Ruud Veltenaar

Filosoof, trendwatcher en inspirator

Men noemt mij vaak een geboren spreker en een bevlogen trendwatcher. Ik studeerde filosofie aan de Sorbonne Université en de Colombia University in NYC en International Business Management aan Harvard. Mijn visie, inzichten en humoristische anekdotes zijn gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring als ondernemer en bestuurder bij bedrijven als McKinsey in de VS, Volmac, RAET, Wegener en Planet Internet. Tevens was ik een decennium lang chairman van een venture capitalist en investeerde ik in technologie bedrijven op alle continenten.

Filosoof, trendwatcher en inspirator

In essentie spreek en schrijf ik over de kolderieke en disruptieve veranderingen waarmee mensen en organisaties worden geconfronteerd. Veelal met humor en kwinkslagen en altijd met anekdotes uit eigen praktijk. Met boeiende inzichten en mondiaal perspectief, alhoewel het in jouw situatie natuurlijk kan variëren. Met mijn werk bied ik duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. Ik ben de friskijker en progressor die de vertaalslag maakt van vage vergezichten naar concrete acties en handvatten in het hier en nu. Hiermee stimuleer ik mensen en organisaties meer bewust te worden van hun vele uitdagingen en potentieel. En hoe zij in een revolutionair en turbulent tijdperk zelf het verschil kunnen maken. En vooral ook hoe ze de beste resultaten kunnen behalen en kansen kunnen benutten die nu niet worden gezien. Zowel in hun persoonlijke leven als in het werk. En niet door er alleen over na te denken en te praten; maar vooral ook door het te doen.

Ruud over het Dutch Data Forum

Op 2 november verzorgd Ruud Veltenaar de afsluitende keynote tijdens het Dutch Data Forum. Zijn keynote wordt een expeditie naar de ontketende toekomst, want we bevinden ons niet in tijdperk van verandering, maar verandering van tijdperk. Deze onvermijdelijke en onomkeerbare transitie brengt ons uiteindelijk een betere wereld. Ga mee op deze expeditie en maak uw werk en leven meer future fit!

Keynote

Er was eens een toekomst: de onvermijdelijke transitie naar netto positief

Het is knap onrustig in de wereld en het lijkt alsof we van crisis naar crisis struikelen. De toenemende chaos en onzekerheid weerspiegelt ook de onrust in onszelf. Goed beschouwd, verkeren in een transitie naar een volgende fase in onze beschaving. Een verandering van tijdperk. En nooit eerder was er een beter moment om onze toekomst opnieuw te reflecteren en vorm te geven. Een kans om de wereld te creëren waarnaar iedereen verlangt, mits we in staat blijken om de chaos te omarmen. Het brengt ons een wereld waar we leven en werken binnen de planetaire grenzen. Een wereld met een meer rechtvaardige maatschappij en inclusieve en vooral betrokken samenleving. Hiervoor moeten wij ons opnieuw verbinden met de natuur, met elkaar en met zelf; de bedoeling. Wie wil je zijn en wat wil je betekenen? Zowel als mens als organisatie?

Technologie en data zijn eminente aanjagers en drijfveren van de onvermijdelijke en onomkeerbare omwenteling. Hoe kan data helpen bij het creëren van een betere, meer duurzame wereld en regeneratieve economie? Hoe zorgen we er voor dat we met data en transparantie inzichtelijk maken wat de impact van bedrijven werkelijk is? Welke bestaande en toekomstige technologieën spelen daarbij een eminente rol? En hoe zorgen we ervoor dat technologie en data worden ingezet om onze democratie en vrijheid te versterken in plaats van verder uit te hollen? Hoe verhouden technologie en data zich in de ontketende toekomst tot onze menselijkheid en ethiek?

Ruud Veltenaar neemt ons mee op expeditie naar de ontketende toekomst. Het belooft een unieke belevenis te worden met fascinerende inzichten, knetterende energie en concrete handvatten hoe we samen echte vooruitgang kunnen creëren. In alle aspecten. Voor iedereen.

Meer over Ruud's werk

The purpose of the future

Authentiek Leiderschap

Schrijf u nu in!

  • Ontmoet uw vakgenoten
  • Wissel ervaringen uit
  • Volledig op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

gratis ticket

0,-

  • Netwerken met peers
  • Verdiepende online sessies
  • In gesprek met leveranciers

Voorwaarden voor gratis toegang

U behoort tot de doelgroep en voert drie 1-op-1 gesprekken

Premium ticket

249,-

  • Alles in het gratis ticket
  • Vrijgesteld van verplichting 1-op-1 gesprekken

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!