om te kunnen e-factureren moeten handelsrelaties kunnen werken met e-facturen. Het onboarding proces kan een langdurig proces zijn en veel tijd in beslag nemen. Kan dit niet worden verkort? En is de implementatie dan echt gedoemd te mislukken als handelsrelaties niet proactief worden benaderd voor onboarding?

U wilt graag de drempel verlagen voor leveranciers en uw e-facturatie project een succes maken binnen uw organisatie. Betekent dit dat u alle handelspartners maar moet gaan verplichten om te e-factureren? Of zijn er andere manieren om ze te overtuigen?

En hoe zit het met het zogenoemde “4-cornermodel”? Wat als de handelspartners een andere serviceprovider hebben? Wat voor problemen kan dit opleveren? En hoe weet u zeker dat u de juiste data in het juiste formaat ontvangt of stuurt?

logo factuurcongres
Hans Biesheuvel

Hans Biesheuvel

Voorzitter bij Stichting ONL voor Ondernemers

Heliview Roundtable over uw vraagstukken

Hans Biesheuvel | Voorzitter | Stichting ONL voor Ondernemers

Andere financiële- en administratieve professionals worstelen net als u dagelijks met verschillende vraagstukken over beleid, implementatie en optimalisatie. Tijdens uw aanmelding voor dit event vroegen wij op welke vragen u graag antwoord wilt. Tijdens deze roundtable worden onder leiding van Hans Biesheuvel de meest gestelde vragen behandeld.

  • Hoe ervaart u de ontwikkelingen rondom e-invoicing?
  • Hoe gaat u om met het onboarden van leveranciers naar e-invoicing?
  • Zijn we al klaar voor e-procurement?
  • Uw eigen vraag?
Dirk Vannieuwkerke

Dirk Vannieuwkerke

Sales Manager Benelux bij ELO Digital Office GmbH

Roundtable: Hoe nieuwe technologieën als AI je administratie kunnen stroomlijnen.

Dirk Vannieuwkerke, SALES MANAGER BENELUX BIJ ELO DIGITAL OFFICE GMBH

In deze roundtable bespreken we een aantal waardevolle mogelijkheden om de administratie te verbeteren. Denk daarbij aan gestroomlijnde processen in een ECM systeem, ondersteund door AI. Of aan het samenwerken in teams, ook voor externe gebruikers en software robots. Alle inkomende informatie stromen hebben baat bij een proces waarin de geleverde informatie terug te vinden is.

Alle facturen, of andere documenten in één uniform systeem dat toelaat met één blik, één actie de gezochte informatie terug te vinden.

Goedkeuringsprocessen en collaboratieve middelen maken het verwerken van datastromen veel eenvoudiger en bieden datastromen naar de bedrijfsprocessen waaronder ERPs e.a.

partner factuurcongres

Tickets

Het Factuurcongres is exclusief toegankelijk voor finance professionals die betrokken zijn bij het gebruik, de implementatie en het beheer van financiële- en administratieve software. Bent u bijvoorbeeld Financieel directeur/ CFO, Financieel Manager, Teamleider financiële afdelingen, Projectleider, Business analist, Informatiemanager, IT-manager, Applicatiebeheerder, Functioneel beheerder of een aanverwante functie. Dan heeft u de mogelijkheid om (met 100% korting) deel te nemen aan het online event.

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!