Voor KNGF Geleidehonden is datagedreven werken een must

De overeenkomst tussen een hulphond en data? Als je er slim gebruik van maakt, gaat er een wereld voor je open. KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een professioneel opgeleide hond. Sinds 1935 heeft KNGF al duizenden honden geschoold en geplaatst en is er een schat aan vakkennis en informatie rond hond en handicap verzameld.

Stevige groeiambitie

Om haar belangrijkste doelstelling – binnen tien jaar een verdubbeling van het aantal te plaatsen honden en daardoor meer cliënten helpen – te realiseren, ontwikkelde KNGF Geleidehonden een datagedreven strategie. Miranda van Mook, Manager Bedrijfsvoering KNGF: “Voorwaarde om onze ambities te realiseren, is een tijdige en juiste afstemming tussen het fokken en opleiden van honden, het opleiden van hondentrainers en de inkomstenstroom. Het opleiden van een hond duurt twee jaar, het opleiden van een hondeninstructeur drie jaar. We zijn daarbij afhankelijk van donateurs. De combinatie van onze stevige groeiambitie en niet-alledaagse bedrijfsvoering maakt het ontzettend moeilijk te voorspellen wanneer welke investeringen nodig zijn. Datagedreven werken is voor ons dus een must”.

KPI-Dashboard met forecastmodel

Motion10 helpt KNGF om hun strategie te vertalen naar datagedreven momenten en ontwikkelt de bijpassende analytische producten. Marc van Uunen, IT Coördinator KNGF Geleidehonden: “Via de PitWall, de Managed Cloud van Motion10, kunnen wij data ontsluiten uit al onze belangrijke bronnen, zoals Salesforce en Google Analytics. Vervolgens zijn we in staat om in Power BI stapsgewijs toe te werken naar een organisatiebreed KPI-dashboard, mét forecastmodel. Daarmee krijgen onder meer onze collega’s van Training & Zorg, maar ook P&O en Finance real-time inzicht in hun belangrijke bedrijfsprocessen en weten wij exact wanneer welke activiteiten nodig zijn om bestaande donateurs te binden en nieuwe te vinden”.

Succesvolle implementatie

Bob de Jong, Operationeel Directeur Motion10, vertelt hoe Motion10 haar technologie-overstijgende projectaanpak inzet voor KNGF: “Om te beginnen treffen we alle voorbereidingen voor een succesvolle implementatie van de technologie. In sessies met management, IT en medewerkers van de afdelingen Fondsenwerving & Communicatie halen we requirements op. Op basis hiervan ontwikkelen we de meest passende oplossing. Met goede begeleiding op het gebied van changemanagement en User-Centered Design zorgen we voor maximale toegevoegde waarde van de nieuwe technologie”. Met als uiteindelijke resultaat: heel veel nieuwe hulphonden op de plekken waar zij het hardst nodig zijn.

 

 

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!