Betrouwbare apparatuur voor ononderbroken productie en processen

EUCHNER ontwikkelt hoogwaardige kwaliteitsproducten die doen wat ze horen te doen en hun weg vinden in uiteenlopende industrieën over de hele wereld. Betrouwbare apparatuur zorgt voor ononderbroken productie en processen.

Elke locatie vraagt om zijn eigen specifieke benadering en EUCHNER heeft de techniek en de kennis in huis om voor elke situatie een praktische, duurzame en doeltreffende oplossing te vinden.

Tijdens de beurs laat EUCHNER haar nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van

veiligheidsdeurvergrendelingen en veiligheidsschakelaars welke over een interface beschikken om naast de veiligheid gerelateerde signalen ook informatie betreffende de status van de schakelaars ter beschikking te hebben.

MGB2 PN

Met het MGB2 PN systeem kunnen complexe industriële veiligheidsoplossingen worden gemaakt met optimale transparantie in het systeem. Hiervoor zijn de MGB2 PN systemen verbonden met een Profinet/Profisafe Bus Module welke verbonden wordt met de sluitsystemen of extensie modules.

Met deze componenten kunnen op heel flexibele wijze veiligheidssysteem worden samengesteld met tal van bedieningsmogelijkheden, waarbij via de Bus alle informatie ter beschikking komt, waardoor onder andere storingen en bedienfouten kunnen worden uitgelezen in de centrale besturing.

MGB2 Classic

Ook de MGB2 Classic is een veiligheidsdeurvergrendeling, echter deze wordt nog compleet uitbedraad, waarbij alle schakelende contacten en veiligheidssignalen aan een besturing worden aangesloten. Ook de MGB2 Classic heeft een communicatie interface welke is gebaseerd op I/O Link.

Ook hiermee kan van  Euchner schakelaars alle relevante sensor en apparaat data ter beschikking komen van de besturing die daarmee de operator informatie kan geven over de status van zijn installatie.

Het is bijna vanzelfsprekend dat de schakelaars die op de beurs worden getoond, kunnen worden ingezet tot op het hoogste veiligheidsniveau van PLe.

De eerst genoemde MGB2 series zijn modulair van opbouw, waardoor de klant de beschikking krijgt over systemen die hij optimaal kan samenstellen aan de hand van zijn programma van eisen.

CTM

Verder is er plaats ingeruimd voor de CTM, een vergrendelende schakelaar speciaal voor de lichtere toepassing. De CTM is er in een IP 67 uitvoering en een IP 69 uitvoering. De laatste is speciaal ontwikkeld voor de voedings- en verpakkingsindustrie. Ook deze CTM is voorzien van intelligentie aan boord en kan daardoor met een I/O Link device communiceren.

CES-C07

Voor de toepassing waarbij het vergrendelen van een deur of klep niet noodzakelijk is, heeft EUCHNER de CES-C07. Ook deze veiligheidsschakelaar kan zijn data uitwisselen via het I/O Link format en kan daarbij bijdragen aan het steeds verdergaand automatiseren en optimaliseren van machines.

EKS

Er is op de beurs plaats ingeruimd voor het veelzijdige EKS key systeem. Hiermee kunnen legio autorisatie en identificatie vraagstukken worden opgelost. De systemen zijn een oplossing voor toegangscontrole tot productiesystemen, maar kan ook worden toegepast in machines waarbij de diverse productie modi kunnen worden gekozen en wel op een veilige manier tot het PLe.

De EKS is uitgevoerd met eenvoudige 4-kanaals digitale uitgang.  De andere EKS systemen worden geleverd met RS232, Profibus, USB of Ethernet aansluiting. Deze uitvoeringen hebben de mogelijkheid allerlei data in te lezen en weg te schrijven naar een database.

EUCHNER (Benelux) BV
Postbus 119
NL – 3350 AC  PAPENDRECHT 

T +31-(0)78-615 4766

F +31-(0)78-615 4311 

info@euchner.nl

www.euchner.nl 

 

 

Aankomende events

Voor in de agenda

Factuurcongres®

Datum: 14 september 2020
Locatie: NBC Congrescentrum | Nieuwegein

Industrial Cyber Security

Datum: 15 september 2020
Locatie: Stadion Feijnoord | Rotterdam

IT & Software Asset Management

Datum: 16 september 2020
Locatie: Valk Exclusief | Utrecht

Data Privacy

Datum: 22 september 2020
Locatie: Stadion Feijenoord | Rotterdam

Hybrid IT Infrastructure

Datum: 23 september 2020
Locatie: Stadion Feijenoord | Rotterdam

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!